Дали мислите дека Скопјани се накурчени? :)

• Креатор на темата Креатор на темата Vollstandig
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ама и ти лошо си го сватил тоа, еве јас сум од Ск ама не се декларирам никаде како Скопјанец, секој што ќе ме праша од каде сум кажувам од Петровец, а кога ќе прашаат каде е тоа тогаш одговарам Скопје.
Ти си сретнал некои накурчени дојденци кои ги продале нивите кај што живееле порано купиле стан во Аеродром, Карпош, Центар и мислат дека се бог и батина а всушност се уште не се скопјани ама они така се замислуваат, имам еден колега со кој заедно работам татко му е доселен во ск од паланка, ниту татко му ниту он не зборуваат скопски ама се поголеми скопјани и од самите скопјани, дали ме свати што сакам да ти кажам. ???
Ако збориме провинција тогаш и јас сум провинцијалец, не живеам во центарот на ск туку на 17-20 километри од него.

Ок, тоа више правиме муабет за оние со сила што се прават Скопјани. Тоа се више друга група на луѓе :):)

Со должна почит, но денес имаш луѓе што еднаш дошле во Скопје и се декларираат како скопјани, имаш луѓе кои се вон Скопје, студираат на факс тука и кажуваат дека се скопјани, имаш и уште мал милион на други примери, така да тешко дека ќе изумре зборот СКОПЈАНЕЦ. Јас не ги сфаќам оние луѓе кои се срамат од своето потекло, па со сила стануваат скопјани, кумановци, велешани итн.

Значи истото како погоре :P
И ја не би можел да ги сфатим тие луѓе ама тоа е тоа =]

Скопјани накурчени и пак доаѓате наваму, универзитетите крцаат од провинција, трафиките крцаат исто така од провинција насекаде низ Скопје.Каде и да отидеш секогаш те услужува некој од провинција.
Зборите лошо за Скопје а пак доаѓате наваму.Во ред, знаеме сите дека Скопјаните не се цвеќе за мирисање не ги бранам моиве „педеришЧА“, ама ако гледаме така провинцијалците се уште полоши, ќе дојдат од некое закрцано село, и гледаат само како да те зафркнат се со цел они да си се сместат и да просперираат, девојките ги гледам што доаѓаат од провинција доаѓаат тука само за да најдат некој Скопјанец каде ќе можат да го продолжат остатокот од својот живот во Скопје.

Зошто бе само СКОПЈЕ го викаш град, а остантото се ти е тебе ПРОВИНЦИЈА? Ти знајш шо е провинција во вистинска смисла?
И второ и најбитно, шо ако сум ја од друго место ич народо да не го боли таквото, мене ми е убо од кај шо сум и сум се навикнал на менталитето на луѓето шо го иамт во овај град, а коа да појдам во скопје, мора некој да се куросува дека имал незнам колку пари незнам шо праел и такви глупости шо не е ни најмалце точно.
Сакав да кажам дека менталитетот на скопјани е заебан, т.е фалбаџиски менталитет имат.

Сакав да кажам дека менталитетот на скопјани е заебан, т.е фалбаџиски менталитет имат.

А овие другите од останатите градови се цвеќиња за мирисање нели, Скопје и скопјаните се чурук народ а останатите се супер.
Е браво бре, се додека има вакви како тебе ќе има и скопјани кои плукаат, а тоа ќе продолжи се додека едната страна не одлучи дека е доста и треба да се престане со тоа.

Зошто бе само СКОПЈЕ го викаш град, а остантото се ти е тебе ПРОВИНЦИЈА? Ти знајш шо е провинција во вистинска смисла?
И второ и најбитно, шо ако сум ја од друго место ич народо да не го боли таквото, мене ми е убо од кај шо сум и сум се навикнал на менталитето на луѓето шо го иамт во овај град, а коа да појдам во скопје, мора некој да се куросува дека имал незнам колку пари незнам шо праел и такви глупости шо не е ни најмалце точно.

