Има ли DJ-и на форумов? :)

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
позд јас сакам да пустам музика во еден club,никогаш не сум пустив музика во клубови,отворив два три теми како да пустим музика никој не ми помогни сакам малку по детално некој да ми казе како да пустим многу сакам да ббидам дј на techno house музика ја сакам многу,имам многу музики,и сега како да пустим со виртуал дј што треба да праем како,да ми казете по лесно како да праем,дали ме разбирате ве молам помогниме..............
А бе дете, дете ти пишав на профил, ама ај сега че се потрудам да ти објаснам најпросто што можам. Гревота си :)
Вака другар сега, значи прво ти треба VirtualDJ.Од ко ќе најдиш, че го пуштиш, и сега че ти ставам слика, да ја гледаш, и че ти објаснам се на виртуалДЏ што функција има. Значи вака...

Значи долниов дел ти е за песните. Од лево, си бараш кај ти се песните ставени, пример, во C: , D: , My Music, или слично, и од десно ти се појавуваат песните, што ти се во фолдерите лево, нормално, кога ќе го селектираш фолдерот.
Сега, горната половина што е, гледаш дека има како грамофонски плочи две. Една лево, една десно. Значи, тука ги ставаш песните.. Пример одбираш една песна од долу, стегаш на незе, и ја влечиш пример на десната грамофонска плоча. И таја песна ќе си се отчита. Десно од грамофонската плоча имаш дугмина многу, ама бидејќи си почетник ќе ти ги кажам најважните, за да можиш да миксаш. Значи десно имаш дугмина, плеј(stuter пишува на плејот), пауза, CUE, и SYNC. Плејот ти е за да почни песната. Значи стегаш плеј и почнува песната. Пауза ти е да ја застаниш. Ако стегниш пауза два пати едно поедно те враќа на почетокот од песната. Cue ти е пример, песнава сакаш да ја пуштиш од одредено место. Ја носиш на тоа одредено место, стегаш пауза, и стегаш CUE, и тука ќе ти се селектира песната, и после кога ќе стегниш два пати пауза, наместо да те носи на почеток на песната, ќе те носи на местото што си го селектирал. SYNC дугмето ти е, за да ја изедначиш брзината на двете песни што ќе ги пушташ, за да можи добро да се миксаат.(ќе ти објаснам како се користи подоцна). ИСТОТО важи и за дугмината од левата страна грамофонската плоча. Значи, замисли си дека од лево имаш еден цедеплеер, од десно имаш друг цедеплеер, истите дугмина се. И сега најбитното, за да почниш да миксаш. Прво ставаш песна на десната страна(со влечење на песната и пуштање десно). Стегаш плеј. Е сега, многу битно, на средина скрос, над Sampler i effects, имаш едно дугме, што можиш да го влечиш лево-десно. е тоа е главното за миксање. Значи ја пушташ песната десно, и то дугмето го влечиш десно. потоа ставаш друга песна што сакаш да ја миксаш, во левата страна. Стегаш плеј кога ќе сакаш да почниш да миксаш. Стегаш SYNC на левата страна за да ти ја израмни брзината, и полека, почнуваш тоа на средина што е за влечење, да го влечиш од десно на лево.
Од ова другар попросто не можев да ти објаснам. Ако не ти е нешто јасно прашај, шо да ти речам...

junksound

KILL Iluminate's
Член од
16 јули 2010
Мислења
133
Поени од реакции
9
А бе дете, дете ти пишав на профил, ама ај сега че се потрудам да ти објаснам најпросто што можам. Гревота си :)
Вака другар сега, значи прво ти треба VirtualDJ.Од ко ќе најдиш, че го пуштиш, и сега че ти ставам слика, да ја гледаш, и че ти објаснам се на виртуалДЏ што функција има. Значи вака...

