Дали мислите дека Скопјани се накурчени? :)

• Креатор на темата Креатор на темата Vollstandig
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако си од Скопје значи си над мене ? Жими к...т. Такви те како тебе само игноре. И што ,ипак има повеќе од провинција неко такви како тебе цивилизирани, возвишени, стари скопјани.

Јесте саатите што ги поминуем у читална се за џабе, да не е тоа лижење гзови на факултети нема да положуем.
И значи ако ти си со средно, а јас со факултет тебе треба да те вработат зашто си од Скопје? :tapp:

Луртз нека прочита ова да види колку не пречекувате со раширени раце и го "делите" градот со нас како што тој така вели.

MLADICU TI NE SI OD GRADOV SVATI GO TOA I NIKAD NEMA DA SI KE SI PROVINCIALEC I SITE NAOPACKI KETE GLEAT OVOJ GRAD OD TTAKVITE KO TEBE SO SE PIKAAT KAJ SO NE IM JE MESTO STRADA NE E PREDVIDEN VRATI SI SE U SELO I OD KAJ I DA SI DOSOL TVOJOT GRAD I TAMU ZIVEJ SI SPOKOJNO NE TUKA !!! NE DEKA TE MRAZAM IL IMAM PREDRASUDI NO MNOGU LUGE OD DRUGITE GRADOVI TUKA FAKAAT MESTO I GO OPTERETUVAAT GRADOV SO NEPOTREBNO NASELENIE SKOPJE E PREDIDEN ZA 250.000 A NE ZA 900.000 SVATI GO OVA PA KE ZBORIME

Така е, накурчен значи изнервиран, негативен, напнат :)
Накурчен може да значи седнат на кур (на кур (качен)) + (деминутив (чен))
Многу двосмилен јазик имаме.

Човеку па од провинција си ,незнам зошто го свакаш тоа како навреда јас не се издигам со тоа ти се спушташ(потценуваш) ти си крив за твојот комплекс ,кој не викам дека ти конкретно го имаш зборам во глобала,ние сме ви нафурани,нашиот начин на живот ви е нафуран и можда ви изгледа фејк али ние не глумиме тие сме ние ,например јас коа идам во провинција вашиот начин на живот ми е смешен ,глеам некој рапери, копи паст на фифти сент, или на некој циган од шутка што исто така го копира фифти ,глеам некој бунтовни панкери против системот, смешни се со тоа колку не го разбираат системот и незнаат против што се бунтуваат,за се е крив можда некој панкерски филм,глеам рокери што се фејк,глеам некоја транс младина што е фејк,глеам фејк џанаци се е фејк и се е копија ,многу копирате и затоа сте смешни, останато се шмекери или вана би мангупи што немаат везе,мотиката тракторот и нивата ви се влезени во крв, затоа што нема некоја граница од селата во провинција и лугето кој живеат во центарот на градот ,можда и ние не сме нешто подобро но сме на некое ниво над вас и кога го кажувам ова знам дека не се преценувам, водејки се од фактот ДЕКА ВИЕ НЕ КОПИРАТЕ И САКАТЕ ДА БИДЕТЕ "НАКУРЧЕНИ" КАКО НАС

Немој бе, заради такви како тебе владее мислење дека скопјаните се вакви или онакви...кога би сакал да те копирам на пример велиме, ќе си платам лоботомија и чао пријатно о.О

Не ни сакам да бидем како "Скопјани" како тебе ама баш ич не сакам, . 3та година сум у Ск, и да ги има доста накурчени, но ги има и дечки кој ги поштуем ептен. Кој не праат разлики на Скопјани и провинцијалци како тИ што правиш. Твојот пост звучи како да си посебен нешто ако си од Скопае друже. Тие што велиш сакаат да бидат Скопјани мене ме нервираат. Ме нервираат луѓе што се прават нешто што не се и се срамат да кажат од дека се.
Не си у право ја не ве хејтам уопште и не потенцирам дека сум нешто зошто сум од скопје,вие потенцирате цело време и глобализирате јас на форумов го кажав моето мсилење ама тоа не значи дека ако некој од провинција нема да го респектирам и да се понашам коректно со него ,само разбирам кој сте и што сте и какви сте во суштина(не сите) и сега на форумов го користам тоа за да кажам но тоа е мислење кое во суштина го задржувам за себе од причина да не ви ги повредам чуствата

