Фан Клуб: Арсенал

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
И друга работа, бев убеден денес дека ке изгубиме... Ебати човеков ебати.. Толку години го гледам/пратам Арсенал, и од она што сме го виделе сезонава, мислев дека ке изгубиме... Станав од кревет, седнав до печка, седев од 45 до 55, испив 4-5 чаши Кока Кола, од нервози, ги ебав палците од кинење, пак легнав, бев да мочам, праев планој за -8 разликата со Јунајтед... Но, и покрај толку мечеви, и години како навивам за Арсенал, секогаш успевам да видам/научам нешто ново, па така и ова...

... Ова денес беше фенонемално, фантастично, супериорно... Едноставно немам зборови, бев убеден дека ке бидеме поразени, но момците од Арсенал, покажаја карактер, покажаја заби, и тоа какви... Аршавине бе, имаме верба во тебе, знаеме дека можеш ти тоа... Бендтнер, доволно изигра колку да го префрли вниманите на одбраната на Евертон вез себе, по корнерот... Иако не ја допре топката и тоа како, влијаеше на играта и победата на Арсенал...

... И уште нешто, погоре го цитирав падобранецот, но, јас мислам така... Овие ситуации никогаш не ми биле јасни, дури имаше и сличен гол на Светското кој го постигна Тевез против Мексико... Но, мислам дека ова беше офсајд.. Зошто ? Топка упатена кон никого во случајот, и потоа стигнува до играч на Евертон кој постигнува гол.. Еве, пробувам да сфатам како размислувал судијата... Веројатно додавањето било кон некој играч, некој замислен оти немаше ни еден до него, на 30-40метри, и дека тој ја прифаќа топката, и тргнува кон голот и додава кон Саха, подоцна... Во овој случај не би се свирел офсајд, НО топката ја удира наш играч, и стига до противнички и не знам само колку пати оваа сезона, се случило истото и сите пати бил суден офсајд, не само за нашиот тим, туку општо во ПЛ...

...Но, добро е што победивме.. Венгер ке беше бесен.... И мислам дека овај меч, не окарактеризирува нас, дека можеме и мораме да се вракаме од вакви ситуации, и тоа почесто... Мило ми е што тоа го направивме против тим, кој е традициноално тежок за сите од големата 4ка, но ете, успеавме, и ке се осмелам да кажам, дека овој беше најдобриот перформанс на Арсенал, во кој се виде се од нашиот тим.... И карактер, и екипа, и слабости, и предности и многу други работи...

.. За момент помисли дека Вила го сврте резултатот, по реакцијата на публиката, при голот за 1-1 и 2-1 и после тоа, бидејки беа фантастични, како да ги слушнаја критиките...

... И еден мал оф, Фој, чинам беше, не досуди очигледен пенал за Вила на 10 мин, до крај, кога О Шеј играше со рака, при резултат 3-1... Не велам дека можеби ке дојдеа до поволен резултат, но повторно судиите на страната на Јунајтед..

Поздрав од мене, и честитки, најискрени

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Глупав, те читав и назад... Тоа се вика активирање на пасивен во активен офсајд... Тоа и му го кажа линискиот на главниот, али човеков немаше мадиња да го врати назад... И не ми држи умствени лекции во мој фан клуб, жити се... Се надевам дека ке сфатиш и ти, како е, кога на твојот клуб, ке му се деси истото, во битка за титулата.. Мислам, не знам кога ке биди то, али пример велиме:pos2:
Не е ни пасивен активирање во активен, затоа што саха е едини фудбалер на евертон, плус убаво се гледа дека саха се движи во тој правец помеѓу Џуру и Кошиелни каде и топката се упати но после сменувањето на насоката на топката и саха се упати натаму. Значи чист офсајд. Не е пасивен затоа што нема друг играч на евертон. Да имаше друг играч на евертон па да утрчаше тогаш може да е пасивен....

Член од
22 февруари 2008
Мислења
220
Поени од реакции
9
Да подискутираме за офсајдот.. Да топката е пратена во празно, но во моментот Саха е единствениот шо може да а брка и штом тргне на неа има чист офсајд. Да имаше и втор играч пак ќе беше офсајд, битен е моментот на пасот. Инаку само намерен пас назад на играч не е офсајд позиција, само сети се на двете асистенции на Џерард за Анри, една на мечот Арсенал - Ливверпул , една на европското (ако некој може да ги најде баш ќе биде интересно да ги видиме). Ако играчот неконтролирано избие топка, а напаѓачот е у ситуациа коа шо беше Саха е пак офсајд. И уште нешто, еднаш досудена одлука у фудбал мислам дека не може да се смене

--- надополнето ---

On Alex Song’s injury…
He cannot walk. I don’t know what he has got. He was kicked, I think it was by Koscielny, he knocks out everybody in our team. So we have to see how he responds to that in the next days, but he cannot walk at the moment.

On Samir Nasri’s injury…
Nasri, the scan shows a hamstring strain. 21 days.

On if Theo Walcott picked up a knock at the end of the game…
He has an ankle problem I think, but I don’t know how serious it is.

Само да не е сериозно ништо

Член од
18 октомври 2010
Мислења
523
Поени од реакции
164
Да подискутираме за офсајдот.. Да топката е пратена во празно, но во моментот Саха е единствениот шо може да а брка и штом тргне на неа има чист офсајд. Да имаше и втор играч пак ќе беше офсајд, битен е моментот на пасот. Инаку само намерен пас назад на играч не е офсајд позиција, само сети се на двете асистенции на Џерард за Анри, една на мечот Арсенал - Ливверпул , една на европското (ако некој може да ги најде баш ќе биде интересно да ги видиме). Ако играчот неконтролирано избие топка, а напаѓачот е у ситуациа коа шо беше Саха е пак офсајд. И уште нешто, еднаш досудена одлука у фудбал мислам дека не може да се смене

--- надополнето ---

On Alex Song’s injury…
He cannot walk. I don’t know what he has got. He was kicked, I think it was by Koscielny, he knocks out everybody in our team. So we have to see how he responds to that in the next days, but he cannot walk at the moment.

On Samir Nasri’s injury…
Nasri, the scan shows a hamstring strain. 21 days.

On if Theo Walcott picked up a knock at the end of the game…
He has an ankle problem I think, but I don’t know how serious it is.

Само да не е сериозно ништо

Член од
15 декември 2009
Мислења
383
Поени од реакции
46
Srce mi zastana u tie 2 sek dodeka Cesc ja krena, igracot na Everton ja utna i Arshavin ja fati, koa padna golot kamen od srce mi padna. Mislam deka dosta napeta utakmica bese, ali sekoja cest dobro izigrano, no ne treba vaka. Da si dozvolat da primat gol i da brkaat rezultat, jes da sudiite epten stap si igraa so nas cel natprevar. Aj so padna golot bez vrska padna, trebase da krene ruka liniskiot ali izgleda slabo mu raboti vidot, poslem toa ni prekin da dosudui kako so treba, akcija ni skrati, za da svirne faul, sudijava sea ima da sudi na 3ta liga. Na kraj 3 boda lapnavme :)
Arshavin dobar comeback, mislam deka ova mu trebase, gol, bravo bravo. Se vraka u starata forma, popoleka no sigurno. Bendtner dobra makaza, a i Clichi trebase da sutne, koa izleze sam so golmanot, pa neka bide so bide. Sea odmor do subota i na red se Newcastle.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.115
Srce mi zastana u tie 2 sek dodeka Cesc ja krena, igracot na Everton ja utna i Arshavin ja fati, koa padna golot kamen od srce mi padna. Mislam deka dosta napeta utakmica bese, ali sekoja cest dobro izigrano, no ne treba vaka. Da si dozvolat da primat gol i da brkaat rezultat, jes da sudiite epten stap si igraa so nas cel natprevar. Aj so padna golot bez vrska padna, trebase da krene ruka liniskiot ali izgleda slabo mu raboti vidot, poslem toa ni prekin da dosudui kako so treba, akcija ni skrati, za da svirne faul, sudijava sea ima da sudi na 3ta liga. Na kraj 3 boda lapnavme :)
Arshavin dobar comeback, mislam deka ova mu trebase, gol, bravo bravo. Se vraka u starata forma, popoleka no sigurno. Bendtner dobra makaza, a i Clichi trebase da sutne, koa izleze sam so golmanot, pa neka bide so bide. Sea odmor do subota i na red se Newcastle.
никој не дозволи од арсенал,освен линискиот...

--- надополнето ---

иначе околу офсајдот,дали некому му текиње 2008 мартот против мидлсборо дома кога заврши 1-1 ,при резултат 0-0 ван перси дава гол кој го поништуваат заради офсајд кој е беше многу сличен со денешниов.Само што добро не се сеќавам на офсајдот а никаде неможам да го најдам тоа по нетов...

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
никој не дозволи од арсенал,освен линискиот...

--- надополнето ---

иначе околу офсајдот,дали некому му текиње 2008 мартот против мидлсборо дома кога заврши 1-1 ,при резултат 0-0 ван перси дава гол кој го поништуваат заради офсајд кој е беше многу сличен со денешниов.Само што добро не се сеќавам на офсајдот а никаде неможам да го најдам тоа по нетов...
Тешко и дека ке го најдиш... Апсолутно се секавам... Исто се секавам и на една слична, би рекол иста ситуација, на Кинг мислам дека беше од Хул, сезоната кога не победија, на Емирати, сличен гол, во дуел со, со, со...хмм или Сандерленд или Стоук, таква боја на дресови.. Ама иста ситуација, иста..

И еден он топик: Абе скоро 200 мечеви сме изиграле со Евертон бе... Многу не се ? Знам дека Евертон нема испадната во ПЛ2 или ако има, тоа било скоро пред еден век, али ептен дуели, многу... Браво за историјата

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.115
И уште една ситуација ми текна слична на оваа денеска,ривалдо 2002 светското ,бразил против појма неам кој ,одбиена топка ама санкциониран офсајд...

и да не го тупам многу со сеќавања,едноставно линискиот мораше да подигни знаменце веднаш кога увиде дека топката веќе го префрли последниот играч на арсенал а саха беше единствен играш пред голманот (уште од времето на пасот).
иначе тоа е ,shit happens and mostly to arsenal.

--- надополнето ---

и уште ова,настрана 100% на посед за време од 70 до 75мин ама првите 20 минути не сум гледал толку разбиен арсенал од играчи од противнички тим(после барселона лани),фелаини беше нешто немогуче,Хетинга се поѕвери ,абе да не ти се вервит.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
И уште една ситуација ми текна слична на оваа денеска,ривалдо 2002 светското ,бразил против појма неам кој ,одбиена топка ама санкциониран офсајд...

и да не го тупам многу со сеќавања,едноставно линискиот мораше да подигни знаменце веднаш кога увиде дека топката веќе го префрли последниот играч на арсенал а саха беше единствен играш пред голманот (уште од времето на пасот).

--- надополнето ---

и уште ова,настрана 100% на посед за време од 70 до 75мин ама првите 20 минути не сум гледал толку разбиен арсенал од играчи од противнички тим(после барселона лани),фелаини беше нешто немогуче,Хетинга се поѕвери ,абе да не ти се вервит.
Исто, затоа и бев толку песимист, па уште и голот ко го кладоја... Мхххх се викам сега, иста слика како со ВБА, Тотенхем и Њукасал... Но, момците се вратија, и тоа како

xochipilli

Војвода
Член од
29 јули 2006
Мислења
426
Поени од реакции
116
Ивица Juve е линиски судија во фудбалска лига во село Рамно, Кумановско.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.488
Поени од реакции
10.240
Great win. Great character shown tonight....we need to take this attitude into saturday and the rest of the season! The emirates was rocking-Еве шо изјави нашиот Јеки :)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Great win. Great character shown tonight....we need to take this attitude into saturday and the rest of the season! The emirates was rocking-Еве шо изјави нашиот Јеки :)
Веројатно, го погодија моментот... Но, реков, во еден момент си реков Вила води со 3-4 на Олд Трафорд, и затоа таква реакција...

Фантастична атмосфера имаше денес, особено по голот на Арша и на Лорен... Неверојатни беа.. Респект за нив

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.488
Поени од реакции
10.240
Веројатно, го погодија моментот... Но, реков, во еден момент си реков Вила води со 3-4 на Олд Трафорд, и затоа таква реакција...

Фантастична атмосфера имаше денес, особено по голот на Арша и на Лорен... Неверојатни беа.. Респект за нив
Аааааааааа,ама респект и за нас,посебно за мене.Скапав три чаши од нервоза,заради тој кретенот судија. :) :)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773

--- надополнето ---

Богами..кога го гледав Фелаини си викав "Е овој играч треба да се бори за прва постава со Сонг" :)

--- надополнето ---

Аааааааааа,ама респект и за нас,посебно за мене.Скапав три чаши од нервоза,заради тој кретенот судија. :) :)
Ти чаши, јас столче (али го јадеше столчево и од нервоза и од радост:))

Kajgana Shop

На врв Bottom