Okej, toa so procentite voopsto ne drzi voda, ima mnogu slucai kade sto se raboti samo za vkus. Normalno a na mnogumina da ne e im ubav, ne znam sto si zapnal samo so 2 opcii ti, ili ubav ili od inaet vikas ne e ubav (really? )Оо ти море, не барам ја Оскар.
Само смешно ми е како сите го потценуваат Бред Пит (поготово женските, уствари кога ќе размислам, најмногу женските) и уште на крај викаат дека бил и преценет дури. Убаво пиша Zeegerman на другата тема, 80% го мразат зашто е убав, а другите 20% го мразат зашто овие 80% мислат дека е убав.
И се согласувам дека убавината е релативна ствар, ама кај некои само. Да кажеш дека Пит не ти е убав, тоа е само доказ за инатот.
Jas imav sprotivno iskustvo, MDB mozebi 3-4 pati go pustav i zaspivav i onaka poslednite 20-25 minuti samo gi skokav...Се што пиша е ОК освен ова: MDB e филмиште над филмовите за Авиатор. Очигледно не ти се допаднал ама не сакам да пишувам ништо сега за него имам напишано многу. Авиатор беше уште една американска приказна која се обидоа да ја избуткаат. Јас лично неколку пати бев во состојба да се самоубијам од досада дури го гледав. Значи тешка катастрофа од филм со никаква хемија меѓу актерите и никаква приказна кога сме кај тоа. Не ми се трошат повеќе зборови се обидувам да заборавам дека сум го гледал.
Не те разбрав добро, ај малце образложи го овој моментDa ne pocnam za Sixth Sense i Green Mile da zboram,
Не те разбрав добро, ај малце образложи го овој момент
Ах ок јас мислев дека негативно мислење имаш за нив па да се карамеDa ne pocnam vo smisol deka od American Beauty bea kade i kade podobri filmovi.
Пред Шошенк или по него? И кои се другите два?Ах ок јас мислев дека негативно мислење имаш за нив па да се караме
Green Mile ми е во топ 3 на сите времиња
Пред, дефинитивно...после него ми се One Flew Over the Cuckoo's Nest, A Beautiful MindПред Шошенк или по него? И кои се другите два?
Се погоди слаба година, некогаш така ги добиваат оскарите, од немање конкуренција. Ма да оние двете од Up in the Air одглумија за 10-ка, само уште не ми е јасно која беше главна а која споредна улога, од филмот тешко е да се засклучи Мислам дека имаа номинации...Нај НАЈ НАЈ голема неправда е на Сандра Булок(The blind side) да и се даде оскар !!!!
Се погоди слаба година, некогаш така ги добиваат оскарите, од немање конкуренција. Ма да оние двете од Up in the Air одглумија за 10-ка, само уште не ми е јасно која беше главна а која споредна улога, од филмот тешко е да се засклучи Мислам дека имаа номинации...
Главна машка, a Вера фармига и Ана Кендрик и двете беа номинирани за најдобра споредна женска улога што беше малку без врска. Пошто и едната и другата беа подобри од Булок, а и за споредна не добија ништо.Па Џорџ клуни беше главна улога во up in the air како што се сеќавам,сакав да победи тој филм ама ете...
Се согласувам дека Сандра е добра актерка, ама улогава за која доби Оскар не беше за Оскар.Искрено, Булок заслужува оскар пошто има вложено труд во нејзината кариера.
Не треба да ги гледаш работите така. Оскар не се дава за кариерата, освен оној што го даваат за животно дело или како го викаат. Едноставно, може да се погоди за не така добра улога, во година со слаба конкуренција, да добие Оскар. Исто така може да се погоди, во години кога некој глумец ги има најдобрите улоги во кариерата, некој да одглумил подобро.Искрено, Булок заслужува оскар пошто има вложено труд во нејзината кариера.