Јасно е тоа,туку нели искоментираа некои членови за тоа дека утка е тоа што е Исус,па да се надоврзам на муабетот.))Види тоа во филмов е сосем небитно. Не е направен филмов за пропаганда. Ова е класична Ден Браун финта во филмскиот свет.
Да де. Заради тоа и жената која беше голем верник во филмов толку се потресе и почна да плаче.Па ако тој е Исус,значи цела библија паѓа у вода,така да фактот дека бил роден од Марија и се` друго што пишува во неа е лага,за чудата кои ги правел и сл,како што кажа тој бил ученик на Буда и сакал да го шири тоа што го научил од него,но луѓето малце ги испревртеле работите..the things got out of control и така се создало христијанството.
Тоа ќе беше исто како со Инсепшн.Јас пак мислам обратно. Повеќе ќе се прашувавме дали лажеше, дали е вистина или она третото неизбежно на кое 90 % од филмските приказни се вадат - лудило.
Сеа ти мене ќе ми кажуваш дали еден филм мене ми е досаден или не?Аналогно на ова треба и филмов да ти биде досаден, да беше некоја сапуница да те разберам ама за филмов тешко.
И ти си во право кој што сака тоа ќе види ви филмот, но сепак постои и друга страна што товјата незнам како да ја наречам одбивност спрема филозофијата не сакала да ја види и филмот и ти останал недогледан. :pos2:Сеа ти мене ќе ми кажуваш дали еден филм мене ми е досаден или не?
Реков, баш ми беше интересен. Темите што ги зборуваа улогите не беа од филозофски аспект па да ми се досадни.
Аман друже смири се не мора толку да се дереш до тука те слушнав, сфативме дека ти се допаѓа филмов МНОГУ! :smir:Филмов е многу добар осмицата на ИМДБ е заслужена !!!
Не се согласувам дека е атеистички филмот !!! Да во филмот он кажува дека бил Исус ама после тоа нели има дискусија демек Бог му дал бесмртен живот , демек он ги зимал душите на другите и затоа живеел 14 000 години.
Мене ми беше интересна тематиката околу тоа дека Џон бил Исус !!!
Вака добро склопено сценарио немам видено од поодамна само подобро ќе беше крајот на филмот да не остави збунети !!!
Се согласувам за глумата од сите таму што беа само тој со брковите е актер другите немаат врска !!!
Филмов е снимен со 200 000 $ буџет ( Најверојатно за камерите отишле тие пари ) а е подобар до многу комерцијални мултимилионерски филмови.
Вреди да се погледне !!!
Ако сакаш филм кај шо имат сцени од нарацијата на ликовите, гледај го The Fall или Big Fish, ќе ти се свиѓет и двата.Па така од една страна сакав да ги видам сите сцени кои што ликот ги изживеал а од друга страна можеби и грешам бидејќи филмот можеше да го изгуби својот шмек и се она што направи да ми се свиѓа.