M
Mario Gómez
Гостин
5.000 денари...:nesum::nesvest::ija:
I prefer prison.
I prefer prison.
Сестра ми имаше некоја мала дамка на сликата (се се познаваше), и кога беше во странство и рекле "ептен оти треба да се враќаш назад, иначе нема да те примат никаде со ваков пасош". Кога се врати тука, си плати мислам казна околу 1500 - 2000 денари, и и дадоа нов пасош.
Пробав... многу се познава лепакот. од слика се до чипот е скршен. ( слика немам моментално иначе кога ке извадам нов ке ставам слика од овој скршениот за да се уверите )Сум слушнал дека некој го скршил законот, а.к.а. напраил прекршок... ама да скршиш пасош прв пат слушам. Проба да го залепиш со некое лепило?
Сепак тоа е балканот, навикнати сме на такви работи, на сестра ми ова и се случи во Америка.Не ми се верува да прават за дамка толкав проблем,јас со другарката имаше 2 големи флеки од кафе на пасошот па ги поминавме мк-срб,срб-хр,хр-сло,сло-авс.........немаше никакви проблеми ниту пак и рекоа да мењава :/ Тоа беше март годинава.....
неможе, кога вадиш нов, задолжително го носиш стариот...
може да го пријави како изгубен, но за тоа може да не добие пасош подолго време.
За испран пасош, поради негрижа следи 1 година казна. парично не сум сигурен.
има заебанции еден куп, зависи како ќе ти се погоди..
Иди тоа во мвр да им го објасниш. Ќе те гледаме на вести како вчера жената, им викам ја хелп хелп а он ме влече како у рикверц!Е шо негрижа да не треба ко домашно милениче да го глеам...едноставно одиш го носиш вој си праиш нов си плаќаш се наново и фураш...шо има казни мазни...божее