- Член од
- 12 март 2010
- Мислења
- 389
- Поени од реакции
- 42
хахахаха , Скопјани...Тоа со кило леб нас ни е останато во навика ,за векна леб одсекогаш се викало кило ....
хахахаха , Скопјани...Тоа со кило леб нас ни е останато во навика ,за векна леб одсекогаш се викало кило ....
a be ko Skopjankite....majkite gi ubedile deka 10 santima se vsusnost 25хахахаха , Скопјани...
ЕВН поранешно сегашно елем и мепсо се стандарт кучка на било која власт која се цеди и работи до смрт последниве 20 години, нормално народот плаќа за тоа на крај а нас ни велат дека премалце плаќаме иако заборавија да кажат дека набрзо ќе плаќаме нешто повисока цена и од Бугарија 7 евроценти киловат час за разлика од бугарија 6.9 евроцентиЧекај сега случајно видов на телевизија ова директорите од РЕК што ги сомничат таму за милионски проневери кражби сеуште директорувале таму, ова вистина е?
А нас струјата евтина ни е .
Vo blisko vreme ke im propadnat planovite za poskapuvanjeto na Elektrichnata Energija shto ja proizveduvaat i isporachuvaat do narodot i stopanstvoto od strana na ELEM , MEPSO I NA EVN.Gi zalam mnogu ama moralo da bide taka.:pos2::salut:ЕВН поранешно сегашно елем и мепсо се стандарт кучка на било која власт која се цеди и работи до смрт последниве 20 години, нормално народот плаќа за тоа на крај а нас ни велат дека премалце плаќаме иако заборавија да кажат дека набрзо ќе плаќаме нешто повисока цена и од Бугарија 7 евроценти киловат час за разлика од бугарија 6.9 евроценти
На здравје ...
Vojo dete...tuka si??? Se zagriziv te snema od Narodna Tehnika..si pomisliv........ te kidnapirale kletive globalisti....Vo blisko vreme ke im propadnat planovite za poskapuvanjeto na Elektrichnata Energija shto ja proizveduvaat i isporachuvaat do narodot i stopanstvoto od strana na ELEM , MEPSO I NA EVN.Gi zalam mnogu ama moralo da bide taka.:pos2::salut:
Аман бре Војиславе не спасуваш еве три години никако да не спасиш од клетиве капиталисти, па да му ебем матер да му ебем до кога бе вака ?Vo blisko vreme ke im propadnat planovite za poskapuvanjeto na Elektrichnata Energija shto ja proizveduvaat i isporachuvaat do narodot i stopanstvoto od strana na ELEM , MEPSO I NA EVN.Gi zalam mnogu ama moralo da bide taka.:pos2::salut:
Кој ти кажал? Никој не може да каже колку ќе бидат цените утре а камо ли летоска.Мене ми кажаа дека до лето литар бензин ќе биде 100 денари
Треба да се колабира светската економија уште еднаш таков е планот, е сега дали ќе биде годинава в година тоа не знам ама едно сигурно е цената на нафтата ќе оди нагоре се дури не се постигне тоа.Кој ти кажал? Никој не може да каже колку ќе бидат цените утре а камо ли летоска.
Jas nikogash nesum bil chlen na Narodna tehnika a pochesto pred 6 meseci odev vo sojuzot na inovatori koj e vo istata zgrada.Znachi dobro me znaesh a mi rabotish pozadi grb ili zastani me nekogash da se pozdravime i da napravime dva reda muabet.POZDRAVVojo dete...tuka si??? Se zagriziv te snema od Narodna Tehnika..si pomisliv........ te kidnapirale kletive globalisti....
Od kletite kapitalisti ke bidete spaseni vo prav moment za da i oni podobro si ja priznaat greshkata ili jas sum skoro pri kraj so mashinata i stvarno izleze mnogu efikasna ili duri i jas teoretski ne mozev da pretpostavam deka stvarno tolku mokna moze da bide ovaa mashina ili toa tie original PERPETUUMMOBILE od prv red.I ne se davajte ushte malku bidejki jas sum so vas a energetskite mashini na idninata se vo nashi race.POZDRAVАман бре Војиславе не спасуваш еве три години никако да не спасиш од клетиве капиталисти, па да му ебем матер да му ебем до кога бе вака ?
некој од поупатените ЕКОНОМСКИ експерти нека ми ја разјасни логиката на одредување на цената на бензинот:Мене ми кажаа дека до лето литар бензин ќе биде 100 денари
Германија е една од најјаките економски развиени земји,со даноците од нивната индустрија се ПРЕПОЛНУВА нивниот буџет и одат засилено напред......е кај нас немаш индустрија,огромна невработеност и плати минималци а огромна администрација-удри на тоа што се троши......кога најнеопходните работи за живот што секоја нормална држава ги субвенционира кај нас последно време зедоа замав на поскапување што останува друго??? лебари и житари се жалатдека им било неисплатливо,а од друга страна прават нови фабрики и го шират бизнисот и во други гранки......логично е тој што се нафатил да произведува она што е социјален неопходен продукт да не лакоми многу,но ова е ЗЕМЈА НА ЧУДАТА така да се е возможно....некој од поупатените ЕКОНОМСКИ експерти нека ми ја разјасни логиката на одредување на цената на бензинот:
Македонија 76 ден(1.24 еврики)
Германија 1.60 еврики
Normalbenzin 1,516 €Superbenzin 1,513 €SuperPlus 1,583 €Diesel 1,405 €SuperE10 1,515 €
http://benzinpreis.de/statistik.phtml
дали според стандардот
дали според поскапувањата на нафтата
дали според големиот пазар
дали според конкуренцијата
навистина не ми е јасно?!?!??!