Shorty
Вансериски
- Член од
- 30 јануари 2007
- Мислења
- 7.279
- Поени од реакции
- 1.502
Ама и ти лошо си го сватил тоа, еве јас сум од Ск ама не се декларирам никаде како Скопјанец, секој што ќе ме праша од каде сум кажувам од Петровец, а кога ќе прашаат каде е тоа тогаш одговарам Скопје.
Ти си сретнал некои накурчени дојденци кои ги продале нивите кај што живееле порано купиле стан во Аеродром, Карпош, Центар и мислат дека се бог и батина а всушност се уште не се скопјани ама они така се замислуваат, имам еден колега со кој заедно работам татко му е доселен во ск од паланка, ниту татко му ниту он не зборуваат скопски ама се поголеми скопјани и од самите скопјани, дали ме свати што сакам да ти кажам. ???
Ако збориме провинција тогаш и јас сум провинцијалец, не живеам во центарот на ск туку на 17-20 километри од него.
Ок, тоа више правиме муабет за оние со сила што се прават Скопјани. Тоа се више друга група на луѓе

Со должна почит, но денес имаш луѓе што еднаш дошле во Скопје и се декларираат како скопјани, имаш луѓе кои се вон Скопје, студираат на факс тука и кажуваат дека се скопјани, имаш и уште мал милион на други примери, така да тешко дека ќе изумре зборот СКОПЈАНЕЦ. Јас не ги сфаќам оние луѓе кои се срамат од своето потекло, па со сила стануваат скопјани, кумановци, велешани итн.
Значи истото како погоре

И ја не би можел да ги сфатим тие луѓе ама тоа е тоа =]