Ајде денес мал коментар за вчерашниот натпревар....Каков кеиф ми се напраи неверојатно....И да иако се јадам за пропуштените шанси сезонава, кога го гледав вчерашниов тим, Вилшир, Ремзи, Шчезни и останатите, горд сум што сум фан на Арсенал....
Имаме неверојатен потенцијал кој кај и да е ќе се прикаже на дело следните сезони...Како што спомена некој пред мене, само да се исчистиме со непотребниот материјал во клубот, кој веќе си ја прокоцка шансата да покажат што знаат(нема да се повторувам кои играчи сакам да заминат).
Кога го гледам Шчезни, се прашувам дали ни треба нов голман во тимов...Како искусно само ја изигра вчера утакмицата, како им одеше на нерви на противниците кога на крај, мајсторски јадеше по некоја секунда од мечот....Искрено повеќе сум да се земе еден супер топ дефанзивец, да не му ја мислиме за повреди нареднава сезона.....Мора да го пофалам Косчелни изигра мајсторски вчера, алал му вера....Да не заборавиме,прва сезона во Англија, дечково одлично се адаптираше...Само вака нека продолжи да се развива....
Искрено помислив вчера пак ќе се повтори она сценарио кога судиите го решаваат натпреварот....Дефинитивно мора нешто да се менува во фудбалов....Камери, уште 5 судии, не знам што али вакви грешки, кога се решава лигава се катастрофални...Значи чиста рака од Видич и највероајтно една црвена честитка за него требаше да биде.....И да сега фановите на Јунајтед ќе кажат, имаше и пенал над Овен бла бла.....Да можно е, но дали ќе беа во таква шанса со 10 играчи е ГОЛЕМО прашање....
Повеќе од заслужена победа, Јунајтед беа само опасни на по некоја контра....
Еден момент мора да нагласам на натпреваров, дуелот на Руни-Вилшир....Руни уште еднаш покажа дека има гнасен карактер и никогаш нема да го почитувам овој играч....Да му ја шутира топката у фаца на Вилшир додека овој лежи на земја, не е начин да третираш колега од репрезентацијата....Затоа Англија како репрезентација никогаш нема да има успеси, никакво почитување меѓу играчите.....
Имаше и уште еден момент од шупакот Евра, кога го удри по глава како по некоја случајност пак Вилшир.....Јасна беше поентата дека сакаат да го испровоцираат нашиот иден капитен, којшто покажа дека веќе учи и не реагираше на ваквите ниски провокации...Јунајтед покажа едно нешто вчера, фрустрација....
Ајде доста беше, поздрав до сите Ганери каде и да сте.....(неочекувано малку постови после победава) ГОУ ГОУ ГАНЕРС
jea:
jea: