Дали мислите дека Скопјани се накурчени? :)

• Креатор на темата Креатор на темата Vollstandig
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Нормално, во секој град постојат "накурчени" луѓе.
Но, Скопјани си имаат посебна накурченост. Посебно ги нервира останатите градои, начинот на кој тие зборуваат-чепатисуваат.
Пр. лилеееееееее!
Иначе мене баш ми се свиѓа начинот на кои скопјаниШчава се опуштени.
Ама останатите не се научени на таква опуштеност и незаинтересираност за др околу нив и им е чудно.
Плус има доста Скопјани што знаат да ги вреѓаат луѓето од другите градови, посебно ако се од некои помали места или села, и нормално е да се вреѓаме ние "останатите":toe:
У секој случај, не се цени човек од каде е туку каква личност е!

кога ја видов темава па и видов дека има цели 6 страни напишано помислив дека модераториве и администраториве се сите болни.. Уште не е во канта темава???

он топик... жалосно е и гревота е да се суди некому и нешто според 2 3 луѓе или факти... треба малце очите поотворено да гледаат и да проценат според повеќе докази..

П.С абе ние скопјаништа многу сме накурчеи ама КОЈ не курчи бе???

Да, мислам дека се НАКУРчени посебно скопјанките и дека баш им е убаво така :)

Се додека не курчат со вакви теми нормално дека ќе се курчиме! Клуч на темава и во канта!

Се накурчени бе така им чини, кој к ви е крив што не сте од Скопје, ееееее више дерман да се нема од вакви гомнојадци нонстоп што плукаат, малку се Охриѓани саде да дават па се и од другиве градови, мене лично ми смета коа генерализирате, затоа и ја плескам по уста, ми сметаат сите невести што ги праќате на студии овдека и поголемиот дел од нив парче се праат за една пијачка у град, тргнете од тоа па ќе видите после кој е накурчен.

Скопјани не се накурчени али скопјаНИН дојде од околните китни села ....е тоа е сосем друга прича,фраер џанам!

--- надополнето ---

Се накурчени бе така им чини, кој к ви е крив што не сте од Скопје, ееееее више дерман да се нема од вакви гомнојадци нонстоп што плукаат, малку се Охриѓани саде да дават па се и од другиве градови, мене лично ми смета коа генерализирате, затоа и ја плескам по уста, ми сметаат сите невести што ги праќате на студии овдека и поголемиот дел од нив парче се праат за една пијачка у град, тргнете од тоа па ќе видите после кој е накурчен.
А шо ти демек скопјанец си или накурчен си?

Скопјани не се накурчени али скопјаНИН дојде од околните китни села ....е тоа е сосем друга прича,фраер џанам!

--- надополнето ---

А шо ти демек скопјанец си или накурчен си?

Од се понешо, ти смета?

И после зашто не не бивало како народ..... ц ц ц ц... една шака луѓе сме и не знаеме да се испочитуваме меѓу себе.....

Neznam stvarno kako se nesto im smeta na lugjeto od provincija, a go prepunija Skopje.

Мене не ми сметале, кога требало :)

Него надвор од глупавава тема на делби и поделби
од технички аспект -дел овие невести раѓаат скопјанче или не е скопјанче...што еден човек го прави скопјанец, велешанец, струмичанец...дали географска положба на зачнување, дали на раѓање, дали потекло на родители или...?
Значи дали се работи за време минато во некое место, дали за место на раѓање? Ова никад не ми било јасно од повеќе причини и реални ситуации. Што тоа еден струмичанец ќе го означи као струмичанец, еден битолчанец као битолчанец...или скопјанец.

бравос за скопјани сами се издадовте со коментарите дека сте накурчени:D:D:D

Мене не ми сметале, кога требало :)

Него надвор од глупавава тема на делби и поделби
од технички аспект -дел овие невести раѓаат скопјанче или не е скопјанче...што еден човек го прави скопјанец, велешанец, струмичанец...дали географска положба на зачнување, дали на раѓање, дали потекло на родители или...?
Значи дали се работи за време минато во некое место, дали за место на раѓање? Ова никад не ми било јасно од повеќе причини и реални ситуации. Што тоа еден струмичанец ќе го означи као струмичанец, еден битолчанец као битолчанец...или скопјанец.

На овој принцип веројатно,самоопределување...:)

Иначе не ми сметаат скопјани ниту во Скопје...

Иначе не ми сметаат скопјани ниту во Скопје...
мене ниту нишлии во Ниш, ниту валонци во Валона.
Ми смета кога треба да добијам документ за дворот, а службеникот накурчен, кога треба да средам у фондот, а службеникот накурчен...е то е накурченост.

so ako si od skopje il zivees ???/ i tatko i dedo i pradedo mi se od skopje pa ne se custvuvam kako nesto posebno inaku od drugite gradovi i sela so doagaat u skopje i mislat kuznae kaj dosle i so napraile nema veze tuka samo si odmagaat kako i na niv taka i na nas skopjanite posto radin niv i nivnoto lizenje gzovi po fakulteti rabotni mesta kako i drugi institucii skopjanite nemozat da se vrabotat taka da bi gi sovetuval naj uctivo da si ebat majka i da si se vrata in the village od kaj so se dojdeni i
DA GO OSTAVAT SKOPJEVO DA SI E SKOPJE SO SKOPJANI A NE SEKAKVI FACI OD PORVINCIJA !!!

--- надополнето ---

Нормално, во секој град постојат "накурчени" луѓе.
Но, Скопјани си имаат посебна накурченост. Посебно ги нервира останатите градои, начинот на кој тие зборуваат-чепатисуваат.
Пр. лилеееееееее!
Иначе мене баш ми се свиѓа начинот на кои скопјаниШчава се опуштени.
Ама останатите не се научени на таква опуштеност и незаинтересираност за др околу нив и им е чудно.
Плус има доста Скопјани што знаат да ги вреѓаат луѓето од другите градови, посебно ако се од некои помали места или села, и нормално е да се вреѓаме ние "останатите":toe:
У секој случај, не се цени човек од каде е туку каква личност е!

TACNO E I OVA SAMO STO VO DURIGTE GRADOVI NEMA 900.000
LUGE PA NE E TOLKU PRIMETLIVO

so ako si od skopje il zivees ???/ i tatko i dedo i pradedo mi se od skopje pa ne se custvuvam kako nesto posebno inaku od drugite gradovi i sela so doagaat u skopje i mislat kuznae kaj dosle i so napraile nema veze tuka samo si odmagaat kako i na niv taka i na nas skopjanite posto radin niv i nivnoto lizenje gzovi po fakulteti rabotni mesta kako i drugi institucii skopjanite nemozat da se vrabotat taka da bi gi sovetuval naj uctivo da si ebat majka i da si se vrata in the village od kaj so se dojdeni i
DA GO OSTAVAT SKOPJEVO DA SI E SKOPJE SO SKOPJANI A NE SEKAKVI FACI OD PORVINCIJA !!!

Димо, пак ли си на час, бе? Ај, слушај што предаваат таму и не лупај глупости на форум!

ПИШУВАЈ КИРИЛИЦА И ПОЧНИ ДА КОРИСТИШ ТОЧКИ И ЗАПИРКИ!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom