Фуере: ЕУ никогаш не го и нема да нарекува јазикот Македонски

[/COLOR]Референдум ти е кога на избори гласаш за ВМРО, а ВМРО во својата изборна програма има вклучено влез во ЕУ (и НАТО) како стратешка цел.
А меѓудругото, пред некое време на вести слушнав дека според некое истражување (на незнам кој институт таму) околу 80% од населението е за членство во НАТО/ЕУ.
И јас сум за членство во НАТО/ЕУ. Меѓутоа не ако тоа членство опфаќа и преговори за името, недај боже за негова промена.

EDIT: најдов извор

А меѓудругото, пред некое време на вести слушнав дека според некое истражување (на незнам кој институт таму) околу 80% од населението е за членство во НАТО/ЕУ.
И јас сум за членство во НАТО/ЕУ. Меѓутоа не ако тоа членство опфаќа и преговори за името, недај боже за негова промена.
Ма, во ред е тоа... Туку чисто да ги потсетам овие анти-ЕУ и анти-НАТО расположените на идните избори да не гласаат за ВМРО. Ако се доследни на она што го зборуваат.

Околу референдумот... дефинитивно засега не. Ќе станеме членка на НАТО/ЕУ (со променето име, нормално) дур трепнеме.
Референдумот (како и сите останати поголеми одлуки во животот) има смисла само кога е правен трезвено. Сите оние што ќе гласаат ЗА на референдумот, ќе гласаат така бидејќи веруваат дека со членство во НАТО/ЕУ ќе живеат подобро во материјална смисла (што под автоматизам не е вистина), а не бидејќи ја знаат сржта и целата смисла на членство во тие организации/унии, со сите права и обврски што ги повлекува тоа членство.
Јас да бев на власт ќе направев референдум кога просечната плата во земјава би била еднаква со просечната во сојузот. Само тогаш би го извлекол искреното и трезвеното од населението (барем мое мислење е тоа, што не мора да значи дека е правилно).

Како ке се нарекуват Егеиска и Пиринска Македониjа ако некогаш се одцепат од БГ и ГР и сакат да са самостоини а не да се припоат
кам сегашна Република Македониjа?

Знам дека ке бида избришан, ама аи нека некои ми одговори?

Затоа што сами не сме кадарни газот да си го избришеме.

--- надополнето ---

Референдум ти е кога на избори гласаш за ВМРО, а ВМРО во својата изборна програма има вклучено влез во ЕУ (и НАТО) како стратешка цел.

--- надополнето ---

:icon_lol: Абе, не збори... Ќе ги наполнат гаќите од нашиот масовен протест :icon_lol: Па кој (ВМРО) кого (ЕУ) моли за прием, бе?

Па тогаш уживај бе брат кога пенетрира длабоко во тебе! Не треба гаќи никој да полни, треба да видат дека постоиш, да се спротивставиш на грчките приказни!
Само пример: грците велат дека „непостоиме“, дека сево ова е резултат на националистичката политка на Груевски.... и навистина реакции после ваквите понижувања нема, од никого освен неколку политички партнери, пиони и сл... на „владетелот“. Па зошто ЕУ и нејзините членки и поддржувачи би биле против грчките басни, кога никој не се спротивставува на истите ?
Од што се плашиме, дека нема да не сакаат во ЕУ и НАТО, па и онака не не сакаат! Можеби се плашиме да не направат некоја магија да исчезнеме, или пак ќе не уништат од корен некако ?
Молчењето е манифестација на согласност!

Ма, во ред е тоа... Туку чисто да ги потсетам овие анти-ЕУ и анти-НАТО расположените на идните избори да не гласаат за ВМРО. Ако се доследни на она што го зборуваат.
a
A be sto zapnal/a VMRO ova ona, koj gi ebe i niv i bratced ti Sranko C, ovde se raboti za Makedonija.

Па тогаш уживај бе брат кога пенетрира длабоко во тебе! Не треба гаќи никој да полни, треба да видат дека постоиш, да се спротивставиш на грчките приказни!
Само пример: грците велат дека „непостоиме“, дека сево ова е резултат на националистичката политка на Груевски.... и навистина реакции после ваквите понижувања нема, од никого освен неколку политички партнери, пиони и сл... на „владетелот“. Па зошто ЕУ и нејзините членки и поддржувачи би биле против грчките басни, кога никој не се спротивставува на истите ?
Од што се плашиме, дека нема да не сакаат во ЕУ и НАТО, па и онака не не сакаат! Можеби се плашиме да не направат некоја магија да исчезнеме, или пак ќе не уништат од корен некако ?
Молчењето е манифестација на согласност!
Мојата реакција не беше против самите протести, читај подобро. Впрочем, ставот на народот за името им е познат на ЕУ. Мојата реакција беше повеќе против инсинуациите дека ЕУ крои некој заговор против нас и дека ние со масовниот протест ќе им наштетиме некако - ги заболе нив за нашето име, искрено.

[/COLOR]Референдум ти е кога на избори гласаш за ВМРО, а ВМРО во својата изборна програма има вклучено влез во ЕУ (и НАТО) како стратешка цел.

Kолку што знам и во програмата има и референдум.

Kолку што знам и во програмата има и референдум.
Чекај сега, ЕУ и НАТО се или не се “педофили, педери, пред сигурна пропаст, итн“? Каква разлика има дали е со референдум или без (за кој, патем, не сум сигурен дека е предвиден, но нека ти биде)?

Мојата реакција не беше против самите протести, читај подобро. Впрочем, ставот на народот за името им е познат на ЕУ. Мојата реакција беше повеќе против инсинуациите дека ЕУ крои некој заговор против нас и дека ние со масовниот протест ќе им наштетиме некако - ги заболе нив за нашето име, искрено.
Ќе протестираат тие што ги `заболе`.:toe:

--- надополнето ---

Чекај сега, ЕУ и НАТО се или не се “педофили, педери, пред сигурна пропаст, итн“? Каква разлика има дали е со референдум или без (за кој, патем, не сум сигурен дека е предвиден, но нека ти биде)?
Референдум е највисоко ниво на демократија директно и непосредно. Не е одлука на некој безимен политичар од коалициона влада.Има голема разлика.

Милошоски:Европа да помогне за решавање на спорот
http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=67031

Владата и не мисли на референдум (за/против ЕУ) и не поставува под сомнение желбата државата да се зачлени ком униjaта. Уште повеке сака ЕУ да помогне...

Милошоски:Европа да помогне за решавање на спорот
http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=67031

Владата и не мисли на референдум (за/против ЕУ) и не поставува под сомнение желбата државата да се зачлени ком униjaта. Уште повеке сака ЕУ да помогне...

Се почестото инсистирање на Македонија во преговорите да се вклучи и Европа дава до мислење дека Македонија има тврда позиција како и Грција.Доколку се вклучи ЕУ тогаш започнуваат вистинските преговори. Што се однесува до референдумот,да не се повторувам дека е уставно право на секој,значи не сум против ЕУ и НАТО но сметам дека секој треба да се изјасни. Не зборувам за референдум за промена на име зборувам за референдум пред да биде било што договорено помеѓу Македонија и Грција. На кој ние ќе се изјаснеме дали сме за ЕУ и НАТО или не.

--- надополнето ---

Helex дали можеш да направиш не пристрасна анализа на надворечната политика на Македонија ? Не во смислата кој колку направил туку зошто сме и ден денешен овде ?

Сега Фуере (бидејќи е претставник на ЕУ во земјава) треба да се избрка од Македонија и тоа да му се каже на јазикот на "оваа земја".
Ова на ништо не личи.

Токму така,всушност ова е тест од ЕУ на некој начин и мислам дека како сериозна држава треба клоцата да му ја шибнеме.

--- надополнето ---

Случајна грешка било не споменувањето на македонски јазик во извештајот???
Абе овие не сметаат за магариња изгледа.:tapp:

Ами:)

Фуере можи да оди на одмор и то сместа !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom