Semos Education - Семос Едукација

• Креатор на темата Креатор на темата DarkLord
  • Време на започнување Време на започнување

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Дали знаете нешто повеќе за Семос,бил некој таму? Или има некој пријател што учи таму.Сакам од следната година да се запишам па ми треба повеќе информации? Како иде наставата,дали после завршување има пракса или вработување.?

Дали знаете нешто повеќе за Семос,бил некој таму? Или има некој пријател што учи таму.Сакам од следната година да се запишам па ми треба повеќе информации? Како иде наставата,дали после завршување има пракса или вработување.?

http://semos.com.mk/

ја завршив 4 курса пред 10 години :))))))))

ja iam zavrseno edno 4 kursa prasaj so ti treba :D

ја завршив 4 курса пред 10 години :))))))))

Ако не е тајна, кои курсеви, која цена и најбитното: Дали сега работите нешто што е поврзано со тоа што сте го научиле (дали ви помогнале сертификатите) и што работите?

За плата не прашувам :)

ja iam zavrseno edno 4 kursa prasaj so ti treba :D
Сакам да знам дали после тоа,значи после курсевите ве праќаат на пракса или ви наоѓаат вработување во некој од фирмиве.Потоа сакам да знам предавањето како иде и дали се исплати да се иде на курс во Семос?

Јас сакам да идам на Веб дизајн

со збориш бе каква пракса не еова средно идес на курс и ти даваат диплома ја иам идено на фотошоп и топ е сеа не работам нигде ама средуем слики дома...а за работа со ова се разбира дека би можел да работиш ако си најдеш сам работа и при конкурс за таа работа овие дипломи ке ти важат

--- надополнето ---

иначе за цени види на страната се има :D

Јас завршив Дримвивер и напреден и искрено тоа не беше ништо повеќе од бејзикс, за џабе потрошени пари кога веќе истото го знаев, а го знае и некој што работел со копјутер 2-3 месеци ... Незнам за другите демонстратори, ама мене ми се погоди еден стипса што ако го прашаш нешто што не е во границите на своето предавање и вежбата ти викаше "Чекај, уште не сме стигнале до тоа", а не ни стигнавме до тоа ... Овералл незадоволен од курсевите. Многу пари, малце знаење... И да напоменам досаѓање по телефони кога ќе се појават нови курсеви ми се јавува секретарката "Сакате ли да го посетувате тој курс?", Увек одговарав "Ако е безпари ќе го посетувам..." , Неможат да склопат една група па се јавуваат по телефони да молат... Дизастер.

Прашав за пракса пошто имам другари што учат во Александрија и рекоа после секој курс доаѓаат преставници од компании и ги викаат за пракса и понатака работно место.Ама мене далеку ми е Александрија ми е далеку а Семос ми е на 30мин.

Прашав за пракса пошто имам другари што учат во Александрија и рекоа после секој курс доаѓаат преставници од компании и ги викаат за пракса и понатака работно место.Ама мене далеку ми е Александрија ми е далеку а Семос ми е на 30мин.

Мене ми е далеку од џебот александрија ... некој да ми плаќа и те како ќе одам, они се голд партнер на мајкрософт, а семос се силвер .. класа повеќе и попризната диплома + циско курсеви се вклучени безпари мислам у александрија ..

Мене ми е далеку од џебот александрија ... некој да ми плаќа и те како ќе одам, они се голд партнер на мајкрософт, а семос се силвер .. класа повеќе и попризната диплома + циско курсеви се вклучени безпари мислам у александрија ..
И семос се голд партнер..А за семос не ти препорачувам зошто гледаат само пари да земат исто како што кажа членот што го цитирам...КЕ прашаш нешто и или не си стигнал таму или по ред учеле професорите да не брзаме...Се што научив максимално ниво и на напреден е како да вметнам аудио линк нити те учат како се оптимизира сајт ни ништо со 1о доаѓања од обиче и 10 напреден не се учи..После ова ти остануваат тешки денови и непроспиени ноќи сам што треба да учиш...

CCNA 1610 euro, а другите поскапи :)

Јас CCNA пред 2 години ги зедов за..хм...250 евра :)) се разбира во рамките на државниот Универзитет „Св.Климент Охридски“ Битола.

Само што сега не ми важат. На секои 2 години треба обнова :)

Јас CCNA пред 2 години ги зедов за..хм...250 евра :)) се разбира во рамките на државниот Универзитет „Св.Климент Охридски“ Битола.

Само што сега не ми важат. На секои 2 години треба обнова :)

На три години треба обнова, барем така пишува на официјалната страна на циско. Фурај уште една година :) :) :)
Јас сега треба да полагам CCNA, па планирам да идам понатака...
Има некој нешто повеќе од CCNA? И колку реално се бара тоа во Македонија ?

Реално се бара ако се разбира се вработуваш во сериозни фирми. Добра инвестиција е. Само што пример CCNA1 не е ништо тешко дома да си го спремиш и само да одиш на полагање. Така е поевтино (иначе има CCNA1,2,3,4 и на крај добиваш CCNA сертификат) :)

Мене ептен ми се најдоа. Онака за знаење. Правевме кабли, тестиравме, сетиравме рутери, правевме симулации на конекции. Пример сетиравме WAN мрежа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom