Фан клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Честито тешко извојувана победа.

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
Се извадовме.........само ќе кажам дека онаква заебанција мојт скапо да не чинит

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Не требаше да покаже 2 жолт судијава апла очигледно беше дека Арбелоа немаше никаква намера да ја удри топката со рака.

Ди Мариа :pos::pos::pos:

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Честито победа, знаев дека ќе биде тешка само не дека ќе има 5 гола:pipi:

Член од
3 мај 2008
Мислења
849
Поени од реакции
40
Мене ми се чини или ова беше најдосадниот натпревар на РЕАЛ оваа сезона:(
Кака има невиден страв,додека да се опушти ќе го продадеме :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Севкупно гледано, слаб натпревар. Од една страна Гетафе играше одлично, од друга нашиве играа без желба. Ај може да им се прости, уште ги држи алхохолот... :)

Слабо одбраната.... слабо... :nesum: Единствено Озил и Роналдо изиграа добро, другите просечно. Кака ми беше некако многу пасивен, дали се чуваше или друго... не знам.

Ди Мариа важно со нова позиција... aли како му се пушти на тој додека лежеше... :pos:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Кака, како за прва утакмица после 6 месеци изигра солидно. Има некој после 6 месеци што им бега топката при водење :) Ќе се врати ќе видите.

Иначе тешка победа, али важно е победа. Другото не ме интересира :)

Член од
5 април 2009
Мислења
874
Поени од реакции
75
Кака' e мн исплашен,бега од топката.....Имаше одлична шанса за гол но не знам зошто мн.се плаши.Му дадат топка-веднаш враќа.Ќе се подобри.Јас верувам во него...
Сепак ,,играч на натпреварот'-Ди Мариа....Не знаев дека имал и драмска завршено!

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
^ Се врати Кака, се врати и ти :)
Еве го магионичарот.... после 180 дена.... :vozbud:
После 239 за Мадрид.

Иначе ке ве молам како да не го критикувам Бензема. Факт е дека целата игра беше лоша, али контрите кој се создаваа беа единствениот начин за денес да се победи. Вие видовте као ги преебуваше контрите нашиот Карим ? Еее добро е, имаше асистенција. Ајде ке пројде и овој натпревар. Ке ве молам, како ке го кренете за асистенцијава...не ми се верува.
Ај полека сите освестете се дека ова е Реал Уште еднаш ке прашам кој напаѓач останал толку долго во Реал, а знаеме дека 80% од натпреварите ги изиграл срање. Премногу е разгален и размазен, океј е нема конкуренција веке. Го разбирам. Сетете се какви имиња пројдоа у последниве 5-6 години и биле шиткани од без веза поради пар лоши утакмици. А овој ?.... Речиси изгубив целосна надеж во него.

Подоцна за натпреварот....

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
Во првото полувреме играчите на Реал како да ја изгубија мотивацијата после вториот гол. Повеќето наши дефанзивци играа неконцентрирано и делуваа доста збунето во некои ситуации. Парехо му бегаше на Лас на сите страни, и секоја чест за оној погодок. Исто така се виде и големиот недостатоток на неуиграноста на Рамос и Албиол. Пеналот над Ди Марија по мене е правилно досуден. Акцијата помеѓу Ди Марија и Озил беше совршено темпирана и одиграна, само Озил треба што почесто така да улетува и да го искористува празниот простор пред себе. Но појавата на Бензема во првото полувреме е нешто поради кое се прашувам има ли потреба воопшто да се коментира неговиот удел во играта во првото полувреме. Не знам јас дали тој нема среќа, или стварно е големо дрво.. Се на се, играта во прво полувреме беше катастрофа после примениот гол.

Во второто полувреме играчите како да живнаа, Мурињо своето добро го направи. Бензема беше поподвижен, а одбраната подобро функционираше за разлика од првото полувреме. Но од Бензема освен асистенцијата повторно ништо, требаше да биде поодлучен во онаа ситуација кога имавме 3 на 1, но ете не сакаше да биде себичен, иако 10 пати подобра опција ќе беше тој да ја завршеше акцијата. После тоа во игра влегува големиот мајстор, конечно после долго време на терен. Со неговото влегување се виде обидот на Мурињо да го игра Роналдо како шпиц, баш како што Фергусон се обидуваше со него во Манчестер. Не знам дали тоа Мурињо испробуваше тактика во случај Бензема да си оди, па да останеме само со Роналдо како шпиц ? Кака имаше и шанса за гол, но од тешка ситуација, го извади максимумот тогаш.

Ова не е Реал кој ја заврши 2010 година. Многу работи во тимот не функционираа, и се надевам дека тоа ќе биде само за овој натпревар. Од вечерашниов натпревар треба само да се запамтат трите бода и враќањето на Кака. Се друго треба да се заборави, и се надевам нема да трае понатаму.

Иначе за мене мен оф д меч, Алонсо, не дека одигра кој знае што, али одигра онака како што треба, рутинирано. Би рекол Ди Мариа, ама затоа што ја усра при онаа ситуација 3 на 1 кога можевме да имаме резултат од 4 - 1, и мирно да влезевме кон крајот на натпреварот, а не онака да се тресам ебате..

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Честитки, со победа почнавме во новава :)

@ShurikeN!!! во право си и тоа многу.
Сега без Хиго и со ваков Бензема, не преостанува ништо друго освен нов напаѓач.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Незнам зашто ама секогаш кога на вртење ке ги гледам Реал они даваат гол. Не ги сакам а среќа им носам :)
Денес дури 20 минути сум гледала заради Кака,и ќе се врати во форма, само сеуште се чува ама за еден месец ке се потврди тоа од Мурињо...најдобар "трансфер" ќе биде враќањето на Кака :)
И немојте да го продавате во Интер!!!! :)

Член од
3 мај 2008
Мислења
849
Поени од реакции
40
Нема што да го критикуваме Бензема веќе кога си се знае како си игра.Играта стандардно му е катастрофа и кога ќе блесне после 10 утакмици на една (и тоа само некои 20 минута) и нашите мислења за него се менуваат во нагорна линија и таман кога мислиме дека така ќе продолжи и во наредниот натпревар,се случува "ЧУДО" и тој пак си се шета по теренот и му пука дали ќе биде нешто или не.Во овој натпревар нема што да му приговориме,сите беа како него(освен Роналдо и Ди Марија)/Ласс кога е под притисок игра фантастично и таман кога ќе врзе два три натпревари повторни стара песна,крши,тепа,не знае да додаде една обична топка,и шутира кога не треба.Озил добар.Одбраната ме потсети на онаа од минатата сезона кога примаше по 2-3 гола по натпревар,Албиол со две леви,Арбелоа абер да се нема,Марсело многу пиел за Нова Година.На Ди Марија ќе мора да му се објасни дека ова не е маалски фудбал и дека кога има празен гол треба да шутира,а не да се додава и да прави циркуз.За Кака веќе реков(добро му стои комплет бела опрема)

--- надополнето ---

Mou: Чуден натпревар, на полувреме имав впечаток дека немаме контрола. Денес немавме компактна обрана како обично. Но е прв натпревар во годината, не сме на максимум и земавме 3 бода. Kaká се уште не дебитирал во Шпанија, јас го познавам Kaká од Италија. Пенал врз DiMaría? Тој што го видов беше вчера. Видов 4 раце, на Arbeloa, Lass, DiMaría и Parejo, жолт имаше за сите освен за Parejo.

Искрено ме нервира малку ваквиот став на Моу.Постојано со критики кон судиите за некои моменти од натпреварот,а со тоа не прави ништо посебно освен што го навлекува гневот не само на останатите екипи од лигата туку и на самите судии.Тоа многу добро се забележува од самите натпревари кога послабите екипи влегуваат многу помотивирано и знаат дека судиите ни од далеку не се на страната на РЕАЛ ниту пак дека барем малку ќе ги штитат истите.Затоа најдобро ќе виде Моу малку да престане да биде во центарот на вниманието и да си ја брка работата која најдобро знае да ја прави/

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.767
Поени од реакции
6.557
Незнам зашто ама секогаш кога на вртење ке ги гледам Реал они даваат гол. Не ги сакам а среќа им носам :)
Денес дури 20 минути сум гледала заради Кака,и ќе се врати во форма, само сеуште се чува ама за еден месец ке се потврди тоа од Мурињо...најдобар "трансфер" ќе биде враќањето на Кака :)
И немојте да го продавате во Интер!!!! :)
Хаха продавањето на Кака кај нас за тебе ке биде инфаркт:tv:

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
Нема што да го критикуваме Бензема веќе кога си се знае како си игра.Играта стандардно му е катастрофа и кога ќе блесне после 10 утакмици на една (и тоа само некои 20 минута) и нашите мислења за него се менуваат во нагорна линија и таман кога мислиме дека така ќе продолжи и во наредниот натпревар,се случува "ЧУДО" и тој пак си се шета по теренот и му пука дали ќе биде нешто или не.Во овој натпревар нема што да му приговориме,сите беа како него(освен Роналдо и Ди Марија)/Ласс кога е под притисок игра фантастично и таман кога ќе врзе два три натпревари повторни стара песна,крши,тепа,не знае да додаде една обична топка,и шутира кога не треба.Озил добар.Одбраната ме потсети на онаа од минатата сезона кога примаше по 2-3 гола по натпревар,Албиол со две леви,Арбелоа абер да се нема,Марсело многу пиел за Нова Година.На Ди Марија ќе мора да му се објасни дека ова не е маалски фудбал и дека кога има празен гол треба да шутира,а не да се додава и да прави циркуз.За Кака веќе реков(добро му стои комплет бела опрема)

--- надополнето ---

Mou: Чуден натпревар, на полувреме имав впечаток дека немаме контрола. Денес немавме компактна обрана како обично. Но е прв натпревар во годината, не сме на максимум и земавме 3 бода. Kaká се уште не дебитирал во Шпанија, јас го познавам Kaká од Италија. Пенал врз DiMaría? Тој што го видов беше вчера. Видов 4 раце, на Arbeloa, Lass, DiMaría и Parejo, жолт имаше за сите освен за Parejo.

Искрено ме нервира малку ваквиот став на Моу.Постојано со критики кон судиите за некои моменти од натпреварот,а со тоа не прави ништо посебно освен што го навлекува гневот не само на останатите екипи од лигата туку и на самите судии.Тоа многу добро се забележува од самите натпревари кога послабите екипи влегуваат многу помотивирано и знаат дека судиите ни од далеку не се на страната на РЕАЛ ниту пак дека барем малку ќе ги штитат истите.Затоа најдобро ќе виде Моу малку да престане да биде во центарот на вниманието и да си ја брка работата која најдобро знае да ја прави/

Другар,некој спомна во претходната тема,шо е сосема точно.Вечерашнава утакмица беше можит најлоша годинава(освен со Барселона).И утре ќе имаше/имат натписи Ди марија глумец,Кака едвај ојт,Бензема во Аут.....и одма притисок врз играчите.Тој го влечит гневон на новинарите,тие да зборуваат за него цела недела,да пишуваат натписи,а играчите да не бидат инволвирани во тоа,туку мирно да тренираат.А тоа дека влегуваат помотивирани е точно,но ако си најдобрата екипа во светот,треба да ја победиш и најмотивираната екипа шо постојт! :) :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom