од гугл транслејт е ова па може малку шугаво да изгледа ама се разбира воглавно. 99% Емануаелсон ќе пристигне во Милан, само не се знае дали во јануари или јуни. Пред пола час стигнало и потврда од играчот дека нема шанси да ја одбие понудата од Милан, но би сакал бар до јуни да остане во Ајакс.According to the newspaper De Telegraaf, Emanuelson is already a Milan player. The Rossoneri have reached an agreement with the player (remember, due to expire with Ajax), which should arrive in Milan in June. Ariedo Braida, however, with his son's agent Mino Raiola Cantamessa and is in the Netherlands to deal with the immediate transfer of the Lancers, maybe pay a small fee.
Го неам гледано многу играчов,а и не му обрнував внимание додека игравме со Ајакс.од гугл транслејт е ова па може малку шугаво да изгледа ама се разбира воглавно. 99% Емануаелсон ќе пристигне во Милан, само не се знае дали во јануари или јуни. Пред пола час стигнало и потврда од играчот дека нема шанси да ја одбие понудата од Милан, но би сакал бар до јуни да остане во Ајакс.
ПЕЈО,ОВА ОФИЦИЈАЛНО Е ИЛИ ...Гоtова е за Емануелсон. Рекол следново... “Очигледно сакав да останам во АЈАКС и да ја освојам титулата годинава, ама понуда од Милан не се одбива’’
Доаѓа со ситна оштета оти договорот му е пред истек....
Антонини likes седење на клупа со другарите <3
Иначе се работи за поофанзивен бек, често игра и крило често и не е баш тоа што ни треба..... ама па Антонини е баш тоа што не ни треба..
Ваљда не е полош од Антонини во дефанзиваEmanuelson primarily plays as a left midfielder because of his weak defending abilities.
НеповиканиAbbiati, Rome, Abate, Antonini, Bonera, Nesta, Oddo, Papastathopoulos, Thiago Silva, Yepes, Ambrosini, Flamini, Gattuso, Merkel, Cassano, Ibrahimovic, Pato, Robinho.
Jankulovski, Zambrotta, Boateng, Pirlo, Seedorf, Inzaghi, Amelia.
Неповикани
Гарант тепаме утре, не сакам ни да знам оти не е земен.Jankulovski, Zambrotta, Boateng, Pirlo, Seedorf, Inzaghi, Amelia.