MLADICU TI NE SI OD GRADOV SVATI GO TOA I NIKAD NEMA DA SI KE SI PROVINCIALEC I SITE NAOPACKI KETE GLEAT OVOJ GRAD OD TTAKVITE KO TEBE SO SE PIKAAT KAJ SO NE IM JE MESTO STRADA NE E PREDVIDEN VRATI SI SE U SELO I OD KAJ I DA SI DOSOL TVOJOT GRAD I TAMU ZIVEJ SI SPOKOJNO NE TUKA !!! NE DEKA TE MRAZAM IL IMAM PREDRASUDI NO MNOGU LUGE OD DRUGITE GRADOVI TUKA FAKAAT MESTO I GO OPTERETUVAAT GRADOV SO NEPOTREBNO NASELENIE SKOPJE E PREDIDEN ZA 250.000 A NE ZA 900.000 SVATI GO OVA PA KE ZBORIME

Па што не се иселиш ти ако е преполно? Мене неми смета никој овде. Тие скопјани што ги знам си живеем ептен добро, ни се ми рекле фаќај путот ова она. А баш ме брига дали некој ќе ме гледа наопачки или пак ќе ми дрдори дек сум од провинција.

Е тука си потполно во право.
Ете едно дете што го цитирав пред малку се гордее со тоа, самото си кажа хахахха

Ова би дошло нешто као на+к+качен...не бе, тогаш ја губи поентата. Можеби со изваден к. во рака наострен кон другите. Или на+курче (ако се потенцира деминутивот)...да, нашиот јазик стварно е дво и тросмислен :)
Луртз нека прочита ова да види колку не пречекувате со раширени раце и го "делите" градот со нас како што тој така вели.
Џигсо, секој е различен, различно размислува. Не може човек да преземе одговорност за сите 500 илјади жители. Некој ќе каже -ќе им стаам бомба на кумановци- јас не можам и за неговите идеи да одговарам.

Тоа е тоа, посупериорни од провинцијалецот во теорија а богами и во пракса:
Абе човек што мешаш баби и жаби,ко кај вас да нема исфрустрирани партиски членови кој прават нешто под влијание на партија ,па колку што знам ни кај вас митинзите не се празни ,а ова и митинг е исто

Eve jas ke zastanam na strana na nakurcenive, nekolku godini rabotevkako recepcioner vo eden pomal hotelski objekt i srekavav luge od pogolem broj na gradovi, imalo nakurceni skopjani ama ne vo tolkav golem broj, so poveketo fino si pominuvav , dodeka poveke nakurceni mi izgledaa luge koj sto doagaa od provincija kako sto velat nakurcenive, posebno nekoj so neznam kakvi tituli vo nivnite gradovi pa koga ke dojdea vo hotel mislea deka gospod za madina go imaat fateno.Vo praksa na kraj kraeva sve zavisi i kako ke se postavis, ali navistina ima luge sto ke odat da studiraat vo Skopje i mislat deka denes sme uste vo 1960 godina koga 70% od naselenieto bese nepismeno pa sega tie samo sto otisle vo Skopje mislat deka stanale nekoj novi luge dodeka drugive se uste vo 1960 god.

Не си у право ја не ве хејтам уопште и не потенцирам дека сум нешто зошто сум од скопје,вие потенцирате цело време и глобализирате јас на форумов го кажав моето мсилење ама тоа не значи дека ако некој од провинција нема да го респектирам и да се понашам коректно со него ,само разбирам кој сте и што сте и какви сте во суштина(не сите) и сега на форумов го користам тоа за да кажам но тоа е мислење кое во суштина го задржувам за себе од причина да не ви ги повредам чуствата

Како разбираш кој сме и што сме? Посебна раса сме или нешто друго ? Иначе друже мислиш дека некој од провинција го боли к...т за тоа што ти мислиш за него или пак некој скопјанец што јас мислам за него ?

Секаде се наоѓаат т.н. накурчени, надворешните фактори не играат никаква улога тука, тоа е внатрешен проблем, комплекс на повисока вредност. Мене навистина уопште не ми пречат такви личности. Зарем може да ве нервира или да го мразите некој кој има проблем?

Како разбираш кој сме и што сме? Посебна раса сме или нешто друго ? Иначе друже мислиш дека некој од провинција го боли к...т за тоа што ти мислиш за него или пак некој скопјанец што јас мислам за него ?

PAK KE KAZAM NE E TOA OD TOCKA NA MRAZENJE ILI BILO SO NE E GRADOT ZA TOLKU PTRDVIDEN RAZBIRAS TI LI SOE PROBLEMOT NEMOZE TOLKU LUGE DA DRZI SVAKAS ILI NE !!!! A MOE MISLENJE POSO VODIS INAT E {PATITE KE PATITE I SEKAD STE PATELE PROVINCISKA STOKO}COVEK NEMOZE DA VI OBJASNI NISO SE ZA SVOE DUPE GLEATE EPA ZATOA SITE KE VI BIDAT NAKURCENI !!!

Дали ова ти смета?
сите невести што ги праќате на студии овдека и поголемиот дел од нив парче се праат за една пијачка у град,
Знаеш колку колешки од други градови се испоомажија во Скопје? Оваа појава е реалност, а како ќе се издржи со толкав број миграции...појма немам. Знам дека ради такви миграции ќе морам да ги праќам децата да живеат вон Скопје па и вон Македонија...нема ни тука више работа и живеачка за просечни луѓе без книшки, роднински врски или имања.

Него постојано се потенцира омаловажувањето од скопјани...мислам дека кај некого постои чувство на супериорност, но постои и на инфериорност од другите. Ова го тврдам со мои искуства...едвам да ги убедиш прилепчани, гевгеличани и битолчани дека не си над нив, дека сакаш пријателство (као да сум црнец мајката)...затоа не наметнувајте такви глупи муабети. Не постои генерална супер/инфериорност, постои компетиција за работни места, уписи во школи, преживување, простор за живеење...кој ние го имаме се помалку.

Ако си од Скопје значи си над мене ? Жими к...т. Такви те како тебе само игноре. И што ,ипак има повеќе од провинција неко такви како тебе цивилизирани, возвишени, стари скопјани.

Јесте саатите што ги поминуем у читална се за џабе, да не е тоа лижење гзови на факултети нема да положуем.
И значи ако ти си со средно, а јас со факултет тебе треба да те вработат зашто си од Скопје? :tapp:

Човеку па јас не реков дека ако дојдеш ти во скопје дека ке бидеш негативно пречекан,само споредив што мислите вие за нас што мислиме ние за вас и мојот пост се базирашер на факти,но тие факти не говорат за омраза од страна на едната или другата страна ,јас коа идам у провинција си порагам топ, вие коа доагате си проагате топ,јас гледам луге што не ми се свигаат и што не ми се реални и ти ги гледаш истите,само тоа не значи дека јас ги навредувам или глумам супериорност над нив со тоа што сум од скопје,јас те гледам како човек и со самото тоа без разлика од кај си ти имаш одреден респект и коректен однос од моја страна,но тоа не значи дека истиот тој респект го имам за вашиот начин на живот,на забава, на дружење и слично само кажувам мислење а тоа дека вие сакате да бидете како нас тоа е факт,но во секој случај не глобализирам, такви сте какви што сте и тоа не значи дека сте нешто помалку вредни,јас само го коментирам урбаниот развиток кај поединецот или кај групата, и го коментирам начинот на кој ги перцепирате работите тоа незначи дека ве мразам или дека ве сакам само коментирам, а вашиот став првенствено ја има клучната улога за тоа како ке бидете гледани од скопјаните Peace and love for everybody including the people from ПРОВИНЦИЈА

Пак јас?
Изгледа да.
Прочитајте ги последните 4-5 исповраќани зборчиња на коментарот на членот над мене, и темава веќе нема поента.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom