Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Каква поента бараш?Добро, накурчени сме.
Поента?
Што мислење имате за скопјани онака на прв поглед, како накурчен народ, луѓе што го фатиле господ за мадиња?
Така ми стојат барем мене, секој само да се пофлаи дека имал толку станови, па незнам каква работа (што е далеку од вистината) па незнам што имал па незнам како праел а не сфаќа народот дека преку глава му е некој да ги слуша туѓите фалења што не се ни блиску за реалноста.
Така сум ги забележал поголемиот дел од скопјаните дека се..па сеа вие искажете свое мислење![]()
Значи, тоа ми беше поентата! Седам на есеј со скопјанец, го покривам кога препишува, му помагам да не го фатат! И излагаме, ми се гребе цигара и ми вика: Вие провинцијалците......!Скопјани накурчени и пак доаѓате наваму, универзитетите крцаат од провинција, трафиките крцаат исто така од провинција насекаде низ Скопје.Каде и да отидеш секогаш те услужува некој од провинција.
Не ги ставајте сите во исто ќоше, не се сите такви некои Да но не и сите, еве јас сум староседелец во Ск јас сум од ск, татко ми, дедо ми, прадедо ми итд, од на мајка страна исто така затоа и немам роднини надвор од Ск сите роднини ми се овде кој на 500 метри кој на 50 километри, јас имам работено со турци, албанци, роми, со македонци од Ск и од пооделечените краеви на Мк и никој не сум го понижил и пред никој не сум се претставил како супериорен, тие Скопјани што се претставуваат себеси како супериорни се уствари дојденци од тие пооделечени краеви и мислат ако живеат во Ск се некој и нешто, вистинските скопјани се дружељубиви а не искомплесирани граѓани кои едвај чекаат да те навредат .Значи, тоа ми беше поентата! Седам на есеј со скопјанец, го покривам кога препишува, му помагам да не го фатат! И излагаме, ми се гребе цигара и ми вика: Вие провинцијалците......!
Кога размислив подобро, си викм во себе, о бе сељак еден, ако си од Скопје тоа те прави супериорна раса или незнам што?? Па ако е толку горделив нема да цимоли да му помагам и нема да моли за една ебана цигара! Ако гледаш успешни луѓе ,,провинциалци" сигурно дека биле поспособни од скопјаните штом можеле во нивен град да фатат работа, нели?
Многу по-фини ми се типците што ги запознав пример од источна Македонија! Интелектуално се далеку по-добри од Скопјани, и не се прават чалами ,,леле пер, ми штрчи влакно ќе се убијам" и моеш фин муабет да си направиш без да слушаш милион нарцистични пофалби и искомплексирани поплаки......
Нормално, секое правило си има свој исклучок, да не ме сватат погрешо ниту едните ниту другите! Имам многу добри другари што се скопјани и што се сварно ок, во вистинска смила на зборот, ама штета што досега тие се само капка во океан од оние што имав можност да ги запознаам подобро!
Скопјани накурчени и пак доаѓате наваму, универзитетите крцаат од провинција, трафиките крцаат исто така од провинција насекаде низ Скопје.Каде и да отидеш секогаш те услужува некој од провинција.
Зборите лошо за Скопје а пак доаѓате наваму.Во ред, знаеме сите дека Скопјаните не се цвеќе за мирисање не ги бранам моиве „педеришЧА“, ама ако гледаме така провинцијалците се уште полоши, ќе дојдат од некое закрцано село, и гледаат само како да те зафркнат се со цел они да си се сместат и да просперираат, девојките ги гледам што доаѓаат од провинција доаѓаат тука само за да најдат некој Скопјанец каде ќе можат да го продолжат остатокот од својот живот во Скопје.
Скопјани се оние кои имаат барем две поколенија кои живееле во Ск, пр:дедо му. прадедо му, татко му од малечок, и дедо му.Скопјани накурчени и пак доаѓате наваму, универзитетите крцаат од провинција, трафиките крцаат исто така од провинција насекаде низ Скопје.Каде и да отидеш секогаш те услужува некој од провинција.
Зборите лошо за Скопје а пак доаѓате наваму.Во ред, знаеме сите дека Скопјаните не се цвеќе за мирисање не ги бранам моиве „педеришЧА“, ама ако гледаме така провинцијалците се уште полоши, ќе дојдат од некое закрцано село, и гледаат само како да те зафркнат се со цел они да си се сместат и да просперираат, девојките ги гледам што доаѓаат од провинција доаѓаат тука само за да најдат некој Скопјанец каде ќе можат да го продолжат остатокот од својот живот во Скопје.
Ако ова твоето е сварно така, тоа заслужува почит, затоа кажав и пак ќе повторам: со чесни исклучоци:wink:Не ги ставајте сите во исто ќоше, не се сите такви некои Да но не и сите, еве јас сум староседелец во Ск јас сум од ск, татко ми, дедо ми, прадедо ми итд, од на мајка страна исто така затоа и немам роднини надвор од Ск сите роднини ми се овде кој на 500 метри кој на 50 километри, јас имам работено со турци, албанци, роми, со македонци од Ск и од пооделечените краеви на Мк и никој не сум го понижил и пред никој не сум се претставил како супериорен, тие Скопјани што се претставуваат себеси како супериорни се уствари дојденци од тие пооделечени краеви и мислат ако живеат во Ск се некој и нешто, вистинските скопјани се дружељубиви а не искомплесирани граѓани кои едвај чекаат да те навредат .
Значи, тоа ми беше поентата! Седам на есеј со скопјанец, го покривам кога препишува, му помагам да не го фатат! И излагаме, ми се гребе цигара и ми вика: Вие провинцијалците......!
Кога размислив подобро, си викм во себе, о бе сељак еден, ако си од Скопје тоа те прави супериорна раса или незнам што?? Па ако е толку горделив нема да цимоли да му помагам и нема да моли за една ебана цигара! Ако гледаш успешни луѓе ,,провинциалци" сигурно дека биле поспособни од скопјаните штом можеле во нивен град да фатат работа, нели?
Многу по-фини ми се типците што ги запознав пример од источна Македонија! Интелектуално се далеку по-добри од Скопјани, и не се прават чалами ,,леле пер, ми штрчи влакно ќе се убијам" и моеш фин муабет да си направиш без да слушаш милион нарцистични пофалби и искомплексирани поплаки......
Нормално, секое правило си има свој исклучок, да не ме сватат погрешо ниту едните ниту другите! Имам многу добри другари што се скопјани и што се сварно ок, во вистинска смила на зборот, ама штета што досега тие се само капка во океан од оние што имав можност да ги запознаам подобро!
точно дека неможам од 10 скопјани што ќе ги знам добро да кажам дека сите се накурчени! Ама кога 50 души ќе запознаат по 10 скопјани и изразуваат незадоволство од нивното однесување, тоа значи дека тука има некаков проблем и дека тој не е во мене! Освен ако сите горе наведени 50 души не ги запознале истите 10 скопјаниЈас имам запознаено 5 луѓе од Струмица. Четворица биле глупи ко тарабуки, само еден бил паметен. Од тоа јас треба да донесам заклучок дека сите струмичани се глупи и да трубам наоколу за тоа?
Без врска правите стереотипи што не ви држат. Не може да кажеш дека скопјани биле накурчени или помалце паметни со запознаени колку, 50тина скопјани? И од тие пеесетина, колку имаш лично, подобро запознаено? Не може од тројца накурчени на кои си налетал да кажеш дека сите скопјани се накурчени, а оние кои се нормални се исклучок.
Глупо е кога некој сам си доаѓа со комплекс на помала вредност. Кога ти сам ќе се поставиш како инфериорен, не очекувај да бидеш третиран поинаку. Ако дојдеш со идеја "еј, скопјаниве се уфилмани, кога ќе видат дека сум од провинција нема да ме дружат" во старт се поставуваш погрешно и различно гледаш на луѓето и комуникацијата ти е различна. Скопјаните се исти како битолчаните, струмичаните, беровчаните, охриѓаните (да не ги редам сите градови). Нормалните луѓе во Скопје не се исклучоци, другите се. Барем во моето Скопје :smir:
Мене ми се чини дека луѓето од другите градови имаат повеќе предрасуди кон скопјаните отколку ние кон другите.
Значи, тоа ми беше поентата! Седам на есеј со скопјанец, го покривам кога препишува, му помагам да не го фатат! И излагаме, ми се гребе цигара и ми вика: Вие провинцијалците......!
точно дека неможам од 10 скопјани што ќе ги знам добро да кажам дека сите се накурчени! Ама кога 50 души ќе запознаат по 10 скопјани и изразуваат незадоволство од нивното однесување, тоа значи дека тука има некаков проблем и дека тој не е во мене! Освен ако сите горе наведени 50 души не ги запознале истите 10 скопјани![]()
точно дека неможам од 10 скопјани што ќе ги знам добро да кажам дека сите се накурчени! Ама кога 50 души ќе запознаат по 10 скопјани и изразуваат незадоволство од нивното однесување, тоа значи дека тука има некаков проблем и дека тој не е во мене! Освен ако сите горе наведени 50 души не ги запознале истите 10 скопјани![]()