Доделување на Оскарите за 2010 Година

Кој филм оваа година ќе го освои Оскарот?

• Вкупно гласачи
    133

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Една прогноза од мене, па ќе видиме како ќе биде:
Најдобар филм: Сошл Нетворк
Главна машка улога: Џејмс франко
Главна женска улога: Натали Портман
Споредна машка улога: Криситјан Бејл
Споредна женска улога: Мелиса Лео (евентуално Мила Кунис)
Најдобра режија: Дарен Аронофски
Најдобар анимиран: Веќе кога го нема Деспикбл Ми, гласам за Тој Стори (потајно се надевам дека ќе биде Хау ту траин јоур драгон)
Листава си е во ред, само кај ја виде Мила Кунис, не е воопшто номинирана за Оскар..:)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
фејсбук филмот нема да ја освои наградата за најдобар филм, мислам како голем филмоман како што се претставуваш треба да знаеш дека во 90% филмот со најголем број номинации го зема и оскарот за најдобар фил. Очекувам големо фијаско да доживее и Инсепшн бидејќи кај академијата не поминуваат така лесно таквите блогбастери. Според мене најголем број оскари ќе освои The King's Speech што не е така лош филм според трејлерот што го гледав
Не се претставувам како голем филмоман, само како филмоман. И како таков можам да ти кажам една едноставна работа: никогаш немој да тврдиш за филм дека е добар врз основа на гледан трејлер. Филмот се коментира откако ќе го изгледаш.

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
Ај и јас да си ги кажам прогнозите, малце пристрасно е за филмот, машката улога и режисерот :)...

Најдобар филм True Grit
Најдобра машка главна улога Jeff Bridges
Најдобра женска главна улога Natali Portman
најдобра машка споредна улога Christian Bale
Најдобра женска споредна улога Melissa Leo
најдобар анимиран филм Toy Story 3
Најдобра режија Џоел и Итан...Други не ме интересираат :)

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Не се претставувам како голем филмоман, само како филмоман. И како таков можам да ти кажам една едноставна работа: никогаш немој да тврдиш за филм дека е добар врз основа на гледан трејлер. Филмот се коментира откако ќе го изгледаш.
The King's Speech го немам гледано но филмот за фејсбук да, и иако е добар сепак велам дека не е по вкус на академијата, јас само сакав да ти реплицирам на големата твоја сигурност дека фејсбук филмот ќе го добие оскарот нешто како што реков претходно шансите се минимални.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Дојде и тој период од годината. Најочекуваниот. Годинава како и лани горе-долу ги изгледав скоро сите филмови, но остануваат да ги изгледам и странските филмови така да нема веднаш да и дадам фаворитите. Навистина не сум нешто изненаден од номинациите, освен најголемата замерка е тоа што Despicable Me не доби номинација за анимиран филм (според мене доста подобар од акцијата How to train your dragon). Но, тоа е тоа, прават и тие некои пропусти, исто и Winter's Bone не е ништо подобар од The Town кој според мене требаше да се здобие со номинација.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Black Swan,The Fighter,The Social Network,The King's Speech,Inception и True Grit, доста јаки филмови се, вака рамноправно не памтам кога последен пат било. Toy Story 3 и покрај безпрекорната анимација се знае дека нема што да бара во оваа категорија.
Не би знаел за кого да се одлучам, нема некој кој отскокнува драстично, првиве три доминираа на глобусите, втората тројка нека си ги размени оскарите.

--- надополнето ---

и бројот на номинации го наговестува тоа..

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.172
Поени од реакции
30.341
Кога сме веќе кај оскарите, сте слушнале ли за "оскаровската клетва" и дали сметате дека држи вода?

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Листава си е во ред, само кај ја виде Мила Кунис, не е воопшто номинирана за Оскар..:)
Лоша работа е да пишуваш постови, а ти дошло време за спиење :)
Искрено стварно незнам кај ја видов на листава :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Кога сме веќе кај оскарите, сте слушнале ли за "оскаровската клетва" и дали сметате дека држи вода?
Мислиш на проклетството кое ги гони жениве кои добиваат Оскар? Да се надеваме Портман нема да ја стрефи судбината на Сандра Булок.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.172
Поени од реакции
30.341
Мислиш на проклетството кое ги гони жениве кои добиваат Оскар? Да се надеваме Портман нема да ја стрефи судбината на Сандра Булок.
ами Хали Бери, после Monsters Ball нема асален филм од неа.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
ами Хали Бери, после Monsters Ball нема асален филм од неа.
Освен професионалната кариера и приватниот живот им се испорастури на жениве. Работава искочи на крај да се молат да не добијат Оскар, отиде и брак и кариера туто комплето..:)

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
добнро шо толку убаво видовте у Фејлбук????
ти можи ништо не виде,но има луѓе многу пообразовани за филмска уметност што виделе нешто најверојатно..и сега ти сакал или не филмчето си е номинирано.Можеби ќе го земи оскарот а можеби и не.твоите и моите прецепции гелдат сосема спротивно или пак нешто што ти не си во состојба да го знаеш тоа што треба да се знае за кој филм заслужува или не заслужува номинација или евентуален оскар.
За тоа е потребно или еве посолжено да кажам ако нешто не знаеш подобро е да си поќутиш

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ти можи ништо не виде,но има луѓе многу пообразовани за филмска уметност што виделе нешто најверојатно..и сега ти сакал или не филмчето си е номинирано.Можеби ќе го земи оскарот а можеби и не.твоите и моите прецепции гелдат сосема спротивно или пак нешто што ти не си во состојба да го знаеш тоа што треба да се знае за кој филм заслужува или не заслужува номинација или евентуален оскар.
За тоа е потребно или еве посолжено да кажам ако нешто не знаеш подобро е да си поќутиш
аха.. а по коментаров твој ти поупатен у филмска уметност. епа пошо прашањево ми е ШО ДОБРО ИМА У ФИЛМОВ ај те молам ти конкретно одговори ми го. го гледав филмот и не дека не ми се свиѓа ама нишо посебно не видов како што му ги креваат акциите. а акциите му ги креваат пошто фејсбук е најголема социјална мрежа - или сеа ке ми кажеш дека грешам?

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
аха.. а по коментаров твој ти поупатен у филмска уметност. епа пошо прашањево ми е ШО ДОБРО ИМА У ФИЛМОВ ај те молам ти конкретно одговори ми го. го гледав филмот и не дека не ми се свиѓа ама нишо посебно не видов како што му ги креваат акциите. а акциите му ги креваат пошто фејсбук е најголема социјална мрежа - или сеа ке ми кажеш дека грешам?
Јас ќе си поќутам,и не сум поупатен од тебе.

Kajgana Shop

На врв Bottom