Значи долниов дел ти е за песните. Од лево, си бараш кај ти се песните ставени, пример, во C: , D: , My Music, или слично, и од десно ти се појавуваат песните, што ти се во фолдерите лево, нормално, кога ќе го селектираш фолдерот.
Сега, горната половина што е, гледаш дека има како грамофонски плочи две. Една лево, една десно. Значи, тука ги ставаш песните.. Пример одбираш една песна од долу, стегаш на незе, и ја влечиш пример на десната грамофонска плоча. И таја песна ќе си се отчита. Десно од грамофонската плоча имаш дугмина многу, ама бидејќи си почетник ќе ти ги кажам најважните, за да можиш да миксаш. Значи десно имаш дугмина, плеј(stuter пишува на плејот), пауза, CUE, и SYNC. Плејот ти е за да почни песната. Значи стегаш плеј и почнува песната. Пауза ти е да ја застаниш. Ако стегниш пауза два пати едно поедно те враќа на почетокот од песната. Cue ти е пример, песнава сакаш да ја пуштиш од одредено место. Ја носиш на тоа одредено место, стегаш пауза, и стегаш CUE, и тука ќе ти се селектира песната, и после кога ќе стегниш два пати пауза, наместо да те носи на почеток на песната, ќе те носи на местото што си го селектирал. SYNC дугмето ти е, за да ја изедначиш брзината на двете песни што ќе ги пушташ, за да можи добро да се миксаат.(ќе ти објаснам како се користи подоцна). ИСТОТО важи и за дугмината од левата страна грамофонската плоча. Значи, замисли си дека од лево имаш еден цедеплеер, од десно имаш друг цедеплеер, истите дугмина се. И сега најбитното, за да почниш да миксаш. Прво ставаш песна на десната страна(со влечење на песната и пуштање десно). Стегаш плеј. Е сега, многу битно, на средина скрос, над Sampler i effects, имаш едно дугме, што можиш да го влечиш лево-десно. е тоа е главното за миксање. Значи ја пушташ песната десно, и то дугмето го влечиш десно. потоа ставаш друга песна што сакаш да ја миксаш, во левата страна. Стегаш плеј кога ќе сакаш да почниш да миксаш. Стегаш SYNC на левата страна за да ти ја израмни брзината, и полека, почнуваш тоа на средина што е за влечење, да го влечиш од десно на лево.
Од ова другар попросто не можев да ти објаснам. Ако не ти е нешто јасно прашај, шо да ти речам...
фала брате многууууууууу RESPECT фала се најубаво...
ќе пробам што мозем да праем фала.

I

IBIZA SOUND

Гостин
mnogu merak imav,a i se uste imam kon dj`stvoto :)
no ete ne znam so bila pricinata sto povike ne sum se zaintersiral,mozebi zs sum nemal malku podrska od nekoj za da zapocnam ili sum nemal tolku poznat nekoj sho se bavi so ovaa rabota pa i ja da prodolzam so nego :)

p.s. inaku ne gi razbiram mnogu voa miksetite :)

DJVoio

Deejay
Член од
9 ноември 2010
Мислења
177
Поени од реакции
42
DJ Voio - Progressive Galaxy

1. Andrew - Synbiosis (Original Mix) (7:14)
2. Stan Kolev - Water Of Life (Sezer Uysal Remix) (7:27)
3. Rino Cabrera - Best Of Me (Leventina Remix) (7:12)
4. Helvetic Nerds - Back As One (Original Mix) (6:45)
5. Daniel Portman - Humanity (Club Mix) (6:37)
6. George F. Zimmer - Hangover (Original Mix) (7:15)
7. Croatia Squad - Get Up (original mix) (7:26)
8. Arthur Deep - Remember The Summer (Dinka Remix) (6:37)
9. Dinka - My Love Will Surround You (Original Mix) (8:36)
10. Scaloni - Dumb Dans (Club Mix) (5:13)
11. Tanja La Croix ft Andy P - Hard To Handle (Nicky Romero Remix) (5:44)
12. EDX - Premiumline (Re-Edit) (7:10)
13. Andrew Bennett Feat Majuri - Let Me Breathe Again (Christian Weber Vocal Mix) (7:06)
14. Stanley Ross - Babylon Scream (original mix) (7:09)
15. Leventina - Naked (Ibiza Sunset Dub) (7:58)

DJVoio

Deejay
Член од
9 ноември 2010
Мислења
177
Поени од реакции
42
DJ Voio - Unfinished

1. Al-Faris and Chris Roxx — Do You Love Me (Richard Grey Dub Mix)
2. Neevald and Manteeno Feat. Jacob A — New Day (Vocal Mix)
3. Peter Brown Aka the Grower — Bcn is Moving (Original Mix)
4. Tune Brothers Feat. Tesz Milan — Finally 2009 (Boogie Pimps Remix)
5. Luke Lawson — History (Erick Decks Remix)
6. Horny United — Lady of Ice (Chriss Ortega Big Room Mix)
7. Dualton Papercut — The Faith (Klaas and Micha Moor Remix)
8. Marty Fame Feat Nati Gale — Who Ll Save You (Slin Project and Houseboy Electro Mix)

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
DJ Voio - Unfinished

1. Al-Faris and Chris Roxx — Do You Love Me (Richard Grey Dub Mix)
2. Neevald and Manteeno Feat. Jacob A — New Day (Vocal Mix)
3. Peter Brown Aka the Grower — Bcn is Moving (Original Mix)
4. Tune Brothers Feat. Tesz Milan — Finally 2009 (Boogie Pimps Remix)
5. Luke Lawson — History (Erick Decks Remix)
6. Horny United — Lady of Ice (Chriss Ortega Big Room Mix)
7. Dualton Papercut — The Faith (Klaas and Micha Moor Remix)
8. Marty Fame Feat Nati Gale — Who Ll Save You (Slin Project and Houseboy Electro Mix)
Друже, имаш тема во подфорумов музика, Ваши миксови, продукција и сл...ај ако сакаш таму постирај ги миксојве, а овде можи да коментираме околу Dj-ството. Бива? :)

DJVoio

Deejay
Член од
9 ноември 2010
Мислења
177
Поени од реакции
42
Друже, имаш тема во подфорумов музика, Ваши миксови, продукција и сл...ај ако сакаш таму постирај ги миксојве, а овде можи да коментираме околу Dj-ството. Бива? :)
Бива :) Не сум видел дека има таква тема :)

korun

lame
Член од
21 октомври 2007
Мислења
389
Поени од реакции
28
Дечки, би ми препорачале добри слушалки под 2000 денари (би можело евентуално и до 50 евра ако вистина вредет за парите), јас гледам Behringer HPX2000 и HPX4000, ама сакам да слушнам мислење од некој поискусен...

Едит: Sennheiser HD 202 имат во МК?

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Дечки, би ми препорачале добри слушалки под 2000 денари (би можело евентуално и до 50 евра ако вистина вредет за парите), јас гледам Behringer HPX2000 и HPX4000, ама сакам да слушнам мислење од некој поискусен...

Едит: Sennheiser HD 202 имат во МК?
Не знам дали ги има, ама можам да ти кажам дека нема да згрешиш ако ги земиш, па и да порачаш, јас лично имам одлично мислење за Sennheiser! Порано пуштав , не ми текнува што модел беа, поубав звук до сега немам слушнато на слушалки, ама се оштетија многу, кожата му се излижа и сунгерите се заебаја....

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
Еве на пр. јас сакам да станам DJ. Каква опрема треба да купам за почеток, и од каде може да надам таква опрема? ... Прашувам за некоја поевтина опрема... :salut:

P

Peaceful Anger

Гостин
Ееее... сум миксал на vitual dj :pos: али многу пари ми се глеа цидиџејките и миксетата мада моеш да најдеш и евтини... поише си продуцирам и пре за тоа би ги дал парите, али незнам колку моеш да живееш од музика денес

--- надополнето ---

Еве на пр. јас сакам да станам DJ. Каква опрема треба да купам за почеток, и од каде може да надам таква опрема? ... Прашувам за некоја поевтина опрема... :salut:
Прво најди си место кај шо ќе пушташ, значи чоекот да го знаеш треба... иначе за опрема иди у артист системс има бехрингер и сл. поевтини... ако сакаш ептен квалитет пионир земи си

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Скап спорт е. Ако сакаш нависитина да станиш Дј,последно на памет што треба да ти падне е лап топ. За старт ќе ти препорачам некои low-end CDJ плеери кои што ќе ти бркаат работа и миксер од истиве фирми. Кај нас најдостапни:

Gemini
Numark
US Blaster - ЕПТЕН ТИЊА
JB Systems
Denon

Можеш да ги набавиш и половни,а за нови најпрепорачливо според мене во гтц: Аудио центар и Zec electronics и во стариот трговски капиштец горе на спрат имаш музички продавници. Исто и ова ти е тоБ продавница,нема што нема! http://www.artist-macedonia.com/mex/pocetna_strana.php

И ред други.... значи ова ти се фирми кои што произведуваат пониска класа на Дј опрема. Иначе врвот го владеат Pioneer.

Долг и широк е муабетов,ова се само некои основни работи што ти ги пишав. Прашај се што не ти е јасно! ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom