Фан клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 јули 2009
Мислења
6.767
Поени од реакции
6.557
Мурињо: Барса е во финалето, не можеме против судиите
Жозе Мурињо смета дека ќе биде невозможно да се анулира предноста на Барселона, Португалецот е бесен на судијата Штарк.
Реал Мадрид е пред елиминација од Лигата на Шампионите откако Кралевите на домашен терен загубија од Барса со 2-0.
Жозе Мурињо кој уште еден натпревар против Барсело...на заврши со десет фудбалери, е бесен на судењето.

"Реванш натпреварот е невозможна мисија. Барселона се пласира со финалето. Ние сме елиминирани" - изјави Мурињо по натпреварот.

"На реваншот ќе патуваме со гордост, без Пепе кој не направи ништо, без Рамос кој не направи ништо и тренерот кој нема да може да биде на клупата".

"Доколку постигнеме гол, тие повторно ќе не убијат. Па ќе биде невозможно".

"Имавме намера да го задржиме првиот дел од натпреварот на 0-0, потоа да нападнеме, па трета фаза со десет фудбалери зад тројцата напаѓачи. Но судијата не ни дозволи".

"Би бил засрамен доколку сум Барселона поради начинот на кој ја освоија Лигата на Шампиони во 2009".

"Јас бев присутен тогаш на Стемфорд Бриџ кога се случи скандал во полуфиналето. И ова на Бернабеу е скандал".

"Не знам дали тоа е поради Виљар, публицитетот на УНИЦЕФ или нешто друго, но не разбирам зошто продолжува да се случува. Никој нема шанса против Барселона".

"Што му реков на судијата? Ништо, само се насмеав. Доколку кажам што чувствувам сега, мојата кариера ќе заврши. Само се надевам дека еден ден ќе добијам одговор на прашањето зошто?".
Доколку постигнеме гол тие повторно ке не убијат:pos::pos:- е ова е врвот!!!:pos:

В

Вори

Гостин
Голема грешка направи Мур со тоа што Пепе доби таква улога на последниве три натпревари,а денеска таа негова одлука се покажа како кобна.
Тој идиотот од судија можеше да му даде жолт картон и опомена дека уште еден каков бил старт ќе биде санкциониран со исклучување,а не директно да му даде црвен.
Сега на тоа нивата Ноу Камп,нема што да се изгуби.Треба да играат и Кака и Игуаин и да се тргне во тотална офанзива.Дали 1-0 или 10-0 не е воопшто битно.Познавајќи го Мурињо,мислам дека Реал ќе нападне од прва минута и мислам дека сеуште има постојат какви-такви минимални шанси.

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
Место да плачите, научете фудбал :baeh: а да, и некој работи неможете да ги купите со пари :baeh:

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Место да плачите, научете фудбал :baeh: а да, и некој работи неможете да ги купите со пари :baeh:
Зошто ни го кажуваш тоа нам зар ние фановите играме?

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
Мурињо - Грешна поставеност на тактика. За финале во никој случај несмеј да се игра онака. На шо личеше ова бе ? Еден ебен конкретен удар кон гол немавме. Една ебана акција не напрајвме !!! Не надиграја во секој можен дел од теренот.

Пепе - Психата го мава ! Можеби небеше за црвен стартон ама намера имаше дефинитивно !

Сезоната за нас е завршена, 2ро место ла лига, 1/2 ЛШ, трофеј во купот.

Better luck next time.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
Ај да се излеснам.

Иако претходно во темата реков дека картонот е заслужен. Пепе е 100 % погрешно, т.е преостро казнет. Тој старт беше на топка и беше остар но не беше намерен старт на нога и како таков жолтиот картон би требало да беше сосема доволна опомена. Од тој момент и грешката на судијата натпреварот дефинитивно стана едносмерна улица и само прашање на време беше кога Барселона ќе постигне гол. Мислам дека ова вечерва 11 на 11 би завршило нерешено, и реваншот би бил многу поинтересен.

А да нагласам и уште една судиска грешка, кога веќе се реши со таква леснотија да даде црвен картон, Меси вечерва дефинитивно заслужи црвен картон поради два жолти ! Тоа никој не го спомна, но тоа беше видливо на телевизија, ако тој старт на Пепе е за црвен тогаш судијата мораше да покаже уште многу повеќе жолти картони, а во тој случај Меси заслужи црвен. Првиот жолт требаше да го добие онака намерно во скокот кога го удри Албиол, во оној да го наречиме обид за скок во кој беше очигледно дека не може да стигне до топката, намерно го удри во грбот Албиол откако овој уште претходно одигра со топката. Тоа требаше да биде прв жолт картон на Меси.

Вториот жолт картон требаше да биде кога околу 16 метри тргна на дриблинг, падна на земја и се обиде да изглуми фаул така што намерно ја повлече топката кон себе ! Ако не беше фаул, а не беше, топката му припаѓаше на Реал, и тогаш Меси поради тоа играње со рака требаше да добие втор жолт картон.

Тоа се се случи на 0 - 1, и во тој случај ќе се играше 10 на 10 а Меси не би имал право на настап во реваншот. Ако според судискиот критериум стартот на Пепе беше за црвен, тогаш Меси требаше да биде исклучен поради два жолти картона.

Секоја чест за вториот гол, мајсторија, но тоа немаше да се случи доколку добиеше црвен кој го заслужи. Очигледно е дека не важат истите критериуми за еден вреден играч од средината на теренот или одбраната каков што е Пепе, и за суперѕвездите ала Меси.. А тоа е за мене жалосно !

Не очекувам дека голем број од навивачите на Барселона ќе бидат реални и ќе признаат дека Меси заработи исклучување.. т.е не очекувам ниту еден да се сложи со ова мое мислење. Али тоа е, секој си има право на свое мислење.

Се сомневам дека Реал ќе примеше гол ако останевме 11 на 11. Дури и постоеше тенденција да се тргне напред, да се постигне гол. Но, се случи ТОА ! После тоа, распад на целиот систем. Тешко е после тоа да се игра, и не му замерувам на никој од играчите, одлично играа ! Најмалку на Жозе Мурињо, тренерот кој после толку години не донесе во полуфинале, ја победи Барселона ни донесе трофеј.

Се на се, според мене, Штарк е најлошиот поединец на натпреварот, каков и тој да беше. Тој кретен никогаш не може да биде ни блиску до др. Маркус Мерк !

SenoraRamos

Tu voz - nuestro sentimiento!
Член од
20 март 2011
Мислења
191
Поени од реакции
108
Јас мислам дека Пепе заслужи црвен и жалам, нема да си ја сечам главата (некој наназад така препорача). Многу добро игра, но исто знае бетер од животно да се испонаша. Покрај тоа што беше неспортски потег, беше нефер спрема соиграчите. Се виде голема разлика од ко го избркаа. Исто и Серхио. Сигурна сум дека поинаку ќе завршеше натпреварот да не се случеше ова.
Кога би го сретнала Ди Марија, би му одржала лекција за неговото глумење. Сакав да добие жолт!

А Крис.. :tapp: Фала му многу за голот во продолжението на Копа дел Реј. Незнам вие како го оправдувате. Се нарекува најдобар, зема најголема плата, а на големи натпревари нигде го нема! Тоа што си игра за себе и не за клубот, јасно е. И никој не бара од него хет-трик на секои 90 мин. Сите трчаат ко луди насегде, тој чека топка. Не му се допаѓала тактиката на Моу.. Нормално, вака се помали шансите да стани прв голгетер. Слободно нека си оди. Патем, професионалците наоѓаат начини да се прилагодат.
Албиол не планирам ни да го коментирам.
Озил последниве утакмици е многу ослабнат. Се виде дека недостига Карваљо во одбраната. Исто, не ми е јасно зошто Моу не ги пушта Гонзало и Кака?!

Искрено, и мене ми е веќе смачено со тие критиките до судиите. Судел, ко што судел, ни се допаѓало тоа или не. Нека се осредоточат на работи кои можат да се сменат - играта. Барса заслужено победија и браво за Афелај. Hala Madrid!

п.с. Меси требаше да добие жолт.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.374
Поени од реакции
12.800
сочуство....
педери се барса,за секоја судиска одлука тие по мин 6 души околу судијата пракаат да се бунат,шо сакате после,затоа секој појак противник црвен добива.Плус на секој допир паѓаат ко некои педерчиња,тој бускетс повеќе глуми одколку инзаги шо глуми за пенали...

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490

И после УЕФА не ги фаворизирале Барса, па идете јебете се бе.. :pos:

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Јас мислам дека Пепе заслужи црвен и жалам, нема да си ја сечам главата (некој наназад така препорача). Многу добро игра, но исто знае бетер од животно да се испонаша. Покрај тоа што беше неспортски потег, беше нефер спрема соиграчите. Се виде голема разлика од ко го избркаа. Исто и Серхио. Сигурна сум дека поинаку ќе завршеше натпреварот да не се случеше ова.
Кога би го сретнала Ди Марија, би му одржала лекција за неговото глумење. Сакав да добие жолт!

А Крис.. :tapp: Фала му многу за голот во продолжението на Копа дел Реј. Незнам вие како го оправдувате. Се нарекува најдобар, зема најголема плата, а на големи натпревари нигде го нема! Тоа што си игра за себе и не за клубот, јасно е. И никој не бара од него хет-трик на секои 90 мин. Сите трчаат ко луди насегде, тој чека топка. Не му се допаѓала тактиката на Моу.. Нормално, вака се помали шансите да стани прв голгетер. Слободно нека си оди. Патем, професионалците наоѓаат начини да се прилагодат.
Албиол не планирам ни да го коментирам.
Озил последниве утакмици е многу ослабнат. Се виде дека недостига Карваљо во одбраната. Исто, не ми е јасно зошто Моу не ги пушта Гонзало и Кака?!

Искрено, и мене ми е веќе смачено со тие критиките до судиите. Судел, ко што судел, ни се допаѓало тоа или не. Нека се осредоточат на работи кои можат да се сменат - играта. Барса заслужено победија и браво за Афелај. Hala Madrid!

п.с. Меси требаше да добие жолт.
Јас ќе ти препорачам само да не мислиш многу зш може главата да те заболи... единствено се согласуавам за Роналдо што го напиша тоа ти е на место секоја чест!
А биди сигурна дека жолт картон беше сосема доволно за Пепе ова беше многу битна утакмица полуфинале ЛШ а тој старт не беше за директен црвен.

Моментално незнам од кој сум изнервиран повеќе дали од судијата или од Роналдо себичњакот НАЈПЛАТЕНИОТ а не најјакиот фудбалер во светот!

Член од
10 декември 2009
Мислења
534
Поени од реакции
87
И да ме банираа(не ми гајле) мора да ви кажам ШТО ЈАДЕТЕ ГОМНА
Нели гледате дека е истата тактика од купот на која сите бевме горди, РАЗЛИКАТА е КЕДИРА и Карваљо, незнам дали гледате или само да лупетате
Проблемот беше што Пепе играше на местото на Кедира напред и позади Диара каснеше и затоа изгледаше дека Реал не е кординиран и кога игра Карваљо он игра на местото на Албио и го покрива Марсело ако згреши како за првиот гол да беше Карваљо немаше да биде
толку Поздрав

SenoraRamos

Tu voz - nuestro sentimiento!
Член од
20 март 2011
Мислења
191
Поени од реакции
108
Јас ќе ти препорачам само да не мислиш многу зш може главата да те заболи... единствено се согласуавам за Роналдо што го напиша тоа ти е на место секоја чест!
А биди сигурна дека жолт картон беше сосема доволно за Пепе ова беше многу битна утакмица полуфинале ЛШ а тој старт не беше за директен црвен.
Ич не се грижи ти за мојата глава. Од ова сигурно нема да ме боли. А Пепе имаше и пред то лоши стартови на кој беше предупреден. Зошто еднаш не ја шутира само топката и не нозете на ривалите?! Кажи ми искрено, некој вака да фаулираше наш играч, ќе мислеше дека е за црвен?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom