Фан Клуб: Арсенал

Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
"There are always ups and downs in life but I have a lot of respect for the way a player stays loyal to his club. I cannot see myself going and joining the sworn enemy. There are loads of other clubs, other clubs in London. But going to Tottenham? No I cannot see it at all." - Samir Nasri

Inache nekoj kaza deka tek sea pocnuva premier liga a veke e na pola pat da zavrsi ! Aloo lugjee sto e ova bre Venger da ne bil ovoj da ne bil ! Venger ja nosel generacijata na Graham i zatoa naprail uspesi,sea koa naprai svoja generacija i svoja ekipa po svoja merka nema nitu eden trofej,ama bash nitu eden ! Gleam deka 90 poosto od fanovite se osvestija i vidoa sto ima u ekipata so treba da se smeni,sto igraci ima.. i vidoa deka jas sum pak vo pravo ! Sto me pcuefte,pljukavte i uste moze toa go praite ali da znaete deka sum vo pravo..I koa igraat igracite losho pak trenerot e kriv on gi donel on gi stail da igraat on im dal sansa ! Mesto da kupuva igraci vrvni da osvojuva si igra so deca ! Rekov neka ide u Hadersfild neka go naprai ekipa od deca i neka go donese u prva liga toa ke mu dade pogolema slava,odkolku ovaa neslavnost ! TOtenhem videte kakov napad ima Defoe,Pavlycenko,Crouch pa pak ispraka ponudi za Huntelaar,Benzema znaci treba da jaca da se nadograduva ! Ufff kolku sum iznerviran i kolku go mrzam venger ! Kaj vi e koscielny neli kazav uste u start deka ne go biva??

--- надополнето ---

http://www.arsenalvision.co.uk/articles/3436-squid-boy.html
i citajte komentari !

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.441
Поени од реакции
6.096
Ете да речиме, дека е така, и според 90% од „фанклубов“ ( јас сум во тие 10%), шо требаше Венгер да напрај кога Лорен или Скилачи промашија 100% шанси ? Дали тој кога ги носеше на лето, знаеше дека на мечот Арсенал-Тотенхем на 20.11.2010, тие ќе промашат две прилики, за победа.. ?! Молим те.... Цел пост нема логика... Па и Чамак, не ви чини... Можи Џеферс да го вратиме ?
Молим те неам намера да напишам и да напињам со детски коментари од видов ако бабати беше мушка ке ја викав дедо.
За Лорен напишав во постот ,ако ти не го сфати и ти е без логичен натпреварот во сабота му дава логика на постот.(а и другите предходни натпревари каде што искиксира ала клиши)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Имам повеќе време, а и добив некоја воља, па ајде да напишам и мое мислење за се ова што се случи..

Како прво и основно, имавме шампионска одбрана, шампионска средина и шампионски напад. Сега имаме само шампионска средина, да не се залажуваме. Во одбраната сигурни и на кои може рака да ставиш дека нема да направат некој кикс и да ја "шитнат" утакмицата се само Сања и Вермален. Едниот од нив го фати повреда ала Росицки и кујзнае кога ќе се врати и каков ќе се врати. Повреда поради онаа причина ради која ги фаќа сите од Арсенал во последно време, чиста несреќа(???). На утакмицава со кокошкиве седев меѓу двајца постари навивачи на Тотенхем (да, вистински навивачи на Тотенхем, момци во години). И многу ме изненади тоа што цело време си правеа шали во врска со Клиши и неговото никакво нафрлување. Значи, не гледаме само ние како нафрлува вистински Клиши, гледале и другите. Катастрофа. Средината како што кажав, феноменална ни е. Фабрегас маестрален прво полувреме, второ ја реши мизерно утакмицата во два потега. Првиот потег, со тоа што мораше да направи како капитен (и што би направил јас да бев на негово место, па што сака нека е, а верувам и Адамс би го направил тоа и Виеира), а не го направи после првиот гол: Да им се раздере и да ги собере дечките од одбраната и Денилсон и Сонг заедно со нив и да им одржи една убава лекција што значи овој дрес, овој знак и ова име и со кого они си играат курот па трчаат ноншалантно и дозволуваат да бидат фатени на контра при водство од 2-0. Она што и Венгер го истакна, беа фатени на контра при водство од 2-0, дали е то могуче. Па ако треба бокс акни му, битно не дозволувај да излезе пред голман бре. Ама за тоа да го направи треба првин он да живее за дресов и за името, а веќе сите знаеме дека мислите му се во Барса и ич не го боли курот дали е капитен или не на овој тим. Вториот потег е тоа што го направи..Се случува да, ама НЕ СМЕЕ да му се случи тоа на капитен, особено во ваква важна утакмица и при ваков резултат. НЕ СМЕЕ!!!! Страшно аматерски потег....Незнам Венгер што мислеше и дали имаше некоја повреда, ама не смееше да го извади Насри. Покрај тоа што можеше дечкото да ја реши во еден потег утакмицата, покрај тоа што беше еден од најдобрите, беше и може и најмотивиран знаејќи го неговиот карактер и знаејќи дека Галас игра против него. За нападов стварно незнам што да кажам...Шамак игра за тимот и ќе даде гол со глава и по некоја случајност со нога, али со тие шанси што ги добива врвен шпиц ќе има дупло голови од него и ќе ја искористи шансата во ваков натпревар. Замислете го Анри на тие шанси...Ван Перси многу повеќе не игра отколку што игра. За разлика од Венгер, јас знам како го изгубивме овој натпревар иако имавме дупло повеќе и подобри шанси од нив, а и Бејл беше убаво чуван од Сања..Овој тим не е мотивиран. Овој тим незнае што значи ова име и овој дрес. Да знаеа немаше ко пички да влезат во второ полувреме си мисла дека го победиле мечот. За да влезеа со мотив и со желба во второто полувреме треба да знаеа што значи дербиво. А за да знаеа што значи дербиво, треба да имаат барем малку љубов и почит кон клубов. Они тоа го немаат. Да го имаа немаше ни третиот гол да го примат каде што меѓу двајца Кабул рипа и ја сместува во гол. Да, ама Кабул беше мотивиран, а овие ич не ги заболе за резултатот. Незнам што им кажа Венгер на полувреме, ама тотално аматерско изданије видов во второ полувреме. Требаше цела публика на крај од утакмица по еден шамар да им врзе на сите. Срамота. Голема среќа е тоа што и Челзи загуби и не ни побегнаа па ако им се сменат работите во главите на нашиве манекени тогаш имаме шанси за титула.
Ауууу, подобар пост не сум прочитал, неколку страни и теми наназад... Секоја чест.... И само да надополнам за болдот, после Анри, ниту сме имале ниту ќе имаме поголем капитен, кој имал респект од сите други играчи, не само во тимот туку и ПЛ...

Браво, картер

--- надополнето ---

"There are always ups and downs in life but I have a lot of respect for the way a player stays loyal to his club. I cannot see myself going and joining the sworn enemy. There are loads of other clubs, other clubs in London. But going to Tottenham? No I cannot see it at all." - Samir Nasri

Inache nekoj kaza deka tek sea pocnuva premier liga a veke e na pola pat da zavrsi ! Aloo lugjee sto e ova bre Venger da ne bil ovoj da ne bil ! Venger ja nosel generacijata na Graham i zatoa naprail uspesi,sea koa naprai svoja generacija i svoja ekipa po svoja merka nema nitu eden trofej,ama bash nitu eden ! Gleam deka 90 poosto od fanovite se osvestija i vidoa sto ima u ekipata so treba da se smeni,sto igraci ima.. i vidoa deka jas sum pak vo pravo ! Sto me pcuefte,pljukavte i uste moze toa go praite ali da znaete deka sum vo pravo..I koa igraat igracite losho pak trenerot e kriv on gi donel on gi stail da igraat on im dal sansa ! Mesto da kupuva igraci vrvni da osvojuva si igra so deca ! Rekov neka ide u Hadersfild neka go naprai ekipa od deca i neka go donese u prva liga toa ke mu dade pogolema slava,odkolku ovaa neslavnost ! TOtenhem videte kakov napad ima Defoe,Pavlycenko,Crouch pa pak ispraka ponudi za Huntelaar,Benzema znaci treba da jaca da se nadograduva ! Ufff kolku sum iznerviran i kolku go mrzam venger ! Kaj vi e koscielny neli kazav uste u start deka ne go biva??

--- надополнето ---

http://www.arsenalvision.co.uk/articles/3436-squid-boy.html
i citajte komentari !
Ти, ако знаеш кој е тој ? Кажи ми, кој го донесе, Анри, Пирес, Виеира, Љунберг, Жилберто, Еду, Кол, Лорен, Кану ? Грам ? Тешко, бато, тешко... Риоч го донесе Беркамп, но Венгер го уигра во тимот, бидејки Риоч беше само година дена менаџер... Па, прво испитај и после напиши...

Поздрав

Член од
19 ноември 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
ajde dobro e porazot od totenhem vise e minato .. ideme na pobeda na villa park :))

--- надополнето ---

vo sosema mala kriza e timot .. i ne samo arsenal tuku i drugite ekipi... imame pobednicni duh.... treba sega da se pobedi Aston villa 2 boda ne e nisto :)

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Со Брага ке ги нема Клиши (повреда на грбот) Аршавин и РВП (ги одмара)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
‘I am giving every drop of my blood' - Барем, дава се од себе, и од љубов... Нешто што во денешниот фудбал е сосем истребено... Респект Арсен

--- надополнето ---

‘The team is healthy, focused and concerned’ - Со победа во тоа ќе не увериш... Вила Парк е местото за тоа

--- надополнето ---

Clichy, Arshavin, Van Persie miss Braga trip - Клиши и Аршавин, можи и да го искористите одморот за Боксинг Деј... Ве чекаме во јануари

derrain

артилерец
Член од
4 февруари 2009
Мислења
364
Поени од реакции
205
Абе за се се криви ВБА, мајката нивна, да не не победеа први дома, другите што ќе доаѓаа ќе не молеа да не им даваме повеќе од 4 гола, а и Господинов да не го фатеа со Швалерката, па сега губи време правдајќи се пред жена му наместо да ја зашамара пола екипа што излегува на прошетка наместо да игра фудбал, арно ама ништо од ова не се случува (освен во врска со Швалерката) и ние трпиме.
Редно време е да му се даде некој ултиматум, да му се каже, друже дај освој нешто, не не врти, дај некое медалче, ебаго, арно ама и ова не се случува, пошто и таму како и тука има луѓе што претерано многу го бранат, ко да е некој светец, а само троши навивачки кредити (вака, барем, мене ме губи).
Сто пати е речено дека фудбалот му е феноменален ама појма нема во мотивирање на своите играчи, за нас е чудо да се вратиме од негатива (не дека не се случува, ама тоа ти е како Халиевата комета, од еден таков пресврт до друг им треба дооооооооолго) читав некаде дека кога е лут, кога губиме на полувреме во соблекувална само молчел, не им зборувал ништо, мотиватор генијалец.
Тоа ти е нашиот менаџер.
Ако самиот сака да победува треба да ја ревидира својата стратегија, ние што го критикуваме не го мразиме, ниту сакаме да го избркаме, само му укажуваме на неговите грешки и недостатоци, НАЈДОБРОНАМЕРНО, во интерес на АРСЕНАЛ.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Абе за се се криви ВБА, мајката нивна, да не не победеа први дома, другите што ќе доаѓаа ќе не молеа да не им даваме повеќе од 4 гола, а и Господинов да не го фатеа со Швалерката, па сега губи време правдајќи се пред жена му наместо да ја зашамара пола екипа што излегува на прошетка наместо да игра фудбал, арно ама ништо од ова не се случува (освен во врска со Швалерката) и ние трпиме.
Редно време е да му се даде некој ултиматум, да му се каже, друже дај освој нешто, не не врти, дај некое медалче, ебаго, арно ама и ова не се случува, пошто и таму како и тука има луѓе што претерано многу го бранат, ко да е некој светец, а само троши навивачки кредити (вака, барем, мене ме губи).
Сто пати е речено дека фудбалот му е феноменален ама појма нема во мотивирање на своите играчи, за нас е чудо да се вратиме од негатива (не дека не се случува, ама тоа ти е како Халиевата комета, од еден таков пресврт до друг им треба дооооооооолго) читав некаде дека кога е лут, кога губиме на полувреме во соблекувална само молчел, не им зборувал ништо, мотиватор генијалец.
Тоа ти е нашиот менаџер.
Ако самиот сака да победува треба да ја ревидира својата стратегија, ние што го критикуваме не го мразиме, ниту сакаме да го избркаме, само му укажуваме на неговите грешки и недостатоци, НАЈДОБРОНАМЕРНО, во интерес на АРСЕНАЛ.

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: Оооо немом поќе... Ако картер го напиша најреалниот пост, ова дефинитивно е во стил, ала Аршесавин.... :tapp::tapp:

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Моментално играат резервите на Арсенал против Волвс. :))
Lineup: (4-2-3-1): Almunia; Nordtveit, Hajrovic, Miquel, Boateng; Eastmond, Ramsey; Deacon, Aneke, Sunu; Emmanuel-Thomas.

Ramsey has a free role in midfield. Eastmond holding, Aneke just in front, allowed to pass and create danger.

--- надополнето ---

AND THERE’S THE HALF-TIME WHISTLE: Neither side has been able to break the deadlock in the first 45 minutes. More importantly though, Aaron Ramsey has got through his return and has looked impressive. He has shown neat touches in midfield as well as hurrying Wolves whenever he has been near the ball. Understandably he started to tire towards the end of the half but he will be more than pleased with his return to competitive football. Arsenal fans should be very happy with the way that half went!

Значи добар прв настап после повредата. :))

Член од
4 септември 2010
Мислења
439
Поени од реакции
148
Aaron Ramsey returns to action...
http://www.arsenal.com/news/news-archive/ramsey-free-video

Многу ми е мило да го видам Рамзи назад на теренот, се надевам брзо ке си ја врати формата во која што беше пред оној кобен 27 Фебруари против Стоук...

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Де бре не се замарајте со трансфер шпекулации :))

Официјално составот за вечер :
Фабиански
Ебуе-Скилачи-Џуру-Гибс
Дени-Вилшер
Цеск
Тео-Николче-Росицки

Kajgana Shop

На врв Bottom