Фан Клуб: Арсенал

derrain

артилерец
Член од
4 февруари 2009
Мислења
364
Поени од реакции
205
http://bleacherreport.com/tb/b8rFy

Real Madrid are interested in Arsenal youngster Ryo Miyaichi according to reports in the Spanish press and Jose Mourinho has been monitoring the Japanese teenager’s progress during his loan spell at Feyenoord. Arsene Wenger only signed the 18 year old in January but that is not stopping the Bernabeu side’s pursuit of the talented youngster.

Две три добри партии и одма се јавуваат предаторите, ама нема не го даваат :baeh:

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Дефанзивецот на Арсенал, Томас Вермален вели дека сеуште не знае кога ќе се врати на теренот.
Белгискиот интернационалец е надвор од терените уште од август.

Прогнозите за негово враќање беа многу пооптимистички на почетокот, но Вермален никако да се врати на теренот.

Во јануари му беше извршена и операција, па прогнозите беа дека тој ќе може да заигра во март, но спред последната негова изјава тоа нема да се случи.

"Не знам кога ќе можам повторно да играм" - изјави Вермален за Sun.

"Тоа нема да биде во мар. Сеуште не сум се вратил ниту на тренинг. Ова е тежок период за мене".

Не паметам од кога, последен пат сме изиграле една сезона, цела, без повреди на 2-3 клучни играчи од по 6, 7, 8 или 9 месеци... Да ме потсети некој !?

Едуардо, Ремзи, Вермален, Ван Перси, Фабрегас, Волкот, Росицки.... само дел !

--- надополнето ---

Еве ако не ја видовте во другата тема http://sport.mnogoo.mk/mk/articles/Fudbal/sudiskite-odluki-koi-ja-favoriziraat-barselona

Член од
2 август 2009
Мислења
975
Поени од реакции
380
на вој алмунија ако му лупнам 2 шамари ке падне у несвест,не гледа он на колку утакмици изиграл лошо или заради него сме губеле поени , а богами и титулата у ЛШ 2006 заради него ја изгубивме :tapp:

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130
на вој алмунија ако му лупнам 2 шамари ке падне у несвест,не гледа он на колку утакмици изиграл лошо или заради него сме губеле поени , а богами и титулата у ЛШ 2006 заради него ја изгубивме :tapp:
Zaso be da ne go kritikuva Fabregas pa kako izigra on tapa nemoze samo da go miluvaat kolku da ne si ide neka si ide ako saka golema rabota

Член од
2 август 2009
Мислења
975
Поени од реакции
380
Ја не реков дека фабрегас изиграл убаво али за разлика од него 10 пати има направено повеке за тимот,него мене повеке ме изнервира тоа што баш после вакви изјави играчите почнуваат да се караат мегу себе,а ако се раскараат или се наруши атмосверата у соблекувалната и годинава нема да има трофеј

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Ама сепак човекот е во право...

Член од
22 февруари 2008
Мислења
220
Поени од реакции
9
samo nekolku eden mn mn biten fakt za "moralniot klub od Katalonija"

Barcelona is not 'more than club,` it`s just another club

Guardiola crowed about a reserve side packed full of young world beaters. Yet at the last European U21 Championship, England beat Spain on route to the final.

The club`s Director of football Raul Sanllehi claimed he was 'shocked` by the transfer spending in England over the winter saying about Torres` move to Chelsea that 'Barcelona would not make that signing. We would not even consider it.` Barcelona had to borrow £125 million just to pay the team`s wages earlier last year, in the main due to the fact that in the last year only Real Madrid and Manchester City spent more than their 113 million Euros outlay. The year before it was 90 million, with the club spending 66 million Euros on Zlatan Ibrahimovich. He made 29 appearances for the Catalans before leaving to head back to Milan, on loan, for free.

The club claimed Arsenal were 'morally wrong` for using the Spanish League as a 'fishing pond`, and that clubs should choose local talent. Messi was 12 when he moved 6,000 miles to Barcelona, and in the fabled B team there are 'local` products of the youth academy from countries including Brazil, Canada, England and The Netherlands.

Xavi gave an interview to The Guardian where he professed to be a 'football romantic,` and that 'Some youth academies worry about winning, we worry about education.` That education saw Abidal and Valdes see fit to grab RVP round his throat. That education regularly see its players fall to the ground after little to minimal contact and then wave imaginary cards when a foul is given.

Next season the 'more than a club` will be sponsored by the Qatar Foundation, from a country where homosexuality is illegal, dissident bloggers are arrested and Amnesty International have released several warnings about human rights violations.

They may have lost last night, but Arsenal have no reason to believe that Barcelona are superior in anything other than results.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Што е работата со Шчезни?

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.065
Поени од реакции
666
^ Ако мислиш околу повредата, има дислокација на прстот и пратен е на специјалист

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Дај бе олабавете малце...
Ако не сфативте Фабрегас играше недоволно опоравен, Венгер не требаше воопшто да ризикува во таква ситуација, и со РВП беше истото затоа они двајца беа убедливо најслабите (заедно со Росицки кој веќе на секоја утакмица е слаб).
И јас сакав и двајцата да играат и Венгер мислеше дека повеќе ќе придонесат но факт е дека они беа најслаби незнам дали поради тоа што Барса добро ги затвори или играа недоволно опоравени и само со 1-2 тренинга пред натпреварот... Јас мислам дека е тоа второто...

И Бумер, Бендтнер имаше милион шанси да се докаже до сеа во Арсенал, за да заслужи да игра во прв тим треба да ги користи ситуациите како таа на крај со Барса а тоа тој неможе т.е. може ама само3 3 од 10.
Џабе е таа негова самодоверба кога е светлосни години зад Ван Перси и никогаш неможе да игра пред него кога РВП е здрав
А што ќе кажеш за тоа што го немаше никаде кога доби Ван Перси црвен? Росицку лумпуваше во тој момент, а и Фабрегас редовно дивее против други екипи...

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130
Ја не реков дека фабрегас изиграл убаво али за разлика од него 10 пати има направено повеке за тимот,него мене повеке ме изнервира тоа што баш после вакви изјави играчите почнуваат да се караат мегу себе,а ако се раскараат или се наруши атмосверата у соблекувалната и годинава нема да има трофеј
Abe nie sega ja razgleduvame negovata izjava sto znaci fabregas na mecot protiv XXXX izigra jadno i bedno sto e u pravo Almunia

Kajgana Shop

На врв Bottom