- Член од
- 24 октомври 2010
- Мислења
- 2.434
- Поени од реакции
- 244
Имам утнато 5-6 века ?Девојче бе кој ви наметнува ментално робство? кои се тие морални догми ,како отварате тема со таква заслепеност, па црквата никогаш во историјата не била поослабена како што е сега. Никаде на медиумите не слушам пропаганда од морални догми туку од инакви, од обратните, темата е на место ама си го згрешила таргетот, целта, прочитај некоја книга за влијанието на таа колективна свест -тие што ја формулираат колективната свест во едно демократско општество не може апсолутно да биде некој што шири морал, бидете реални ако некој ширеше морал без разлика кој да е тоа ке имавме морална младина, јас не знам кај го гледаш ти моралот околу?
Човечкиот интелект се убивал во 15 век, во среден век, имаш утнато 5 -6 века.
Па тебе кој те "тренираше" 20 + години ?
Некој со интерес претпоставувам.
За парадоксот у тоа дека некој што е без морал шири морал.
Тоа укажува на две работи .
1. Некој е многу паметен и ги поставува овие норми за да владее полесно(6 и кусур милијарди луѓе има овде).
2. Со тоа што ќе ги прифатиме си го убиваме интелектот а паметниот знае и за тоа.
Констатација.
1."You were born with wings, why prefer to crawl through life?"
Решение на проблемот.
2.There are only two ways: either accept the mind and be against the world, or accept the world and drop the mind. This is the only way things are and can be, and there is nobody you can complain to and there is nobody who can listen to your complaints and improve.