Фан Клуб: Арсенал

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
Вчера успеав да фатам само второ полувреме од натпреваров и нема што Ипсвич заслужено си тепаа.....
Нема да коменитрам за поединци дека скоро сите беа под ниво....Како и да е, очекувам да ги згазиме на Емирати....
Џуру беше повторно еден од најдобрите кај нас......

derrain

артилерец
Член од
4 февруари 2009
Мислења
364
Поени од реакции
205
Денеска нај црна точка во тимот... - Цеск!
Што беше со човекот?
Дали е нормално тоа што тој изгуби и остави и продаде 10+ топки ...
Нешто не беше добро со него, да го извадеше него би требало да беше првиот потег на Венгер ... бар јас тоа ќе го сторев на негово место..
Аршавин повторно лошо, многу мрзливо, 2 пати добро реагираше и му беше досуден непосотоечки офсајд!
Човекот(Фабрегас), е веќе играч на Барселона, немам друго објаснување, од мај нема направено добра партија, преку летото се молеше да замине во Барса, како го наговорија да остане незнам ама како што минува времето мислам дека погрешија, требаше да го пуштат. Шпански фудбалер не останува долго во странство, кога ќе стане подобар веднаш сака да замине во Реал или Барса, така да, што можеме да земеме за него, да земеме и батали таму, иста приказна со Рејес, само што Цеск издржа подолго, не за друго, помлад беше.
Не му е паметот во Арсенал веќе.

Русинов, може да игра ефективно само 3 натпревари месечно, сите други плус на овие 3 ќе му бидат катастрофа, или ете го на на Јувентус дај ваму 17 мил. фунти и крши глава.

Толку многу порази од мали екипи сезонава, немавме во сте три претходни сезони, толку ли сме катастрофа?

--- надополнето ---

http://bleacherreport.com/tb/b7Vvs

Wenger told Almunia, who picked up an ankle injury in training four weeks ago, he could decide whether he wanted to stay or go.

D

D_NazGUL

Гостин
Значи пцуев по Венгер последно време навистина, затоа што сметам дека греши чоекот. Али ова бре вчера - :aplauz:
Не било значи само до него - ова сите играчи се повампириле. Ко да играат (паќ ќе кажам) ко за Македонска репрезентација, без никаква желба, без мотивација, се влечкаат по терен.
Срамота.

ВРЕМЕ Е ЗА СТАП!!! Цел клуб после Ипсвич требаше на една реденка од навивачиите, за памет (море батали може ќе им се бендиса после шо праиме :pos2:)

Член од
16 август 2009
Мислења
2.214
Поени од реакции
1.714
Човекот(Фабрегас), е веќе играч на Барселона, немам друго објаснување, од мај нема направено добра партија, преку летото се молеше да замине во Барса, како го наговорија да остане незнам ама како што минува времето мислам дека погрешија, требаше да го пуштат. Шпански фудбалер не останува долго во странство, кога ќе стане подобар веднаш сака да замине во Реал или Барса, така да, што можеме да земеме за него, да земеме и батали таму, иста приказна со Рејес, само што Цеск издржа подолго, не за друго, помлад беше.
Не го гледав мечот, ама тоа што Цеск го изигра против Челзи на пример, секоја чест. Тоа беше важното дерби, за разлика од гостување кај второлигаш во куп, а има и реванш. Реваншот ќе ги згазите и ќе го освоите купот. Конечно ќе го прекинете постот.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Izvini druze ama ne se slozuvam so ova... Da, ne e na nivo kakvo sto bese porano i verojatno pametot mu e na dr mesto, megutoa veke pokaza na nekolku natprevari sezonava deka e mnogu poinaku so i bez nego na teren.
Protiv Lids ot koga vleze vo igra ja smeni nasata igra i po mene bese najdobar na toj natprevar. Pred taa negova povreda imase 3-4 natprevari po red kade bese fenomenalen, so Celzi bese mnogu dobar...

E sea ima drug problem sto ja mislam deka se slucuva, drugite ednostavno ne mislat isto kako nego, vcera imase nekoi odlicni pasovi vo prostor megutoa nikoj od drugite da ja procita negovata namera... toa mene mi zvuci kako neuigranost a neznam zasto se slucuva ova koe e stvarno retkost za nas... mislam deka so RVP najubavo ugra zaedno, mn poubavo otkolku so Chamakh ili Bendtner koi se mnogu pospori od RVP. Walcot treba mnogu pocesto da gi nasetuva negovite nameri posto ja ima brzinata, istoto se odnesuva i na Gibs... Ako nekoj moze da dade takva topka kaj nas toa e samo Fabregas i nikoj drug...

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Не го гледав мечот, ама тоа што Цеск го изигра против Челзи на пример, секоја чест. Тоа беше важното дерби, за разлика од гостување кај второлигаш во куп, а има и реванш. Реваншот ќе ги згазите и ќе го освоите купот. Конечно ќе го прекинете постот.
Проблемот кај нашите е што веројатно тие „го победиле“ Ипсвич и го победиле финалистот и го освоиле купот, кој е неважен за мене.... Тука е проблем... Многу го потценија, и ако видиш поразите сезонава ни се од такви тимови, како Ипсвич, ВБА, Њукасал, Тотенхем, Брага, Шахтјор...

D

D_NazGUL

Гостин
Значи моите испади кон играта на Бентерот и Аршавин, кои беа тука критикувани (со право - секој си има свое мислење) конечно се појавуваат и на голема врата.

Линк за metro.co.uk
Цитат: Arshavin was described in several unprintable terms, with 'lazy git' being about as close as we can come on this family website to describing the vitriol levelled against him.
Bendtner, too, was picked out for particular criticism - labelled 'a donkey' and 'a poor excuse for a footballer'. 'How does he continue to play? Let alone get linked with AC Milan?!' queried a disgruntled Gooner.

Линк за London Evening Standard
Цитат: Nicklas Bendtner and Denilson were among a number of Arsenal players to quickly drift into anonymity but Andrey Arshavin took the spoils as the worst performer, combining a lack of quality when well placed with an apparent disinterest to continue his fall out of favour.

Линк за Fanhouse.uk

Цитат: But it was the utter inability of Andrei Arshavin and Nicklas Bendtner to make any impression whatsoever against a defence that had been leaking goals regularly in the Championship and had shipped seven at Chelsea at the weekend that will have annoyed Gunners fans the most.

Ги има уште али ај доста е за сеа.

--- надополнето ---

Проблемот кај нашите е што веројатно тие „го победиле“ Ипсвич и го победиле финалистот и го освоиле купот, кој е неважен за мене.... Тука е проблем... Многу го потценија, и ако видиш поразите сезонава ни се од такви тимови, како Ипсвич, ВБА, Њукасал, Тотенхем, Брага, Шахтјор...
Одлично кажано.

бај д веј браво за сликата ѕвер чоек, еден од оние кој сепак А.В. ги откри и ги направи ѕвезди.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Cudna rabota e toa stvarno... na primer lani kolku sto pametam nemavme mnogu problemi so takvi timovi posebno na domasen teren ama godinava e obratno...
a za kupovite nekako kako da ne se motivirani mi deluva... ednostavno izlegle samo kolku da odigraat (sekoja cest na isklucoci)
toa mora da se promeni mora da imaat zelba da go osvojat trofejot kao da e liga sampioni posto nikogas ovie igraci nemaat oseteno kako e da osvois trofej...

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Пред некој ден кога се размислував на играч кој е навикнат на Англиската премиер лига... одма се сетив на ова многу значајно за нас име.
Играч кој и да не дојде повторно, јас секогаш ќе го ценам ( Освен на мечеви против нас, знае да се повампири :P )

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Cudna rabota e toa stvarno... na primer lani kolku sto pametam nemavme mnogu problemi so takvi timovi posebno na domasen teren ama godinava e obratno...
a za kupovite nekako kako da ne se motivirani mi deluva... ednostavno izlegle samo kolku da odigraat (sekoja cest na isklucoci)
toa mora da se promeni mora da imaat zelba da go osvojat trofejot kao da e liga sampioni posto nikogas ovie igraci nemaat oseteno kako e da osvois trofej...
Мислам дека лани имаа помалку притисок затоа што лани немаа толкав притисок како годинава дека мора да освојат првенството иако можеби да бевме комплетни ќе беше подруго. Но годинава веќе им се наметна притисокот дека мора да освојат нешто и дека тоа тешко го поднесуваат за сега.

За мотивацијата за куповите мислам дека со младите подобро се носевме отколку со вчерашниот состав. Со тотенхен беа ланзбери гибс, мислам и вела. И младите повеќе сакаат да се докажат дека заслужуваат да бидат во прв тим. е сега држи вода и моабетот дека и "постарите" немаат освоено ништо така да и тоа треба да им е мотивација. Сепак дали првотимскиот статус ги прави опуштени или друго незнам... Или пак има некоја слаба алка која ги мати работите. Сепак тимот е јак колку што е јака најслабата алка........

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Значи моите испади кон играта на Бентерот и Аршавин, кои беа тука критикувани (со право - секој си има свое мислење) конечно се појавуваат и на голема врата.

Линк за metro.co.uk
Цитат: Arshavin was described in several unprintable terms, with 'lazy git' being about as close as we can come on this family website to describing the vitriol levelled against him.
Bendtner, too, was picked out for particular criticism - labelled 'a donkey' and 'a poor excuse for a footballer'. 'How does he continue to play? Let alone get linked with AC Milan?!' queried a disgruntled Gooner.

Линк за London Evening Standard
Цитат: Nicklas Bendtner and Denilson were among a number of Arsenal players to quickly drift into anonymity but Andrey Arshavin took the spoils as the worst performer, combining a lack of quality when well placed with an apparent disinterest to continue his fall out of favour.

Линк за Fanhouse.uk

Цитат: But it was the utter inability of Andrei Arshavin and Nicklas Bendtner to make any impression whatsoever against a defence that had been leaking goals regularly in the Championship and had shipped seven at Chelsea at the weekend that will have annoyed Gunners fans the most.

Ги има уште али ај доста е за сеа.

--- надополнето ---

Одлично кажано.

бај д веј браво за сликата ѕвер чоек, еден од оние кој сепак А.В. ги откри и ги направи ѕвезди.
Фреди, плејбојот ? Иххх немам лош збор за него

--- надополнето ---

Мислам дека лани имаа помалку притисок затоа што лани немаа толкав притисок како годинава дека мора да освојат првенството иако можеби да бевме комплетни ќе беше подруго. Но годинава веќе им се наметна притисокот дека мора да освојат нешто и дека тоа тешко го поднесуваат за сега.

За мотивацијата за куповите мислам дека со младите подобро се носевме отколку со вчерашниот состав. Со тотенхен беа ланзбери гибс, мислам и вела. И младите повеќе сакаат да се докажат дека заслужуваат да бидат во прв тим. е сега држи вода и моабетот дека и "постарите" немаат освоено ништо така да и тоа треба да им е мотивација. Сепак дали првотимскиот статус ги прави опуштени или друго незнам... Или пак има некоја слаба алка која ги мати работите. Сепак тимот е јак колку што е јака најслабата алка........
Види сега колку глупо ќе звучи ова шо ке го напишам.... Кога си замина Анри, сите не отфрлија, и немавме шанси, а бевме доволно близу до титула во таа сезона... Е сега, кога ке си замине Фабрегас (јавна тајна е) можеби повторно ке бидеме отфрлени и ке бидеме можеби и во трет план, после Јунајтед од прв, па дури и Сити од втор, иако нема да направат нешто... Но, ако си замине тој(не го бркам значи, само ги земам во обзир сите околности кои се и тоа како реални), и тоа како можеме да бидеме горе... А и да не се лажиме, имаме зрела опција за таму...

Едино шо ке ми биде жал е тоа што зенитот на својата кариера Фабрегас ќе го даде за Барселона, аргумент што не беше во полза на сите други играчи кои си заминаа..

Но можеби заминувањето на Фабрегас може да ни даде крила..

--- надополнето ---

Не верувам дека е можно ова...

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Види сега колку глупо ќе звучи ова шо ке го напишам.... Кога си замина Анри, сите не отфрлија, и немавме шанси, а бевме доволно близу до титула во таа сезона... Е сега, кога ке си замине Фабрегас (јавна тајна е) можеби повторно ке бидеме отфрлени и ке бидеме можеби и во трет план, после Јунајтед од прв, па дури и Сити од втор, иако нема да направат нешто... Но, ако си замине тој(не го бркам значи, само ги земам во обзир сите околности кои се и тоа како реални), и тоа како можеме да бидеме горе... А и да не се лажиме, имаме зрела опција за таму...

Едино шо ке ми биде жал е тоа што зенитот на својата кариера Фабрегас ќе го даде за Барселона, аргумент што не беше во полза на сите други играчи кои си заминаа..

Но можеби заминувањето на Фабрегас може да ни даде крила.
06-07,Анри се мачеше со повреди и не ја изигра на потребното ниво,а цел тим беше ослонет на него и сите очекуваа тој да ги победува сам тимовите,како што беше години наназад со блескави партии од ништо ќе направеше нешто,па затоа и имавме една очајна сезона.Си замина и сите други играчи го преземаа тој притисок што го имаше врз Анри.Неможе да се прави споредба Цеск и Анри,кога се различен тип на играчи.Анри како што реков,сам ги победуваше тимовите,дали тоа Цеск го прави ? Не,туку тој го подобрува тимот во глобала,со неговите пасови,визија.Со заминувањето на Анри,изгубивме играч кој може сам да реши натпревар,а додека кога не игра Цеск,цел тим игра на едно пониско ниво.
Може да знам зошто би го продале Цеск ? Кои се тие реални околности ? Пола фан клуб беше уверен дека ке си замине летово,ама остана,зошто ? Бидејќи не ни се потребни пари.Цеск на лето ке има уште 4 години од својот договор,кога не ни се потребни пари,зошто би го продале капитенот,а и најдобриот играч ? Јасно е дека Цеск сака да игра за Барса,но не дека несака да игра и во Арсенал(пред некој ден имаше изјава негова дека најмногу посакува да освои трофеи со Арсенал ) и ке остане во Арсенал барем уште најмалце 2 сезони според мене.Која е зрелата опција место Цеск ? Вилшер,Арон ? Немој не ме радуј,најмалце 3 години да стигнат приближно до неговото рамниште,а се разбира тоа ти е знак прашалник дали ке успеат.Заминувањето на Цеск во никој случај нема да биде позитивно,затоа и нема да си замине.:smir:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.441
Поени од реакции
6.096
Сеск му е потребен на тимов.Не туку се шалабајзерите со бош причи од видот ако не е ден ќе е ноќ.

derrain

артилерец
Член од
4 февруари 2009
Мислења
364
Поени од реакции
205
Arsenal may be prepared to sell two of their former first-team stalwarts this January, with goalkeeper Manuel Almunia and forward Andrey Arshavin both said to be close to leaving the club.

Read more: http://www.metro.co.uk/sport/football/852528-manuel-almunia-and-andrey-arshavin-set-for-arsenal-transfer-exits#ixzz18ltGAGWI

http://bleacherreport.com/tb/b7Wyn

Јас не го бркам Фабрегас од тимот, само сакам да кажам дека одсега натаму за него има изговори, а тоа дека ќе му ја летне во Барса во прва посериозна прилика, мислам дека им е јасно на сите а ако не е, треба да им биде, муабетот со шпанците, тоа ти е.

Аршавин, сеуште има одлична статистика, но на терен остава впечаток дека не е многу заангажиран, но сеуште знае да направи инпакт на резултатот. Јас мислам дека треба да се одмара повеќе.

За резултатите против помалите, мислам дека направивме едно чудо киксови годинава и веќе немаме авторитет ниту причина да се луксузираме, со секој нареден натпревар ние имаме се помалку шанси за било каква титула. Повеќе не смееме да си играме со судбината, титулата е во константноста и малите победи, големите креваат морал и секако дека се битни ама тоа сепак се само 12 бодови, останатите 90 колку што отприлика треба за титула се од помали натпревари.

Kajgana Shop

На врв Bottom