Чувствуваме ли дека старееме?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
277
Секојдневната трка со време, под притисок на работните обврски ни дава впечаток дека миготе трае кратко и времето поминува брзо. Ден по ден, дојде нова година, веќе го врвиме последниот месец од 2010 година.

Имаме ли впечаток дека времето поминува пребрзо?

Отворете пред година или две прочитајте ги мислењата кои сте ги пишале - сигурно ќе се судрите со некои од своите ставови, сигурно ќе најдете некоја разлика во начинот на размислување.

Имаме ли впечаток дека брзо созреваме, дека годините си поминуваат?
Имаме ли впечаток дека годините поминуваат и дека миговите летаат?

Полека доаѓа време кога треба да почнеме да размислуваме за брак, семејство, обврски и сл.

Ја повеќе би рекол животов е поделен на периоди кои се кршат еден со друг. Тука може да се јави несигурност страв на пример од брак или поголеми обврски и за се времето е лек. Стареење е повеќе природен процес такада мислам дека времето си оди со огромна брзина ама кој како и колку ќе се приспособи дали побрзо или поспоро се зависи и колку некој е отворен за промени пошто ќе мора кога тогаш да ги превземе.

Отворете пред година или две прочитајте ги мислењата кои сте ги пишале - сигурно ќе се судрите со некои од своите ставови, сигурно ќе најдете некоја разлика во начинот на размислување.

Полека доаѓа време кога треба да почнеме да размислуваме за брак, семејство, обврски и сл.

Ќути не ја дирај работата...имам како не такво чувство.. :nesum:

Не ги с`скај, сите ќе се испоженат/испомажат годинава, после кај ќе наоѓаме слободни :icon_lol:

Времето секогаш ќе минува пребрзо. Времето лета, не џабе се рекло тоа. Животот е краток, годините си врват.
Како вчера да беше кога завршив средно а поминаја колку, 5 години!? ЛОЛ, стварно лета (И мене почнува да ме плаши).

Не созреваме брзо, созреваме нормално но времето лета брзо.

Секојдневната трка со време, под притисок на работните обврски ни дава впечаток дека миготе трае кратко и времето поминува брзо. Ден по ден, дојде нова година, веќе го врвиме последниот месец од 2010 година.

Ако почуствуваме дека старееме, значи ли тоа дека сме уморни, како после напорен ден?
Не ни сакам да помислам дека стареам, едноставно го вдишувам секој момент.

Верувам во мојата мисија и ја следам судбината. Имав период во кој размисував дека се треба да ми се случи набрзина, како да немав време за чекање. Тоа беше мојата најголема грешка. Поуката ја доживеав сурово, и научив да уживам во секој момент и да го славам секој ден од мојот живот.

Точно е дека ставовите се менуваат, тоа е резултат на добро научени лекции, но не и од стареење.

--- надополнето ---

Времето секогаш ќе минува пребрзо. Времето лета, не џабе се рекло тоа. Животот е краток, годините си врват.
Како вчера да беше кога завршив средно а поминаја колку, 5 години!? ЛОЛ, стварно лета (И мене почнува да ме плаши).

Не созреваме брзо, созреваме нормално но времето лета брзо.

Ако му дадеш на секој момент значење, ќе имаш многу спомени, а кога ќе се потсетуваш ќе ти се чини како да си живеел подолго од другите. :back:

Еве на исти години сме, и да ти кажам и јас се чувствувам исто. Единствена разлика на оваа тема помеѓу нас (колку што разбрав од постот) е дека не чувствувам никаков притисок за брак, семејство, деца итн итн...Како вчера да беше кога тргнав на факс, а она поминало 4 години и нешто...Се чувствувам како да дојде нова година, сум трепнал неколку пати, fast forward и еве ја следната нова година...знае да ме плаши овој филинг доста често и тоа во последно време...

Нез не чуствувам едноставно како времето да ми е запрено н горе ни доле ама сепак се старее :D

Ја пак би рекол нормално е сите да се плашат али од периодите во животот. Кога ќе се скрши следниот период ќе дојдат повторно предизвици само кој како ќе ги пројде тоа зависи од човекот нормално. Цел живот е тоа Али сепак младоста е нешто поише и од ова.

Чим косава ми попадна, стареам и тоа како.:)
А искрено, не се плашам од тоа, се знае дека со секој поминат миг не можеме да го вратиме претходниот. Треба да гледаме да одиме на напред, да го живееме тоа што ни го нуди животот, и да се стремиме кон секој нов предизвик.

Ако почуствуваме дека старееме, значи ли тоа дека сме уморни, како после напорен ден?
Не ни сакам да помислам дека стареам, едноставно го вдишувам секој момент.

Верувам во мојата мисија и ја следам судбината. Имав период во кој размисував дека се треба да ми се случи набрзина, како да немав време за чекање. Тоа беше мојата најголема грешка. Поуката ја доживеав сурово, и научив да уживам во секој момент и да го славам секој ден од мојот живот.

Точно е дека ставовите се менуваат, тоа е резултат на добро научени лекции, но не и од стареење.

Ако му дадеш на секој момент значење, ќе имаш многу спомени, а кога ќе се потсетуваш ќе ти се чини како да си живеел подолго од другите. :back:

Човек е стар онолку колку што се чуствува дека е.
Спомени има и брзо се трупаат, но само ќе ни се причинува дека моментот трае подолго. Реално гледано времето летнало.
Вчера мислиме 17-18 - средно, денеска 23-24 - факс, утре 30тина -брак, фамилија, потаму дечиња и кога ќе се сврти човек да погледне назад веќе минало времето.

Секој период си има своја убавина и спомени но периодите брзо минуваат. Животот е краток.
Да не беше животот краток, немаше да биде и толку ценет.

Старее телото, не и духот.
Додека духот ви е млад и вие сте млади.

Еве на исти години сме, и да ти кажам и јас се чувствувам исто. Единствена разлика на оваа тема помеѓу нас (колку што разбрав од постот) е дека не чувствувам никаков притисок за брак, семејство, деца итн итн...Како вчера да беше кога тргнав на факс, а она поминало 4 години и нешто...Се чувствувам како да дојде нова година, сум трепнал неколку пати, fast forward и еве ја следната нова година...знае да ме плаши овој филинг доста често и тоа во последно време...
Знаеш имам прилично сигурна работа, за мои години сум прилично реализиран, земам редовно плата секој месец (која не ми стигнува :) ), кај и да е ќе дипломирам...и сега во редот на работите бракот ми е логично нешто што е следно. Можеби млад сум, ама ако не ми се случи некоја промена во животот, животот ми станува монотон и досаден. Башка кај што работам сум најмлад и цело време сум опкружен со мажени/женети и сакал или не ќе подлегнеш по притисокот на секојдневието. :)

Чим косава ми попадна, стареам и тоа како.:)
А искрено, не се плашам од тоа, се знае дека со секој поминат миг не можеме да го вратиме претходниот. Треба да гледаме да одиме на напред, да го живееме тоа што ни го нуди животот, и да се стремиме кон секој нов предизвик.

Мене косата почна да ми побелува, тоа значи дека годините почнуваат да одминуваат. :)

Старее телото, не и духот.
Додека духот ви е млад и вие сте млади.

Кај мене е обратно, старее духот, а не телото. :) Обратно оди процесот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom