Дали мислите дека Скопјани се накурчени? :)

• Креатор на темата Креатор на темата Vollstandig
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
http://www.facebook.com/pages/CELA-...JE-DA-GO-OSTAVI-SLOBODNO-DA-DISE/118597453206

Ај зачитајте коментарите малку. Коментарите ги зачитајте па ќе видите .

И немора да ми бришете постовите овде или барем пишете зашто ги бришете.
Поради ваквите луѓе и јас се срамам што сум од скопје, абре вие разбирате или не, тоа не го отворил скопјанец на фејсбук тоа е дело на некој дојденец КОЈ мисли дека е скопјанец.

Ви ја земаат работата, да можеби, зашто сите оние што живеат веќе овде не се трудат доволно за да ја добијат таа работа а они знаат дека ако не успеат ќе мора пак да се вратат онаму од каде што дошле и затоа се трудат највеќе што можат, додека некои татини синови и ќерки дремат во некое кафуле се зезат и пијат кафе во вечерните часови овие кои дошле од поодалечените краеви учат па после биле подобри и ја земале работата па нормално кога книга не фаќате бре, се ви е онака тато носи мама меси а вие само на готово, не се криви провинцијаците криви сме ние самите и нашите родители зашто не обврнале доволно внимание на нас и нашиот напредок во образованието али ние сме всушност такви што менталитетот не ни дозволува да си ја признаеме грешката па ја фрламе топката на други.

Ако треба некој да се курчи тоа без сомнение би требало битолчани,а и со право бидеќи таму живееле конзули додека жителите од скопје копале по бавчите.Но добро тоа е минато...генерално скопјани се без сенс,скапа гардероба но чурук вкус,менаџер на скап локал но глуп човек,и така натаму

Ако треба некој да се курчи тоа без сомнение би требало битолчани,а и со право бидеќи таму живееле конзули додека жителите од скопје копале по бавчите.Но добро тоа е минато...генерално скопјани се без сенс,скапа гардероба но чурук вкус,менаџер на скап локал но глуп човек,и така натаму
Ова богами ти држи вода, браво .

И што сега, и јас имам куќа, викендица, кола, ајфон, што ќе си ги мериме на кој му е поголем .???
Сватете едно бре луѓе, на овој свет сите сме гости, не сте за век и векови овде, никој не останал па нема ни вие кого го заболе што кола имаш, каков телефон имаш или пак колку станови, куќи и викендици имаш, никој бре никој, сите сме гости овде и сите ние еден ден ќе одиме на едно место, добро не баш сите некои од нас ќе појдат на некои "пожешки" места.

ЦИТИРАШ ПОГРЕШЕН ЧОВЕК!!! дечкото кој го напиша ова незнам која му беше поентата.. да докаже нешто кој е што е имал нешо вредно.. незнам навистина... у секој случај ако он е скопјанец еве ви пример за накурчен скопјанец - од ваквите и нашиот образ се оцрнува.. и после скопјани биле накурчени е ај кажи како да не сме :)

хехехеехехехехе џабе ти, не си накурчен, а он Е! и затоа гласам за него :)
чекај бе ја глуп сум па не сватив.. требало да почнам да се фалам за да бидам накурчен скопјанец? тоа ли е работава? :)

Во право си.Еве јас сум Скопјанец и тоа од една од најстарите скопски фамилии и по татко и по мајка.
Ке ти кажам дека јас сум чист доказ дека сме накурчени.
Секое сабајле без изклучок се будам со дигнат к.р до пупак ,и не знаев у ствари зашто е така, се додека не те прочитав тебе и сватив дека јас сум бил само еден обичен накурчен скопјанец,фала многу за помошта.

п.с. на пп може да добиеш повеке информации да видиш накурчен скопјанец и покана на утринско кафе

БРАВО ЦАРЕ!!!:aplauz:

Мислам дека мислењето на Евил бети беше напишано со доза на сарказам :)

Aбе ти сам неможеш да искочиш на крај ти си ранел некој друг, тие што доаѓаат си го заработуваат лебот а не ги раниш ти.
....да се разбереме малку,зашто кон сосема трето ќе забегаме:)

1)Сите сме свесни,како и Скопјаните така и останатите,дека 99% од тие "останати" јадат бурек за Скопјани и Скопје(Скопје вакво,Скопје онакво) а НА КРАЈ КРАЕВА СИТЕ МЕЧТААТ во Скопје да се преселат,мислиш Скопје е Њујорк,.....................поентата ми е зашто јадат бурек кога сепак СИТЕ(90%) на крајот завршуваат во Скопје и се прават поголеми Скопјани од самите Скопјани(прифатил или не,но ТАА Е РЕАЛНОСТА)!!!!

2)Па фала богу дека чесно ќе го заслужи лебот,кога се има слободни работни места(пред се во угостителството),Скопјанец не сака да прифати за плата помала од 15 000,или за дневница не помала од 600 ден,додека тие од внатрешноста ќе се продадат за 10 000 плата или 300 ден дневница(а плаќа САМ кирија и сметки)...........КАЖИ МИ ТУКА КОЈ КОГО ПОВЕЌЕ треба да "МРАЗИ" што му го зема лебот????........100% сум сигурен дека во останатите градови ќе најдеш работа за истите пари(10 000 ден) каде што давачките ти се 50% помали!!!........

помина тоа време кога сите од внатрешноста се жалеа дека МОРААТ во СК да студираат,дека во Скопје има убава плата итн........точно е тоа т.е. дека така беше,.......но сега се отворија дисперзирани студии во тие градови(каде што 50% се студенти од Скопје),има работни места,за истата плата што ја добиваат во Скопје..................

објасни ми ги тие две работи,и ќе го разберам гневот кон Скопје и Скопјани..........до душа нема што да се објаснува,наместо Скопјани да им бидат "накурчени" на тие од внатрешноста,во моментов е обратно..и затоа напишав РАНИ КУЧЕ ДА ТЕ ЛАЕ(и не почнувај со тоа па сите не мечтаат за Ск)

..... СКОПЈЕ ВАКВО ТАКВО,НО СЕПАК ВО СКОПЈЕ Е НАЈСЛАТКО.....

....да се разбереме малку,зашто кон сосема трето ќе забегаме:)

објасни ми ги тие две работи,и ќе го разберам гневот кон Скопје и Скопјани..........до душа нема што да се објаснува,наместо Скопјани да им бидат "накурчени" на тие од внатрешноста,во моментов е обратно..и затоа напишав РАНИ КУЧЕ ДА ТЕ ЛАЕ(и не почнувај со тоа па сите не мечтаат за Ск)

..... СКОПЈЕ ВАКВО ТАКВО,НО СЕПАК ВО СКОПЈЕ Е НАЈСЛАТКО.....
Aко не си прочитал подолу а претпоставувам не си прочитал судејќи по мислењево, и јас сум од Скопје.
А за мечтаењето за подобро сите сме исти тука, ние жкои живееме во скопје мечтаеме за поголем град со поголем избор на работа и поголема заработувачка, они живеат во помал град кој што брои 30 000 жители и мечтаат за подобро па Скопје им се чини идеално, така да тука сме сите исти.

Да накурчени сме од главен град сме имаме влада и собрание во градот а вие немате ха-ха трпете.Бар нас ни се може -.-
Вака-така секој Македонец сонува да стане Скопјанец...go ahead red me up,but the truth is the truth.

Ги има како и во сите градови,само што кога ќе одиш во Скопје,прво ќе речиш види го оној педерон или види ја она шмизлана,а нема да речиш види го оној господнион и тн.Мислам најнормално е да изгледаат понакурчени од охриѓани кога ги има 10 пати повеќе зошто и самиот град е 10 пати поголем (ја открив америка :) ).Многу побрзо ќе ти остави впечаток некој накурчен скопјанец одколку некој гопсподин човек,па зато ги "има" во поголем број.

Ве сакам сите <3 !!!
Секаде си има искомплексирани фаци, сум запознал многу супер дечки од Скопје а и многу копуци, меѓутоа не значи дека секој Скопјанец е педериште, шмизла, или накурчен, а и секој што не е од Скопје, не потекнува од село каде родителите ја продале нивата за да студира у Скопје и слично.

Да накурчени сме од главен град сме имаме влада и собрание во градот а вие немате ха-ха трпете.Бар нас ни се може -.-
Вака-така секој Македонец сонува да стане Скопјанец...go ahead red me up,but the truth is the truth.
Дечко, нешто не си арен хахахаха, ти се чувствуваш нешто супериорен, се чувствуваш дека си над мене што си од Скопје?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom