Бран поскапувања:Бензините и дизелот од ноќеска со повисоки цени, струјата и парнотo.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Чекај сега случајно видов на телевизија ова директорите од РЕК што ги сомничат таму за милионски проневери кражби сеуште директорувале таму, ова вистина е?

А нас струјата евтина ни е :tapp:.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Чекај сега случајно видов на телевизија ова директорите од РЕК што ги сомничат таму за милионски проневери кражби сеуште директорувале таму, ова вистина е?

А нас струјата евтина ни е :tapp:.
ЕВН поранешно сегашно елем и мепсо се стандарт кучка на било која власт која се цеди и работи до смрт последниве 20 години, нормално народот плаќа за тоа на крај а нас ни велат дека премалце плаќаме иако заборавија да кажат дека набрзо ќе плаќаме нешто повисока цена и од Бугарија 7 евроценти киловат час за разлика од бугарија 6.9 евроценти
На здравје ...

Член од
25 декември 2008
Мислења
867
Поени од реакции
79
ЕВН поранешно сегашно елем и мепсо се стандарт кучка на било која власт која се цеди и работи до смрт последниве 20 години, нормално народот плаќа за тоа на крај а нас ни велат дека премалце плаќаме иако заборавија да кажат дека набрзо ќе плаќаме нешто повисока цена и од Бугарија 7 евроценти киловат час за разлика од бугарија 6.9 евроценти
На здравје ...
Vo blisko vreme ke im propadnat planovite za poskapuvanjeto na Elektrichnata Energija shto ja proizveduvaat i isporachuvaat do narodot i stopanstvoto od strana na ELEM , MEPSO I NA EVN.Gi zalam mnogu ama moralo da bide taka.:vozbud::pos2::salut:

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
aj be ,kakvi poskapuvanja- zar ne vidovte vchera na TV- gejcite gi sardisaa nashite benzinski??? Ushte i napishale vo SKOPJA po benzin na nivna TV(a nashite samo prevzele) - AKO TAKA NI TREBA- rani kuche da te lae

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Vo blisko vreme ke im propadnat planovite za poskapuvanjeto na Elektrichnata Energija shto ja proizveduvaat i isporachuvaat do narodot i stopanstvoto od strana na ELEM , MEPSO I NA EVN.Gi zalam mnogu ama moralo da bide taka.:vozbud::pos2::salut:
Vojo dete...tuka si??? Se zagriziv te snema od Narodna Tehnika..si pomisliv........ te kidnapirale kletive globalisti.... :)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Мене ми кажаа дека до лето литар бензин ќе биде 100 денари

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Аман бре Војиславе не спасуваш еве три години никако да не спасиш од клетиве капиталисти, па да му ебем матер да му ебем до кога бе вака ?

_Vlatko_

Rossonero
Член од
2 ноември 2008
Мислења
759
Поени од реакции
45
Кој ти кажал? Никој не може да каже колку ќе бидат цените утре а камо ли летоска.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Кој ти кажал? Никој не може да каже колку ќе бидат цените утре а камо ли летоска.
Треба да се колабира светската економија уште еднаш таков е планот, е сега дали ќе биде годинава в година тоа не знам ама едно сигурно е цената на нафтата ќе оди нагоре се дури не се постигне тоа.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Антикризни мерки во пред изборна кампања,рака пченица и сос маркети,смешки. Ќе увеземе инфлација со нафтата и ќе си замине Гошев,па ќе земеме да се сликаме кај спомениците.
Туку само информативно,цените на транспорт рипаат по 100 евра од дестинација.

Член од
25 декември 2008
Мислења
867
Поени од реакции
79
Vojo dete...tuka si??? Se zagriziv te snema od Narodna Tehnika..si pomisliv........ te kidnapirale kletive globalisti.... :)
Jas nikogash nesum bil chlen na Narodna tehnika a pochesto pred 6 meseci odev vo sojuzot na inovatori koj e vo istata zgrada.Znachi dobro me znaesh a mi rabotish pozadi grb ili zastani me nekogash da se pozdravime i da napravime dva reda muabet.POZDRAV

--- надополнето ---

Аман бре Војиславе не спасуваш еве три години никако да не спасиш од клетиве капиталисти, па да му ебем матер да му ебем до кога бе вака ?
Od kletite kapitalisti ke bidete spaseni vo prav moment za da i oni podobro si ja priznaat greshkata ili jas sum skoro pri kraj so mashinata i stvarno izleze mnogu efikasna ili duri i jas teoretski ne mozev da pretpostavam deka stvarno tolku mokna moze da bide ovaa mashina ili toa tie original PERPETUUMMOBILE od prv red.I ne se davajte ushte malku bidejki jas sum so vas a energetskite mashini na idninata se vo nashi race.POZDRAV

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
некој од поупатените ЕКОНОМСКИ експерти нека ми ја разјасни логиката на одредување на цената на бензинот:
Македонија 76 ден(1.24 еврики)
Германија 1.60 еврики

Normalbenzin 1,516 €Superbenzin 1,513 €SuperPlus 1,583 €Diesel 1,405 €SuperE10 1,515 €
http://benzinpreis.de/statistik.phtml

дали според стандардот
дали според поскапувањата на нафтата
дали според големиот пазар
дали според конкуренцијата

навистина не ми е јасно?!?!??!

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
некој од поупатените ЕКОНОМСКИ експерти нека ми ја разјасни логиката на одредување на цената на бензинот:
Македонија 76 ден(1.24 еврики)
Германија 1.60 еврики

Normalbenzin 1,516 €Superbenzin 1,513 €SuperPlus 1,583 €Diesel 1,405 €SuperE10 1,515 €
http://benzinpreis.de/statistik.phtml

дали според стандардот
дали според поскапувањата на нафтата
дали според големиот пазар
дали според конкуренцијата

навистина не ми е јасно?!?!??!
Германија е една од најјаките економски развиени земји,со даноците од нивната индустрија се ПРЕПОЛНУВА нивниот буџет и одат засилено напред......е кај нас немаш индустрија,огромна невработеност и плати минималци а огромна администрација-удри на тоа што се троши......кога најнеопходните работи за живот што секоја нормална држава ги субвенционира кај нас последно време зедоа замав на поскапување што останува друго??? лебари и житари се жалатдека им било неисплатливо,а од друга страна прават нови фабрики и го шират бизнисот и во други гранки......логично е тој што се нафатил да произведува она што е социјален неопходен продукт да не лакоми многу,но ова е ЗЕМЈА НА ЧУДАТА така да се е возможно....

Kajgana Shop

На врв Bottom