Дали мислите дека Скопјани се накурчени? :)

• Креатор на темата Креатор на темата Vollstandig
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Низ темава, голем процент од скопјаните му се нафрлија на авторот на темата, или пак, реагираа на поинаквите мислења на други членови.

Хмммм ... нешто ми кажува тоа ...

Пак јас?
Или не?
Не.

Мене најинтересни ми се оние кои што за себе тврдат дека се стари Скопјани, а нивните фамилии во Скопје се имаат доселено во 60 ти или 70 ти години од прошлиот век. Скопјанец е изумрена врста на диносаурус, тоа ти е исто ко во Њујорк да земеш да бараш стари Њујорчани. И малце е глупо да се исмејуваат жителите од други градови и да се нарекуваат провинцијалци или сељаци, пошто сељак е карактерна особина а не географско потекло. Еве ја имам еден комшија "стар" Скопјанец кој редовно секое сабајле се буди со Циганин сам ал сам најлепши пуштена до даска и редовно коа се враќам навечер има урлање ко да имам комшии од золошка. Исто така и малце глупо е да се тврди дека од другите градови тука доаѓале пошто сакале да станат Скопјани, ај да ги прашам старите Скопјани дали доколку во Скопје останат да работат само две продавници ко главен бизнис во градот би останале сите да живеат во Скопје, како би се осеќале они после кога би отишле во друг град и некој домородец од таму им рече - Што доаѓате тука што не си ги гледате нивите во Скопје. Јас го разбирам проблемот со пренаселеноста и тоа е проблем што државата треба да го решава, иако мислам дека поголем проблем е што малите градови се повеќе опустуваат.

Димо, пак ли си на час, бе? Ај, слушај што предаваат таму и не лупај глупости на форум!

ПИШУВАЈ КИРИЛИЦА И ПОЧНИ ДА КОРИСТИШ ТОЧКИ И ЗАПИРКИ!!!

ZASO ME TORMOZISSS !!!! IDI NA NEKOJ DRUG GLEJ MU GRESKI !!!!!!!!

Па со самото отворање на темата, повеќето “скопјани“ се докажаа. Што ако некој е од битола охрид ресен и други градови, за вас е провинцијалец значи.
Сум го правел овој муабет на многу пати, и истиот одговор идел, дека скопјани испаѓаат во многу наврати со тоа “Накурчени “ односно се прават повеќе од што се. Демек еј живеам во главни град, ти не си одо скопје провинцијалец си и што ти знам што.

Поздрав до вас и не се карајте мирно играјте си:)
Човеку па од провинција си ,незнам зошто го свакаш тоа како навреда јас не се издигам со тоа ти се спушташ(потценуваш) ти си крив за твојот комплекс ,кој не викам дека ти конкретно го имаш зборам во глобала,ние сме ви нафурани,нашиот начин на живот ви е нафуран и можда ви изгледа фејк али ние не глумиме тие сме ние ,например јас коа идам во провинција вашиот начин на живот ми е смешен ,глеам некој рапери, копи паст на фифти сент, или на некој циган од шутка што исто така го копира фифти ,глеам некој бунтовни панкери против системот, смешни се со тоа колку не го разбираат системот и незнаат против што се бунтуваат,за се е крив можда некој панкерски филм,глеам рокери што се фејк,глеам некоја транс младина што е фејк,глеам фејк џанаци се е фејк и се е копија ,многу копирате и затоа сте смешни, останато се шмекери или вана би мангупи што немаат везе,мотиката тракторот и нивата ви се влезени во крв, затоа што нема некоја граница од селата во провинција и лугето кој живеат во центарот на градот ,можда и ние не сме нешто подобро но сме на некое ниво над вас и кога го кажувам ова знам дека не се преценувам, водејки се од фактот ДЕКА ВИЕ НЕ КОПИРАТЕ И САКАТЕ ДА БИДЕТЕ "НАКУРЧЕНИ" КАКО НАС

Еве уште еден, за потврда на насловот на темата.

Аха ... доообро.

Ајде, објаснување за провинција во држава како Република Македонија.

Чекам ...

Ах, од Битола си, па ништо тогаш.
Убаво е тоа што си ги знаеш корените и што не се срамиш од нив нели, само односот "од селото од кое доаѓаш" и сличните фрази не се на место, мислам не треба така да се нарекуваат жителите на помалите градови.

Провинцијалец мене ми е не како територијален него како синоним за степен на културното ниво У !
Па и тоа е ,степен на културно урбан развиток кај поединецот и ние можеби сме сељачана за некој од надвор,али тоа е така закон природен :)

Па и тоа е ,степен на културно урбан развиток кај поединецот и ние можеби сме сељачана за некој од надвор,али тоа е така закон природен :)

И ти горд ли си на титулата Скопјанец, се осеќаш културно надмоќен?

Уау мора да е некој посебен осечај, чудно и ја сум роден во Скопје ама не се осеќам така, мора да патам од комплекс на инфериорност, јебига не секој "Скопјанец" е совршен

А авторот на темата дали знае воопшто зборот накурчување што значи?!?!?!
Благе везе нема насловот со проблемот....

Човеку па од провинција си ,незнам зошто го свакаш тоа како навреда јас не се издигам со тоа ти се спушташ(потценуваш) ти си крив за твојот комплекс ,кој не викам дека ти конкретно го имаш зборам во глобала,ние сме ви нафурани,нашиот начин на живот ви е нафуран и можда ви изгледа фејк али ние не глумиме тие сме ние ,например јас коа идам во провинција вашиот начин на живот ми е смешен ,глеам некој рапери, копи паст на фифти сент, или на некој циган од шутка што исто така го копира фифти ,глеам некој бунтовни панкери против системот, смешни се со тоа колку не го разбираат системот и незнаат против што се бунтуваат,за се е крив можда некој панкерски филм,глеам рокери што се фејк,глеам некоја транс младина што е фејк,глеам фејк џанаци се е фејк и се е копија ,многу копирате и затоа сте смешни, останато се шмекери или вана би мангупи што немаат везе,мотиката тракторот и нивата ви се влезени во крв, затоа што нема некоја граница од селата во провинција и лугето кој живеат во центарот на градот ,можда и ние не сме нешто подобро но сме на некое ниво над вас и кога го кажувам ова знам дека не се преценувам, водејки се од фактот ДЕКА ВИЕ НЕ КОПИРАТЕ И САКАТЕ ДА БИДЕТЕ "НАКУРЧЕНИ" КАКО НАС

Ако си од Скопје значи си над мене ? Жими к...т. Такви те како тебе само игноре. И што ,ипак има повеќе од провинција неко такви како тебе цивилизирани, возвишени, стари скопјани.
so ako si od skopje il zivees ???/ i tatko i dedo i pradedo mi se od skopje pa ne se custvuvam kako nesto posebno inaku od drugite gradovi i sela so doagaat u skopje i mislat kuznae kaj dosle i so napraile nema veze tuka samo si odmagaat kako i na niv taka i na nas skopjanite posto radin niv i nivnoto lizenje gzovi po fakulteti rabotni mesta kako i drugi institucii skopjanite nemozat da se vrabotat taka da bi gi sovetuval naj uctivo da si ebat majka i da si se vrata in the village od kaj so se dojdeni i
DA GO OSTAVAT SKOPJEVO DA SI E SKOPJE SO SKOPJANI A NE SEKAKVI FACI OD PORVINCIJA !!!

Јесте саатите што ги поминуем у читална се за џабе, да не е тоа лижење гзови на факултети нема да положуем.
И значи ако ти си со средно, а јас со факултет тебе треба да те вработат зашто си од Скопје? :tapp:

Луртз нека прочита ова да види колку не пречекувате со раширени раце и го "делите" градот со нас како што тој така вели.

Тоа е тоа, посупериорни од провинцијалецот во теорија а богами и во пракса:

Повекето скопјани патат од висока вредност.И они се дојдени од „провинциите“ шо се сметат дека си за них,у помалите градови нема оригинал градски не па у скопје,сите се измелезени,кој од војславци кој од долни подлог.Ама битно се скопјани бе,кај них се градат мостови,статуи,лавови шо ти знам шо,реформации у здравство...се у ск се прае,ние „провинциите“ сме забраени од власта.И после курчиле се скопјани,па ке се курчат коа имат се...само шо и они се дојделе од некаде,не се домородци.

А авторот на темата дали знае воопшто зборот накурчување што значи?!?!?!
Благе везе нема насловот со проблемот....

Така е, накурчен значи изнервиран, негативен, напнат :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom