Најголемите неправди на доделувањето на Оскарите

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Абре зашто не го спомнувате Minority report? И таму многу добро одглуми, башка што филмот е еден од my all-time favorites.

Зашто глумата во овие два беше мајнд бловинг во споредба со било кој друг негов филм, еве и IMDB се слага со мене :)

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Ги читам некои форумџии и доаѓам до заклучок дека и Борат е култен филм и дека требало да ги собере сите Оскари :pos2:

Што се однесува до неправдите мислам дека една од најголемите неправди е недоделувањето на Оскарот на култниот филм Goodfellas, наместо тој филм таа година Оскарот го лапна Dances With Wolves кој многумина и него ни знаат тој филм ниту пак некогаш ќе го слушнат за него!
Ама како што многумина напишаа, и лајна да ти рекламираат ќе ги купиш и нив, медиумите некои филмови ги издигнаа многу а денес се потполно заборавени...

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Неправда би било Inception да освои оскар за најдобар филм и најдобар режисер.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Goodfellas :/

Никад нема да го преболам тоа што не зеде оскар за најдобар филм, некоја сатисфакција требаше да им претставува оскарот на Joe Pesci, нешто што го имаше заслужено поодамна, уште во Raging Bull.
Одличен филм исполнет со фантастична глума и реален приказ на настаните. Де Ниро класика, Џо се надмина себеси, Лиота исто така, перфектно избран актер кој перфектно се вклопи во улогата, една невина и опасна фаца во исто време. Скорсезе ни прикажа едно ремек дело, филм кој успеа да се носи рамо до рамо со култниот Кум, а за истово дело не беше награден, наводно ради расистички коментари, нешто што нема везе со трудот кој го вложил во овој филм.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Изгледа само мене ми е ок што Том Круз и Бред Пит немаат освоено Оскар. Извинете ама чим еден АЛ ПАЧИНО (морав со големи букви) има освоено еден Оскар, овие треба да си почекаат. Пошто за мене срамота е и двајцата да бидат изедначени со Ал Пачино, пошто според мене и двајцата не ги бива за глумење. (Том Круз е бетер од Пит во секој случај)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Хмм извини но мислам дека си грешка или пак мислиш за некоја одредена награда специфично ? :)

http://www.imdb.com/name/nm0000199/awards

Јас тука гледам 8 оскари и тоа од највисок ранк т.е. од академијата :smir:

Член од
5 декември 2009
Мислења
439
Поени од реакции
66
Според мене огромна неправда беше тоа шти Atonement не доби Оскар за најдобар филм а доби No Country for Old Men .
Кој шо сака нека речи, ама Atonement е МНОГУУУ подобар филм.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Хмм извини но мислам дека си грешка или пак мислиш за некоја одредена награда специфично ? :)

http://www.imdb.com/name/nm0000199/awards

Јас тука гледам 8 оскари и тоа од највисок ранк т.е. од академијата :smir:
Грешка си. :smir: 8 пати е номиниран, еднаш има добиено. Види од страна...има колона кај што пишува nominated секаде, само кај Scent of a woman има won. Еден Оскар има само добиено и за мене тоа е најголема навреда и неправда во историјата на филмот. :) Да не ни почнам дека за улоги како “Адвокатот на ѓаволот“ не е ни номиниран...

Според мене огромна неправда беше тоа шти Atonement не доби Оскар за најдобар филм а доби No Country for Old Men .
Ауу да, да, да, да! Се согласувам апсолутно. Atonement e ПРЕКРАСЕН филм, одличен!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Точно она оскар ме збуни :pos: се извинувам едоставно, подсвесно ми дојде како невозможно Пачино да има само 1 оскар??? и сеуште не ми се верува!!! аууу срамота у право си :pov:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.342
Поени од реакции
84.549
Ги читам некои форумџии и доаѓам до заклучок дека и Борат е култен филм и дека требало да ги собере сите Оскари :pos2:

Што се однесува до неправдите мислам дека една од најголемите неправди е недоделувањето на Оскарот на култниот филм Goodfellas, наместо тој филм таа година Оскарот го лапна Dances With Wolves кој многумина и него ни знаат тој филм ниту пак некогаш ќе го слушнат за него!
Ама како што многумина напишаа, и лајна да ти рекламираат ќе ги купиш и нив, медиумите некои филмови ги издигнаа многу а денес се потполно заборавени...
Dances With Wolves, не е толку непознат филм, каков што ти го направи и не е лош.
Goodfellas е доста подобар и се сложувам со тоа дека тој требаше да ја добие наградата.

Atonement - супер филм, одлична камера, ама се' на се' No Country for Old Men ми е подобар и заслужено победи.
Сирово артикулирано - подлабок е и е поприроден, во повеќе аспекти*.

* се однесува на природен

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
malce off topic...vo vrska so izborot na ulogite i komercijalata...
Majkl Kejn ima igrano vo Ajkula ne-znam-koj-del,tapa film,gola voda.Koga go prashale zoshto prifatil da glumi vo filmot odgovoril deka vo po glup film vo zivotot nema glumeno i se srami od istiot,duri nitu ednash go nemal gledano,no,koga ke ja poglednel kukata dvorec shto ja kupil od honorarot,zaboraval na se,taka da toa e toa,treba i od neshto da se zivee.
Karlovic,imame li pravo da komentirame za fudbal i kosharka ili da barame mislenje od fudbaleri i kosharkari.Ne tropaj gluposti prijatele,kompetentnosta e paravan zad koj se krijat kompetentnite za greshkite shto gi pravat,lobirani ili ne.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Изгледа само мене ми е ок што Том Круз и Бред Пит немаат освоено Оскар. Извинете ама чим еден АЛ ПАЧИНО (морав со големи букви) има освоено еден Оскар, овие треба да си почекаат. Пошто за мене срамота е и двајцата да бидат изедначени со Ал Пачино, пошто според мене и двајцата не ги бива за глумење. (Том Круз е бетер од Пит во секој случај)
Добро ај, Леонардо го бива. ^-^
Факт е дека сите го потценувате Пит пошо е лепотан. Јасно е, али трагичното е што ако Леонардо искочеше пред Пит, ќе станеше поим за лепота пред него, па после ќе зборевте дека он не знае да глуми, а Пит знае.

Погледај филм-два со Пит, онака еден по друг...а после погледај филмови од ДиКаприо, Том Круз или Кристијан Бејл едни по други, онака во една вечер.

И реално после кажи ми дали го гледаш истиот лик во секој филм кај Пит или кај ДиКаприо и Круз?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.342
Поени од реакции
84.549
Добро ај, Леонардо го бива. ^-^
Факт е дека сите го потценувате Пит пошо е лепотан. Јасно е, али трагичното е што ако Леонардо искочеше пред Пит, ќе станеше поим за лепота пред него, па после ќе зборевте дека он не знае да глуми, а Пит знае.

Погледај филм-два со Пит, онака еден по друг...а после погледај филмови од ДиКаприо, Том Круз или Кристијан Бејл едни по други, онака во една вечер.

И реално после кажи ми дали го гледаш истиот лик во секој филм кај Пит или кај ДиКаприо и Круз?
Точно. Апсолутно се сложувам.
Бред Пит е добар глумец. Подобар од ДиКаприо, а многу подобар од Том.
Не треба неговите способности да се гледаат низ призмата на неговата искомерцијализирана популарност.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Абре зашто не го спомнувате Minority report? И таму многу добро одглуми, башка што филмот е еден од my all-time favorites.
А и има предвидувачки карактеристики за таа технологија во иднина кога е сниман односно денес:

http://www.prisonplanet.com/pre-crime-technology-to-be-used-in-washington-d-c.html

Kajgana Shop

На врв Bottom