Maкедонци на гиро во солун

• Креатор на темата Креатор на темата Vollstandig
  • Време на започнување Време на започнување
Имаш 400 000 луѓе кои си имаат достоинство, си држат до своето.
Тие се невработани на крај памет им паѓа да одат негде. Зголемување на сиромаштија правопропорционално со држење на своето.......

И шо сега, предавници се тие што идат у Солун? Боље на грци ќе плаќам него на охриѓани.

Подобро во Албанија ќе одам отколку на Грци да им давам пари. Прошлото лето во Албанија на Јонско море беше три пати дупло поевтино одколку во Охрид, а за Грција незнам зошто никогаш не сум бил и не ни планирам да одам таму на одмор.

но под друг дифолт има луѓе кои се ГАГААТ, т.е. имаат одредена антирелигиозна демагогија,иако на КРАЈ сепак и ТИЕ КОРИСТАТ.....

поентата ми е или е во мода,или сакате да бидете во центарот на вниманието со тој поим АТЕИСТ...........ако толку НЕ ВЕРУВАТЕ,не ја гледам вашата поента да се претопувате со мнозинството,ако е тоа така ЗАШТО ТОГАШ не одите во Црква за време на Велигден и Божиќ,кога ПОД ДИФОЛТ за тие ДЕНОВИ скоро Сите одат во Црква??????

Види вака, да речеме дека во една фирма има 10 вработени, од кои 8 се православни христијани, а двајца не се. Газдата е православен христијанин. Кажи ми дали ќе работи таа фирма на православен верски празник. Дали му се исплати на газдата фирмата да биде отворена за двајца вработени, да троши струја и сл. тој ден во кој реално тие двајца не можат да сработат ништо. Исто така бидејќи и за газдата е празник, не сака да се замара со фирмата на тој ден бидејќи слави, па затоа прогласува неработен ден за сите. Што не ти е јасно тука?

И успат, темава уопште не е за верски празници и за тоа дали некој треба или не треба да оди на работа на тој ден и зашто. Или па тоа што случајно спомнав дека сум атеист ти дава уште една причина да ми залепиш етикета "предавник", покрај тоа што сум бил на шопинг во Грција? Уште сега да ти кажам дека сум Србин и одма ќе ме пратиш во гасна комора...

Али ОК, те разбирам скроз... FOR CLEAN SKOPJE! FOR CLEAN MACEDONIA! Смрт за сите што не се Македонци! Смрт за сите што не се православни христијани! Така ли е?

Тие се невработани на крај памет им паѓа да одат негде. Зголемување на сиромаштија правопропорционално со држење на своето.......

Тие 400 000 Македонци се луѓе со ум и национално чуство.
Бројките ги дадов провизорно, само ја покажувам пропорцијата.

Не сум против тие 5000 или 10000 кои отишле во Грција, тоа е нивно право, никој не треба да им суди поради тоа.

Но кога ние 400000 ќе одлучиме во кој правец ќе оди нашата држава, тоа е нашето право, правото на мнозинството, тогаш па они брчат па ние мора да ги слушаме.

Види вака, да речеме дека во една фирма има 10 вработени, од кои 8 се православни христијани, а двајца не се. Газдата е православен христијанин. Кажи ми дали ќе работи таа фирма на православен верски празник. Дали му се исплати на газдата фирмата да биде отворена за двајца вработени, да троши струја и сл. тој ден во кој реално тие двајца не можат да сработат ништо. Исто така бидејќи и за газдата е празник, не сака да се замара со фирмата на тој ден бидејќи слави, па затоа прогласува неработен ден за сите. Што не ти е јасно тука?

И успат, темава уопште не е за верски празници и за тоа дали некој треба или не треба да оди на работа на тој ден и зашто. Или па тоа што случајно спомнав дека сум атеист ти дава уште една причина да ми залепиш етикета "предавник", покрај тоа што сум бил на шопинг во Грција? Уште сега да ти кажам дека сум Србин и одма ќе ме пратиш во гасна комора...

Али ОК, те разбирам скроз... FOR CLEAN SKOPJE! FOR CLEAN MACEDONIA! Смрт за сите што не се Македонци! Смрт за сите што не се православни христијани! Така ли е?
.....газдата потполно го разбирам,ТИ НЕ СИ МИ ЈАСЕН......и како второ газдата може да пријави во Труд и Социјала(тоа се вика дупка во законот),дека на тие денови ќе му работат двајца вработени кои не се дел од никоја вероисповед,верувај дека газдата не ОДИ ВО МИНУС,ти ќе бидеш тој кој ќе биде револтиран ЗАШТО КОЛЕГИТЕ да имаат слободен ден,а ти и колегата НЕ...................но нема врска,и онака нема да се разбереме,

јас барем не ти оспорувам да идеш да не идеш,ЛИЧНО ЈАС ќе отидам на шопинг и на море во Северна Грција зашто ЈАС сум националист,патриот,нацист и фашист и СОЛУН и Егејска Македонија си ги смета КАКО ДЕЛ ОД МОЈАТА ТАТКОВИНА

грешка си,се залагам за Чисто Скопје и Чиста Македонија(зелено,гасно за кога како)

Хах... ботови се македонците бре.. шо очекувате?
на еден војвода 4 кодоши...
бабами велеше.. МАКЕДОНЦИ ГНИЛИ КОНЦИ, СТАНИ ГОЦЕ ДА ВИДИШ ЗА КОЈ СИ УМРЕЛ...

нашиве македонци и покрај се мораат да остават некој денар на грците кои на границата ни велат СКОПИАНАКИС...
се убаво.. демек јужна македонија, ти шетај си.. али не ги грсти со пари...

Грците заработуваат неспоредливо повеќе пари од ОКТА, отколку од она што Македонците им го оставаат кога одат на шопинг во Солун. Џ’ст сејин.

ова со родниниве во јужна грција ќе си го премолчам...за другото би пишал:
- без пари никаде не се иде....јас, студент, кој уште чека од мама и тато, пари за партиципации ова тоа па уште шопинг ми затребал...ни помалце ни повеќе туку во солун....
и уште нешто што приметив....еден от оние кој бил за празиников во солун не рече „ок сум бил, у право сте ако ме ругате, не требало’’, него сите така гордо зборат и на моменти и дрско се однесуваат, небаре придонеле нешто многу важно за својата држава и својот се’ посиромашен народ...

- што рековте, колку туристи имало за празников?
- колку семејства останаа неомрсени за празников?
- колку тутунари имаше на протестот во скопје за празников?

ако сте вие дрски и безобразни и јас ќе бидам....слушам сега за 02.02 ќе имало во солун попусти за :pusk: :pusk: :pusk: , пак појдете им во иста бројка!

:oeoeoe: :oeoeoe: :oeoeoe: :oeoeoe: :oeoeoe: :oeoeoe:

На повеќе наврати Дневник безобразно рекламира попусти во Грција

Аууу за 5000 луѓе дигнавте галама. Па и што, нека идат. Кои фактори сте вие да кажувате кој каде ќе си ги троши своите пари =\ Многу чуден народ сме (:

Што ги дочека нашите шопинг-зависници во Солун?
Најпрво долгометражни колони на граница. Кога веќе сите се истоварија во Солун – трка низ продавниците. Кој стигнал пред да отворат, кој малку задоцнил сите трчаат колку е можно побрзо да стигнат да дофатат некое парталче кое има безобразно ниска цена како резултат на огромните попусти од 50 до 70%.
Што македонци, што грци кои го дочекале викендот за да си купат нешто – продавниците повеќе наликуваат на кинески пазар. Парталчиња расфрлени на сите страни, кој ги гази кој ги влече, едвај се разминувате со упорните купувачи. Кога веќе сте дофатиле едни фармерки ви се врти во глава кога ќе го видите редот пред гардероба, па затоа си велите “Ех, за 15 евра па и не морам да пробувам!“.
Но, кога ќе го видите редот до касата – е тогаш најверојатно сите се откажувате и се решавате да си ја пробате среќата во следната продавница.
Или пак сте се упатиле кон COSMOS. Едвај сте успеале да фатите такси (и да најдете уште некоја жртва која ќе мора да оди со вас, бидејќи таксистите во Солун не возат 2-ца или 3-ца), со цел да стигнете пред вашата група да стигне со автобусот.
Пред COSMOS повторно хаос. Стотици автомобили се вртат во круг. Во продавниците иста песна. Па најверојатно сте се откажале и сте седнале да јадете во некој од многубројните фаст фуд ресторани.
На брзинка сте протрчале низ IKEA и JUMBO, надевајќи се дека ете барем на FREE SHOP ќе имате можност да пробате некој нов парфем или спортска облека.
20-те минути кои ви се дозволени за посета на FREE SHOP наеднаш стануваат 40, бидејќи грците решиле да отворат само 2 каси, па и тука колоната е бајаги долга. Ама сте решиле да бидете упорни па тука има да почекате па ако сака нека побегне автобусот.
Неизбежна е и царината каде сите еден по еден ги отварате торбите и ќесите и тука сигурно сте “утепале“ уште 2 часа.
Така видно преморени, си доаѓате дома околу полноќ измрцварени во буквална смисла на зборот, со надеж дека следниот пат ќе имате повеќе среќа во шопингот.
Искрено, вредеше ли времето поминато во Солун изминативе денови?:pos2::pos2:

http://www.crnobelo.com/vesti/domasni/3811-bevte-li-i-vie-na-soping-vo-solun

Си начекав неработен ден за верски празник (кој не го славам бидејќи сум атеист) и си отидов за Солун. Попусти има сега после 15ти јануар, нормално дека ќе одам во Солун. Си земав убава јакна за 120 евра, а тука асална јакна под 200 евра нема да најдам. Којзнае и дали ќе најдам нешто асално. Сеа некој ќе ми рече за 80 евра сум го продал газот на Грците, ќе ме викаат предавник, партиски војник на СДСМ или којзнае уште како. Гајле ми е право да ви кажам.

Иначе имаше доста сељачишта што не им се чекаше ред, па пробуваа преку ред да идат, да се убацуваат у колона, па за малце ќе дојдеше до судари, па после имаше карање, фалеше уште и да се истепаат како некоја стока.
Љољ.А патот до Солун те кошта дупло.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom