Sura
Gooner 4 Life
- Член од
- 6 мај 2010
- Мислења
- 3.422
- Поени од реакции
- 1.923
Точно е до некаде дека самите си го направивме тоа....Ќе звучи како клише, но повторно големо влијание имаше судијата на натпреварот....Да бидеме реални, настрана тоа како изигравме итн итн, се сложувам не бевме најсјани, но победата ќе беше целосно заслужена...Се бореа сите, напаѓаа цело време, е тоа што се малку троми и НЕВЕРОЈАТНИ паничари во последни секунди е голем проблем кој не следи веќе подолго време....Не ми се веруе што СИ направивме самите.
Неќев вчера да пишуем оти ќе ми го бришеа постот сигурно, али ова е дефинитивно срамота.
Незнам само со што сега ќе се тешиме?
Како и да е сега само чекам да излезе дибеков на конфереција и да каже дека и ТРЕТО место не е така лошо.
Но да се вратам на клучниот момент според мене, како прво после изведувањето на слободниот удар требаше веднаш да се свири крај на натпреварот...А како второ, за каков смешен контакт даде пенал е друга приказна....Голема кривица има и Ебуе, непотребно влезе во таков дуел на самиот крај....Но ако тоа на крајот со Ебуе беше за пенал, тогаш стартот на Шкртел врз Џуру во прво полувреме беше за 2 пенала, само разликата беше, Џуру не падна како некоја пичица и за малце ќе требаше да му дадат нов дрес дека ќе му го искинеа.....
И за крај, факт е дека сезонава беше полна со спорни одлуки, судиски грешки, но не е оправдување....Останувам на моето мислење, без летна чистка во Арсенал (Денилсон, Алмуња, Росицки, Арша итн), тешко ќе биде и следната сезона со ваков тим...Иако сеуште имам трошка надеж, дека и оваа сезона имаме некакви шанси......Поздрав ганери и главата горе.....