Замисли дека во моментов се смеам најгласно што можам... И пак замисли го тоа... И уште еднаш...

Сфати сеа колку е смешно ова што го кажа нели? Фалбаџиски имаат оние кои имаат со што да се фалат, а не ретко тоа се луѓе кои се од другите градови со повеќе пари и се дојдени во Скопје на „студии“.
Едно ее да ги опишувате само скопјаните, друго е да зборуваме за моменталната структура на населението во Скопје.

Замисли дека во моментов се смеам најгласно што можам... И пак замисли го тоа... И уште еднаш...

Сфати сеа колку е смешно ова што го кажа нели? Фалбаџиски имаат оние кои имаат со што да се фалат, а не ретко тоа се луѓе кои се од другите градови со повеќе пари и се дојдени во Скопје на „студии“.
Едно ее да ги опишувате само скопјаните, друго е да зборуваме за моменталната структура на населението во Скопје.

Ако си се насмеал, смеењето го продолжува живото, то е убо за тебе. А не е убо за скопјани (поеќето) коа ти се фалат шо имат како имат.

Прв пример: Седиме на кафе со еден братучед мој и донесе неколку пичлемина другари негој и едниот кажува каснел оти не можел да најди место да паркира и го кажува на овој начин “Еј пеер немав кај да го паркирам мерцедесот, ебате скапа кола не ќе ја остаам на улица да ми ја изгребе некој“

Далје, седиме па другиот “Се мислам кај да одам летово на одмор дали хаваи дали незнам каде а можи и дубаи“

Летото го сретнав охрид кај шо си праеше кули од песок на плажа.

И така ред други работи, сум забележал како некој само подлажува се фали демек ако сум од скопје мора да се фалам да се праам нешто шо не сум.

А овие другите од останатите градови се цвеќиња за мирисање нели, Скопје и скопјаните се чурук народ а останатите се супер.
Е браво бре, се додека има вакви како тебе ќе има и скопјани кои плукаат, а тоа ќе продолжи се додека едната страна не одлучи дека е доста и треба да се престане со тоа.

Ете погоре објаснив зошто. Позз до тебе и твојот апарат за нескафе.

Ако си се насмеал, смеењето го продолжува живото, то е убо за тебе. А не е убо за скопјани (поеќето) коа ти се фалат шо имат како имат.

Прв пример: Седиме на кафе со еден братучед мој и донесе неколку пичлемина другари негој и едниот кажува каснел оти не можел да најди место да паркира и го кажува на овој начин “Еј пеер немав кај да го паркирам мерцедесот, ебате скапа кола не ќе ја остаам на улица да ми ја изгребе некој“

Далје, седиме па другиот “Се мислам кај да одам летово на одмор дали хаваи дали незнам каде а можи и дубаи“

Летото го сретнав охрид кај шо си праеше кули од песок на плажа.

И така ред други работи, сум забележал како некој само подлажува се фали демек ако сум од скопје мора да се фалам да се праам нешто шо не сум.

Недоволно си искусил за да се направи генерализација дека сите скопјани имаат заебан менталитет...

Нема врска тоа дека скопјани се накурчени, секаков накурчен народ има без разлика дали се скопјани, кавадарчани, велешани, струмичани и од ред други градови

На темава се завемаат две страни. Уз дужно поштовање да не се навреди ниту една од страните една моја констатација дека сепак Скопјани имаат повеќе предрасуди спрема останатите градови. А ова е доказ ...

http://www.facebook.com/pages/Tatee...ta-da-idam-u-Skopje-/10150135143935393?v=wall

Мислам дека еден граѓанин од метрополата не треба вака да се однесува и сите 2.225 на кои им се допаѓа линкот. Сега кој има предрасуди? Никој не дошол во Скопје за некому да му ја земе работата или дечкото. Дошол од мака, затоа што во останатите градови (нема да ги наречам провинција затоа што цела Македонија е провинција) не цветаат рози.

знаете зашто ни пропадна државава.
затоа што од провинцијалци ги праиме професори прецедатели и премиери.
што станува збор за нас.
Скопјани највеќе се курчат кога ке слушнат дека си јадел гомна за него.. во многу случаи искочило така а не било така
па сум бил приморан да се тепам

Прадедо ми живеел во Скопје, дедо ми живеел во Скопје, татко ми живеел и живее во Скопје, јас живеам во Скопје.
Тоа мислам дека ми дава право да му порачам на секој наку*чен провинцијалец кој шо пука од фрустрации да одјебе назад у својата вукојебина.

Не ми го серете градот.

П.С Кој си се пронаоѓа во постов си се пронаоѓа, јебига. Тоа е, живот!

што станува збор за нас.
Скопјани највеќе се курчат кога ке слушнат дека си јадел гомна за него.. во многу случаи искочило така а не било така

Како е кај вас во Уганда? Топло, а? Нема стандард? Нема нема ... ц ц ц
Епа, чекајте го Клуб Бриж, или Андерлехт, што да ВИ кажам.

Во скопје има повеќе селјани неголи во Битола, оти поголем град е и појќе народ има. Сељаните се исти насекаде и се вечити во однос на другите... Само сељак е накурчен.

што станува збор за нас.
Државава ни пропаѓа токму поради таквите како тебе што мислат дека ако се од Скопје го фатиле Господ за лево маде. Едно ќе кажам пак без некој да се навреди... Скопје зависело и ќе зависи од останатите градови, исто како и останатите градови од Скопје. А цела Македонија е една провинција заостаната во развојот.

На темава се завемаат две страни. Уз дужно поштовање да не се навреди ниту една од страните една моја констатација дека сепак Скопјани имаат повеќе предрасуди спрема останатите градови. А ова е доказ ...

http://www.facebook.com/pages/Tatee...ta-da-idam-u-Skopje-/10150135143935393?v=wall

Мислам дека еден граѓанин од метрополата не треба вака да се однесува и сите 2.225 на кои им се допаѓа линкот. Сега кој има предрасуди? Никој не дошол во Скопје за некому да му ја земе работата или дечкото. Дошол од мака, затоа што во останатите градови (нема да ги наречам провинција затоа што цела Македонија е провинција) не цветаат рози.

Јас како лајкер на таа група ќе ти кажам и зошто е истата. Не знам колку ти си сретнала во Скопјево, ама јас имав случај во средно каде девојче дојдено од село (мислам без навреда) се правеше пи*ка и пол и вреѓаше секој еден кој немаше да и се допадне како е облечен. Таа иста пред да се досели во Скопје, во нејзиното село била омаловажувана и плукана од сите.
Тогаш, за да тате на неа и обезбеди нов почеток, БУКВАЛНО ги продал нивите, собрале пари и таа иста типка во Скопје на скопјани им се правеше газдарица....
А последен коментар кој го слушнав од неа беше: Леле колку не ги можам овие провинцијлациве на факултет...

Гледаш сега зошто постои таа група? Не е за секого, туку е за овој пример кој погоре ти го посочив.

едит: А ние скопјани шо да кажаме за епитетот за машките (педери) и за епитетот за женските (најголеми шмизли). Не дека нема педери и шмизли во Скопје, ама ете уште една генерализација која ја имаат направено за скопјаните луѓето кои се од другите делови на Македонија. На овие генерализации додај ја и оваа сегашната дека скопјаните се накурчени и ќе добиеш дека луѓето од другите градови многу повеќе ги вреѓаат скопјани одошто скопјаните ги вреѓаат нив :smir:

Државава ни пропаѓа токму поради таквите како тебе што мислат дека ако се од Скопје го фатиле Господ за лево маде. Едно ќе кажам пак без некој да се навреди... Скопје зависело и ќе зависи од останатите градови, исто како и останатите градови од Скопје. А цела Македонија е една провинција заостаната во развојот.

Одлично кажано!!! Само често, капацитетот да го разберат е страшно мал :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom