Фан Клуб: Арсенал

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Не е проблемот, во тоа што ги губиме овие мечеви, проблемот е во тоа што губиме добиени мечеви од предходно, како против Тотенхем... Нас тоа ни е проблемот... Сега тие глупави порази дома, ќе треба да ги надополнуваме против Јунајтед и Челзи, кој мора да го победиме на Емирати за 2 недели... Тоа е кристално јасно...

Имаше пенал за Јунајтед и не се бунете за џабе...Играње со рака во 16те метри и е јасно, како ден... Веб беше добар денес, и не се глупирајте... Ако почнеше да дава жолти од почеток ко напрајвме 5-6 стартови, тогаш ке имаше црвен уште во второто... Не дај Боже Дин да беше судија..Едина грешка му е тоа што не му даде картон на Рио за стартот над Сања, но не му даде ниту картон на Сонг за стартот над Нани, па тука преовладуваше критериумот....

Само не ми е јасно, до кога Клиши ке биде нашиот најлош играч ?! Денес имаше добиено фантастично добри дуели со Нани, но две грешки и за нас ке беа кобни, т.е три... Гол, кога недоволно блокираше и имаше слободен простор Нани да нафрли, направи глуп пенал за втор гол, и кога Нани му ја зеде топката пред 20 метри пред нашиот гол... Клиши е катастрофа, убедливо нашиот најлош фудбалер, и можеби Венгер свесно го форсира Гибс по таа лева страна.. Убеден сум дека Ебуе ке изигра подобро таму....И ке забораев, демек она на Шамак не беше пенал ?! Играта со рака ?! Ви се молам, не плукајте по Веб... Човекот одсуди најпрофесионално...

Кога Фабрегас влезе, исто како да останавме со играч помалце.... Мене просто ми е жал да гледам ваков Фабрегас, каков што видов на неколку мечеви сезонава.... Едино ме теши ако Фабрегас си замини е тоа што имаме уште подобар, Џек Вилшер... Како само влегува во дуели, со никаков респект кон играчите... Како ли само го гледаше Флечер... Аууу, тој е нашиот играч со два пара мадиња...

Не сум задоволен од резултатот, но Јунајтед потполно го заслужи... Имаа прилики и да го зголемат, а ние освен поседот во вториот дел (убеден сум дека Сер Алекс, тоа намерно го дозволи, убеден сум 100%) немавме ништо.... Не ме боли овој пораз, но ке ме боли ако изгубиме за недела дена или пак за две недели... После ова, имаме 5 порази и добро е што и конкуренцијата е катастрофа па и ние сме тука негде... При врвот...

Но, денес видов дека покрај сите убедувања од страна на самиот себеси, не сме доволно зрели.... Попуштивме кога имавме иницијатива, и имавме среќа што Руни и Нани „немаа“ свои денови.... Венгер ме изненади, позитивно со поставената тактика, со висока одбрана и со згуснат среден ред и тоа беше добро... Волкот и Фабрегас немаат мечеви, како и Ван Перси.... Но, тоа е тоа... Сеуште сме тимот со најповеќе победи и сме тука негде... Не се откажувам ниту јас, ниту вие, ниту играчите, а Венгер уште помалку... Кога видов како се нервира, и кога ја видов неговата пасија да го води тимот и понатаму, сватив дека Венгер треба да добие споменик од злато пред Емирати... Јас сеуште верувам во него, Вие ?

Поздрав

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.858
Поени од реакции
10.230
МНОГУ ЈАСНО, МНОГУ ОЧЕКУВАНО, МНОГУ ВЕНГЕРСКИ!!!
само едно ќе кажам - ОВА НЕ Е АРСЕНАЛ!!! КРАЈ. ТОЧКА!

--- надополнето ---

КАКО САМО МОЖЕ ДА ТЕ ИЗНЕНАДИ ПОЗИТИВНО???
КОЈА ТАКТИКА ЈА ИМАШЕ!!!!

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
МНОГУ ЈАСНО, МНОГУ ОЧЕКУВАНО, МНОГУ ВЕНГЕРСКИ!!!
само едно ќе кажам - ОВА НЕ Е АРСЕНАЛ!!! КРАЈ. ТОЧКА!

--- надополнето ---

КАКО САМО МОЖЕ ДА ТЕ ИЗНЕНАДИ ПОЗИТИВНО???
КОЈА ТАКТИКА ЈА ИМАШЕ!!!!

И да ги изнесам сите мои аргументи, ти сега во овој момент нема да ме разбериш, и тоа е тоа... Ти си убеден поинаку, и толку... Но, за „жал“ или „среќа“ не сме сите истомисленици...

Член од
8 ноември 2008
Мислења
542
Поени од реакции
731
Кога Фабрегас влезе, исто како да останавме со играч помалце.... Мене просто ми е жал да гледам ваков Фабрегас, каков што видов на неколку мечеви сезонава.... Едино ме теши ако Фабрегас си замини е тоа што имаме уште подобар, Џек Вилшер... Како само влегува во дуели, со никаков респект кон играчите... Како ли само го гледаше Флечер... Аууу, тој е нашиот играч со два пара мадиња...
Дали така ќе се однесуваше ако се работеше за ШРЕКОТ?:smir:

Член од
8 ноември 2008
Мислења
542
Поени од реакции
731
Да. Незнам зошто мислиш дека Руни е толку опасен. Флечер и фердинанд се поголеми "копачи".
Тоа е точно, али овие двајца се контролираат бидејќи разбираат дека на детето хормоните уште му удираат во глава :) Али кај ШРЕКОТ нема два-три, веднаш тепа (Како што го удри Чамак пред крај на натпреварот (Ако го виде тој момент))

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Нека биди здрав и жив... Некои се паметат според головите и убавите моменти, а некои играчи остануваат запаметени поинаку... Тоа не можеме ние, од форумов, да го смениме ! :)

Член од
8 ноември 2008
Мислења
542
Поени од реакции
731
Како ??? Не разбирам... Јас си го бодрам мојот играч, за вашиот не ме интересира ! :smir:
Не ме разбра!!! ДАЛИ НА ИСТ ТАКОВ НАЧИН ЌЕ ПОСТАПЕШЕ АКО ШРЕКОТ ГО НАПРАВЕШЕ ФАУЛОТ( наместо флечер, руни)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Не ме разбра!!! ДАЛИ НА ИСТ ТАКОВ НАЧИН ЌЕ ПОСТАПЕШЕ АКО ШРЕКОТ ГО НАПРАВЕШЕ ФАУЛОТ( наместо флечер, руни)
Чек малце... Јас реков дека Вилшир е наш иден играч поради тоа дека нема респект и тоа дека со „убав“ поглед го погледна Флечер, а дечкото нема ниту 20 години.... И реков дека има два пара мадиња, заради тоа, што нема респект и тоа е добро... Не реков за никаков старт, да се разбериме.... Туку, само за тоа дека игра машки и без страв, и општо во сите дуели така влегува, што е реткост за неговите години.... Доста цврст играч ќе биди

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.231
Поени од реакции
14.576
@ Makedonec_7

Сепак мислам дека Венгер имаше грешка со тактиката... Аршавин...
Аршавин бе луѓе не заслужува да игра прва поставамоментално, да заслужил барем со нешто од последниве натпревари ќе разберев ама вака мора да се седне на клупа и да му се даде одмор 2-3 недели пошто ваков Аршавин не ни треба... Поубаво да го чува за да игра последните 20-30 минути него ли цел натпревар кога ништо не покажал на задниве неколку натпревари

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
@ Makedonec_7

Сепак мислам дека Венгер имаше грешка со тактиката... Аршавин...
Аршавин бе луѓе не заслужува да игра прва поставамоментално, да заслужил барем со нешто од последниве натпревари ќе разберев ама вака мора да се седне на клупа и да му се даде одмор 2-3 недели пошто ваков Аршавин не ни треба... Поубаво да го чува за да игра последните 20-30 минути него ли цел натпревар кога ништо не покажал на задниве неколку натпревари
Денес сите беа „Аршавини“....

Али бар се сложувам дека Насри треба да игра таму, а Волкот десно.... Ама нормално е да има грешка, кога сме доживеале пораз... Не можи да биди добра...

Член од
8 ноември 2008
Мислења
542
Поени од реакции
731
Чек малце... Јас реков дека Вилшир е наш иден играч поради тоа дека нема респект и тоа дека со „убав“ поглед го погледна Флечер, а дечкото нема ниту 20 години.... И реков дека има два пара мадиња, заради тоа, што нема респект и тоа е добро... Не реков за никаков старт, да се разбериме.... Туку, само за тоа дека игра машки и без страв, и општо во сите дуели така влегува, што е реткост за неговите години.... Доста цврст играч ќе биди
Окси :salut:

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Тоа е точно, али овие двајца се контролираат бидејќи разбираат дека на детето хормоните уште му удираат во глава :) Али кај ШРЕКОТ нема два-три, веднаш тепа (Како што го удри Чамак пред крај на натпреварот (Ако го виде тој момент))
Не го видов на крај ми укочи сликата. Али Руни небил "кавгаџиа" повеќе е пргав играч да али да се закаруа и затепуа и не бирекол дека е таков. А за детето Вилшир има дупли пар муда што кажа Македонец_7, што на Арсенал му се потребни такви играчи. За недосуден фаул на флечер флечер ќе се затепаше, а фердинанд му влезе на сања со мајагери овие од арсенал си чутат а ни фаул ни жолт имаше. Затоа велам дека на Арсенал му требаат такви копачи што ќе гинат, а Вилшир е еден од тие. И покрај што се неколку години постари од него сепак има смелост и доволно дрскост да им се спротистави. Друг на негова возраст ќе траеше и ќе свиткаше опашка

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Шамак најмногу ви усра работа мислам со таа шансата кога Насри шутираше по земја, ја фати Ван Дер Сар и се одби топката и наместо Шамак да му ја забибери под пречка,овој шутира бебешки по земја и тоа директно во ногата на Видич.

Kajgana Shop

На врв Bottom