M
marko 1996
Гостин
Па тоа ти е разликата , у америка имало рап награди , со рапери а ова ти што го гледаш у листава рапери се? Токсикологија и сл. машинерии за пари? Токсикологија ако останеа старата Единствена опција , Исток запад и други подгрупи што им беа незнам сеа , ти гарантирам ке беа поим за рап у македонија а сега? Сега некој што слушнал 3 рап траки да му спомнеш токсикологија ке ти се изнасмее . Значи секој е да има рап награди ама да бидат рап а не нешто друго.Vo Amerika(RODNOTO MESTO NA HIP HOPOT)spotovi albumi organiziranje zurki koncerti itn ima uste od samiot POCETOK na rapot,a za NAGRADI prijatelju,imash uste od tocno 1988 godina pa dalje(bi te potsetil samo na nekolku od stvarive onaka,cisto informativno,SOURCE AWARDS-prvi hip hop nagradi,BET AWARDS,YO MTV RAPS-najpoznatata hip hop emisija vo svetot kade sto prodefiliraa SITE mozni artisti od erta na rapot koj sto do den denes gi pocituvash i slusash).Znachi zapazi ja GODINATA sto ja spomnav i za kakva ERA na hip hopot se raboti.Znaci artisti od tipot na Public Enemy,RUN DMC,Big Daddy Kane pa se do naslednicite ONYX,Nas,Mobb Deep Wu Tang i tako dalje svojot AKTIVIZAM se trudele na sekakov nacin da go nametnat i prosirat i so samoto toa se zasluzni sto TI deneska znaesh sto e hip hop i si zaljuben u nego kako i site nie!!Taka da iskreno nekako sam nesvesno si ja VREGJASH drzavata deka nie sme najzaostanati od site i deka kaj nas vo 2000 ne se znaelo za raboti koj sto vo svetot veke defiliraat 15 godini pred taa godina.Taka da bratche deckive sto go pravat ova probuvaat da go sirat svojot AKTIVIZAM kako i site nie ostanati(ne zboram za komercijalnite sranja-you know what i mean) samo sto ti si zaglaven vo nekoj tvoj svet koj samo ti go gledash i toplo bi ti preporacal da izlezesh od nego,ne se sekiraj i da izlezesh na televizija NIKOJ nema da ti rece deka si komercijalasamo mozes da najdesh eden kup istomislenici koj sto ke te poddrzuvaat vo toa za sto se borish i sto go rabotis,a ako samo si sedish doma pred pc pisuvas na forumi,blogovi i sto ti znam sto,nisto ne si postignal,na kraj ke ostanesh sam nikoj nema da te primetuva veke i ke bidesh lesno zaboraven.Taka da ako si stvarno ljubitel na hip hopot kako kultura i sve opsto,se nadevam deka ke najdesh soodveten nacin da go pokazesh tvojot AKTIVIZAM.So ova momentalno sto go pravish samo go UNAZADUVAS i nego i samiot sebe si!Pozdrav!