Хехе.. Инаку ако купивте кога постирав сеуште имате 31% ќар најмалце.То ти победува македонска берза ако не си салам одбирач (имав на фершшпед нешто под 30% и беше од најдобрите outperformaci), банкарска камата, обврзници, кеш (прилично секоја книжна паѓаше на вредност во периодот).. и ДА ДА ДА: BUY THE F.... DIP!... Ќе премини 50$ годинава... ова е само добра шанса... само молам бога да остани олку ниско додека почнам да работам летово за да можам да купувам..Tomsaso каде си? :helou: ..... те нема нешто!? Што се случува? До каде ќе оди? До бирото е сега дијаграмот на среброто... се плашам до паркет да не отиде! Што ќе кажеш сега? Само немој како овие од берза или уште појке од инвестициски фондови: Е СЕГА МУ Е МАЈКАТА ДА СЕ КУПУВА!..... Донг, донг, донг .... Buy, Buy.... Се шегувам малку, мислењето за тебе воопшто нема да го сменам, а тоа е: БЕЗ ОГЛЕД НА СЕ КАПА ТИ СИМНУВАМ; МЛАДО МОМЧЕ! ФАНТАСТИЧНО ДОБРИ АНАЛИЗИ - ПОСТОВИ.... Кажи ми ти нешто друго, имаше како идеја да формираш затворен инвестициски фонд. (Цензус 50,000 Евра)... до каде си со таа идеја? Сеуште планираш, или се откажа?
Не сум ни откажан ни закажан... Просто 50.000 евра немам ни приближно а не знам некој што има и што би ми ги доверил да ги раководам во инвестициски фонд.. Инаку моментално подобра варијатна е акциите во рудници оти имаат страшен underperformace во однос на среброто... А треба да имаат outperformance оти секој 34.9$ (колку една унца) во акции на рудници купуваат повеќе унци во резерви и земја. Штета... во баскет на рудници треба да има некои 40%-80% наредната година а немаме начин како да учествувавме..
Инаку конркит праеше некој план за нешто како седенка во хотел со муабет па од тоа може ќе испадне нешто ако биде во текот на мај оти после бегам USA.. Во секој случај ако има стварно заинтересирани нека ми пратат пп само со сума што би ја вложиле па ако се стигни до 50.000 еура вкупно тогаш јас ќе ги барам сите да ги соберам и да се основа затворен фонд.
Инаку јако ќе биди со фонд... не знам кој се рестрикциите но ако има начин да се стигни до РМБ-деноминирани кинески државни обрзници тоа ти е полн погодок за 50% во наредните 2-3 години.