Македонското сонце продадено за 30 милиони долари !!!

Член од
10 април 2010
Мислења
385
Поени од реакции
121
Реално, ако имаш било какви општи познавања за уметноста, ниту една песна од целата таа шунд шлагерска сцена не вреди. Ни Калорина, ни Тоше, ни никој пејач таков. Затоа што прво, базичните поставки на тој тип на музика се ископирани. Не припаѓаат на културната и духовната еволуција на изведувачите, туку се преземени (уште поодамна) од туѓи традиции.
А во уметноста е најбитно да си искрен, секако веднаш зад главното правило кое гласи: не е битно што правиш, туку како тоа го правиш.
Дури и да не се трудиме да нуркаме толку во плиткоста на ваквите дела, дури површински ќе сретнеш разни недостатоци и од техничка природа.
Да не должам, да сумирам - не вреди ни оваа ни сличните такви песни.
(секако ова е од некаков си уметнички чистотнички аспект, кој во пракса е неприменлив)
Ти ако сакаш да дискутираш за песната, авторите и слично, повели тука.

Мене ми беше многу повеќе важен насловот од песната, мислев дека се разбравме ама очигледно не.

S

Shaman

Гостин
Ех Македонецу Македонецу, научи бре еднаш во животот дека не ти се виновни другите, за идјотизмот твој, за суцизмот твој, за она што ти немаш свест и доблест да го зачуваш... А зошто немаш... (е силно прашање)
а што те боли тебе ние македонците за што си правиме муабет?
ај бркај работа оди планирај како ќе лапаш територии на пролет.
не го ставај миениот газ кај што се мерат курови.

он топик:
ќе се израмнат работите, ќе ги стигне и нив казната.
ќе треба на некого да му положат сметка за парите што ги земале,
а не ја завршиле работата.
нели соросоидите зимаат кеш за да не растурат по сите шавови.
а тоа никако не им успева.
значи се утната инвестиција, а гарант лаеле кога полнеле џепови,
дека многу брзо ќе завршат работа.
епа некој ќе си дојде по тие пари, за НЕЗАВРШЕНАТА работа.
само ми е криво што друг ќе ги скине, а како по обичај на владата ќе им ги натоварат.
е таква игра ќе смотаат говедата.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Милчин,Геровски, Ѓунер,Борјан и уште неколку...на клада !

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Милчин,Геровски, Ѓунер,Борјан и уште неколку...на клада !
Треба во оваа листа да го вклучиш и иванов нашиот ценет претседател во државата . Сега ми стана јасно зошто македонцки отвара теми ( патем македонцки како е во мвр? топло ти е столчето? )
Владимир Милчин мртов ладен изјави: Ништо не зависи од претседателот на државата кој патем беше дел од одборот на фондацијата сорос :)

Покасно ќе напишам рекап важни моменти од емисијата али овој беше најинтересен . Во последните 5 минути од емисијата :)

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Ех Македонецу Македонецу, научи бре еднаш во животот дека не ти се виновни другите, за идјотизмот твој, за суцизмот твој, за она што ти немаш свест и доблест да го зачуваш... А зошто немаш... (е силно прашање)
Мрза и помалку неписменост, а во најголема мера, потреба од вистински Македонски лидер. Народот бара лидер, моментално мнозината гледаат лидер во очите на Груевски. Но факт е дека Груевски не е толку голем лидер да процентуалниот број на негови верници, се приближи кон 100. Тогашниот лидер беше лажго, а и не го окривувам долги години живеел во таков режим, му се испрал мозокот.
Но најчудно е тоа што се изгубил радикализмот кај Македонецот, кој во времето на клетото Турче било всадено во срцето. Генетски е пренесено тоа, но треба да се најде доволно силна причина за да се премине мрзата и да се пробуди радикалното во нас, борбата за правда, а верувам дека тоа ке се случи, барем во мојот живот.
Обединета револуција.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Не е битно шо го шитнале знамето...за 30 милиони...вистинското прашање е: ДЕКА СА ПАРИТЕ БЕ?!!?!

Влав за шо би напраил видео, ако не за пари? Ете уште едно:

Б

Бат Елохим

Гостин
Македонија страдала од предавници и така ќе биде уште некое време... ми се чини :toe:

Место ко Чаушеску, или Словенците што ги бркаа и плукаа војниците на ЈНА (пешки што одат и плачат има и снимка), место ко Хрватите, ние го избравме за претседател човече не можам да верувам....Не викам дека имаше саглам против кандидат, не ни зборам за партии, ама виновниците за Македонците на голи оток, виновниците за Ченто и Кочо Рацин ги сместивме и во демократијата на функции. Дискутабилно е колку беа ненаместени изборите нели :) Патриотите рспродадоа се што можеше да се продаде не замајуваат со име име и преговори, ко да не можат да ги прекинат, па да си го оправдаат тоа патриоти. Ама и тоа не се изгледа. Да можат, по дома ќе идат и крвта да ни ја цицаат...

И со оваа хистерија сега, партиска пред се, уште не сексаат квалитетно наши. За да почнеме некако од некаде, треба да виси некој на дрвава што ги садат! Инаку памет нема доаѓање.

S

smart ass

Гостин
Треба во оваа листа да го вклучиш и иванов нашиот ценет претседател во државата
А што згрешил Иванов???

Јас мислам дека е еден од подобрите политичари и дека сега засега добро си ја работи работата.

П.С имај почит претседател е на твојата држава!!!

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
Сепак, крив е народот македонски што ги гласа за на фотељја, кога си овца секој ке те стриже... Патем, во македонија има само еден вид овци, не даваат ниту млеко, ниту волна, само погрешни гласови...

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Барем 35 милиони да земеа, плус играч за трампа
Најбоља опција да го позајмеа со можност да го откупат назад во иднина, сеа ќе си го имавме, али тоа е, со Хаџи-Ристески мафија ќе тапкаме у место со преговориве.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
То това минало заминало,само след некоja година да не се чуе истото за едни 400 милиона.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Pa neli promenata na znameto se izglasa vo Parlametot- a koj bil inicijator SEGA i vekje ne e ni bitno (pominalo) , da vnimavame neshto slichno ne daj Bog da se sluchi ( ponudata na Dorcho Bakojani sigurno ja pametite) -
Inaku ,i jas go sakam staroto zname - no togash , a ni sega nikoj ne me prashal.
togash kolku shto se sekjavam nemashe nekoi osobeni potresi za znameto (promenata) .Koj gi vlecheshe za nos parlamentarcite da glasaat- Zoshto naredniot parlamentaren sostav ne go vrati znameto , ili pak sledniot ??? Shtom e takva situacijata mozheme da zakluchime deka se rabotelo za konsenzus po prashanjeto na toj politichki poteg vo tie uslovi , embargo etc....
Ne sum chul nikoj od vrvnite politichari od niedna partija glasno da progovori deka mozhelo togash i poinaku da se postapi.
Ova se sitni kampanji.
- pa zar doprva li ke raspravame za toa koj go prodade znameto- (setete se na poznatiot skech na K-15)
Vakvi kampanji (fakjanje krokodili u kada) organizirashe LjuBcho Georgievski na vremeto- za da ja zamajava javnosta , da se otrgne vnimanieto na narodot od neshto shto beshe po ochajuvachko

Veruvam deka soros i soroidite smrdat i toa mnogu,
ama ovoj tip na lov na veshterki kojshto e tolku proziren voopshto ne mi se dopagja.
Ovaa vlast ja smetav za mnogu pointelegentna i samo zaradi toa velam deka ovakvite „ prepukuvanja “ me vadat od patiki.Neka ne pagjaat na nivno nivo- neka gledaat napred -vo idnina,za narodot ....iaku se vo mnogu poteshka situacija -otkolku prethodnite - soocheni so ogromni predizvici...

Pagjanjeto na najniskite granki na koi veke se naogaat ljubco iBranko prrosto naprosto e premnogu nisko nivo na koe sto ovie ne bi trebalo da se spustaat.
Samo da napomenam deka tokmu ova e terenot na koj Branko i Sorosoidite i ostala bagra odlicno plivaat.

Kajgana Shop

На врв Bottom