Најголемите неправди на доделувањето на Оскарите

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Незнам за вас ама според мене неправда е победата на Титаник над LA Confidential.

А и Peter O'Toole наместо оскар, добива "шит" honorary award. Начин да се извини академијата за неправдата врз него...

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Оо ти море, не барам ја Оскар. :)

Само смешно ми е како сите го потценуваат Бред Пит (поготово женските, уствари кога ќе размислам, најмногу женските) и уште на крај викаат дека бил и преценет дури. Убаво пиша Zeegerman на другата тема, 80% го мразат зашто е убав, а другите 20% го мразат зашто овие 80% мислат дека е убав.

И се согласувам дека убавината е релативна ствар, ама кај некои само. Да кажеш дека Пит не ти е убав, тоа е само доказ за инатот. :)
Okej, toa so procentite voopsto ne drzi voda, ima mnogu slucai kade sto se raboti samo za vkus. Normalno a na mnogumina da ne e im ubav, ne znam sto si zapnal samo so 2 opcii ti, ili ubav ili od inaet vikas ne e ubav (really? :) )

Za toa deka ne e dobar akter, toa moze samo od inaet da se kaze, deka ima deca 100 pati poubavi od Brad ama osven vo nekoi filmovi samo za TV ili onaka po 1 serija kako leshevi vo CSI nikade ne gi ima. Znaci ne e samo ubavinata.

Се што пиша е ОК освен ова: MDB e филмиште над филмовите за Авиатор. Очигледно не ти се допаднал ама не сакам да пишувам ништо сега за него имам напишано многу. Авиатор беше уште една американска приказна која се обидоа да ја избуткаат. Јас лично неколку пати бев во состојба да се самоубијам од досада дури го гледав. Значи тешка катастрофа од филм со никаква хемија меѓу актерите и никаква приказна кога сме кај тоа. Не ми се трошат повеќе зборови се обидувам да заборавам дека сум го гледал.
Jas imav sprotivno iskustvo, MDB mozebi 3-4 pati go pustav i zaspivav i onaka poslednite 20-25 minuti samo gi skokav...

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Да не заборавам-единствен филм на Стенли Кјубрик кој доби оскар е 2001:ASO и тоа само за специјални ефекти.

FU Academy.FU

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Ах ок јас мислев дека негативно мислење имаш за нив па да се караме :)

Green Mile ми е во топ 3 на сите времиња :)
Пред Шошенк или по него? :) И кои се другите два? :)

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Нај НАЈ НАЈ голема неправда е на Сандра Булок(The blind side) да и се даде оскар !!!!

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Нај НАЈ НАЈ голема неправда е на Сандра Булок(The blind side) да и се даде оскар !!!!
Се погоди слаба година, некогаш така ги добиваат оскарите, од немање конкуренција. Ма да оние двете од Up in the Air одглумија за 10-ка, само уште не ми е јасно која беше главна а која споредна улога, од филмот тешко е да се засклучи :) Мислам дека имаа номинации...

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Па Џорџ клуни беше главна улога во up in the air како што се сеќавам,сакав да победи тој филм ама ете...
Се погоди слаба година, некогаш така ги добиваат оскарите, од немање конкуренција. Ма да оние двете од Up in the Air одглумија за 10-ка, само уште не ми е јасно која беше главна а која споредна улога, од филмот тешко е да се засклучи :) Мислам дека имаа номинации...

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Па Џорџ клуни беше главна улога во up in the air како што се сеќавам,сакав да победи тој филм ама ете...
Главна машка, a Вера фармига и Ана Кендрик и двете беа номинирани за најдобра споредна женска улога што беше малку без врска. Пошто и едната и другата беа подобри од Булок, а и за споредна не добија ништо.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.362
Поени од реакции
30.764
Искрено, Булок заслужува оскар пошто има вложено труд во нејзината кариера.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Се согласувам дека Сандра е добра актерка, ама улогава за која доби Оскар не беше за Оскар.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Не треба да ги гледаш работите така. Оскар не се дава за кариерата, освен оној што го даваат за животно дело или како го викаат. Едноставно, може да се погоди за не така добра улога, во година со слаба конкуренција, да добие Оскар. Исто така може да се погоди, во години кога некој глумец ги има најдобрите улоги во кариерата, некој да одглумил подобро.

Треба среќа многу. Субјективноста не ја ни бројам.

Kajgana Shop

На врв Bottom