Дали ви е смачено да слушате за Европска Унија?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Исклучи го телевизорот, само таму се труби за ЕУ никаде на друго место едноставно игнорирај моронски вести и моронски дебати.

samunoske

unidentified specie
Член од
21 април 2007
Мислења
242
Поени од реакции
18
Абе додека дојде ред на Македонија да влезе во ЕУ таа меренија ке се растуре...овака ни е нај добро да не си го бутаме газо таму кај што се мерат К**овите

А и сите се лешинари пошнувајки од кускулето фуере

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Досадните повторувања од наша и од нивна страна се паушални, без некоја сериозност и прагматичност.

Нормално е да се зборува позитивно за ЕУ и дека се прават максимални заложби да се стане член од европската фамилија, не може владата да изгледа анти-Европска, но на секој Македонец му е јасно дека муабетот кој ЕУ го носи е исвиркана работа.

ЕУ пред македонскиот народ нема никаков кредибилитет, како може да го има кога основите врз кои е формирана се човекови права, а во однос на македонското прашање се однесува како што се однесува.

За создавање на евроскептична опција оддамна имам пишувано и мој впечаток е дека во последниве години мнозинството од населението е на став дека е фино во ЕУ ако даваат пари, но никој сериозно не зема предвид дека такво нешто ќе се случи или дека нешто треба да се жртвува, најмалку името и идентитетот.

Затоа и на гем, а1 и на сличните им е толку тешко да придобијат некого, колку и пари да им се даваат од непријателски извори.

H

HITCH

Гостин
Поддршката на Хрватите за влез во ЕУ падна под 50%!

Иако Хрватска не е дискриминирана како Македонија, сепак во Хрватска опаѓа поддршката за влез во ЕУ. Чудно ми е, како сите сфаќаат дека не е убав животот во ЕУ, само нас не малтретираат дека, ако не сме влезеле ние, светот ќе пропадне, односно нас ќе не снема. Тие самите ни кажуваат дека таму не сакаат да не видат. Нас ни кажуваат дека, ние, доколку сакаме да влеземе во ЕУ треба да смениме се`, оти таму не смееме да бидеме Македонци. Тоа на нивни начин кажано, би гласело нешто вака: Вие сега променете го името, а идентитетот после ќе си го смените!

Одамна ми е преку глава од тие лопови!

Доволно ги плаќаме нашиве неписмени и неспособни политичари, не сакам да плаќам некој кој сега се залага за промена на името на мојата држава и некој кој се бори за обезличување на мојот народ!

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Поддршката на Хрватите за влез во ЕУ падна под 50%!
Иако Хрватска не е дискриминирана како Македонија, сепак во Хрватска опаѓа поддршката за влез во ЕУ. Чудно ми е, како сите сфаќаат дека не е убав животот во ЕУ, само нас не малтретираат дека, ако не сме влезеле ние, светот ќе пропадне, односно нас ќе не снема.
1) Кај нас се користи како платформа за добивање на избори

2) Кај нив се користи за лажна кохерентност кон некоја цел. Ако се прошируваш значи живееш, ако стагнираш ...пропаѓаш.

Ако навидум изгледа дека ЕУ сака да се прошири со нови членки значи дека таа верува во својата иднина. Ако наеднаш целиот процес згасни (на проширување), тогаш што со ЕУ?! Никој нема разгледано што со стопирањето на проширувањето? Не гледате дека цело време само нови земји ставаат на список? Украина, Грузија дури, Молдавија, Турција....

Норвешка добро ја процени ЕУ и не сака да биде член на ЕУ, бидејќи си изготвија подобро регулатива од ЕУ.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Epten mi e smaceno deka go lazat narodot za toa kakva i kolku e funkcionalna i bogata EU
- Vo EU malcinstvata nemaat prava (Francija Grcija Bugarija )
- Vo EU neo-nacisticki grupacii palat celi domovi , vo koi spijat zivi lugje od romska nacionalnost( Ceska)
- Vo EU sosedi si gi masakrirat sosedite, samo poradi toa sto bile Cigani (Slovacka)
- Vo EU bombi eksplodiraat po postenski sandacinja, a sepak tie se stabilni a nie ne sme ( Grcija)
- Vo EU celi drzavi ziveat na kredit so budzetski deficiti do neboto,a sepak nie sme tie siromasnite, NEREFORMIRANITE, NEFUNKCIONALNITE ( Spanija, Portugalija, Irska, i Grcija)
- Vo EU premieri si imaat privatni drzavi, i si pravat sto sakaat, pa duri i javno spijat so maloletnicki,i nikoj nisto ne im moze ( Berluskoni ja poseduva Italija-7mi najbogat covek na svetoto spored Forbs, i se ponasa kako da e negova svoina dodeka levicata e bezglasna bukva)
- Vo EU dominantniot narod vo edna drzava, donesuva zakon malcinstvata DA NE SMEAT da go koristat svojot jazik na oficijalno nivo ( Slovacka IM zabrani na ungarcite koi se znacitelno malcinstvo vo nekoi delovi od zemjata da go oficijaliziraat svojot jazik na drzavno i opstinsko nivo)
- Vo EU ima dva tipa na ziteli iako site se evropjani : eden tip za kogo vazi slobodata na dvizenje vo EU prostoror, i eden tip , kako Romite, Rumunite, i Bugarite vo Francija i Italija, za koe ne vazi, cunki, tie ne se dovolno Evropjani, ili poarno kazano, se Evropjani samo koga im se zema DDV od dzepot so sekoj kupen proizvod, so koj se finansiraat pijavicite od Brisel
- Vo EU ima sloboda na izrazuvanjeto vo mediumite, no sepak, koga stanuva zbor za karikaturi na Muhamed, slobodata na izrazuvanje e kriterium samo za Balkanskite zemji,
-Vo EU site zemji ziveat vo blagodet, zatoa razlikata na standardot po glava na zitel vo Luxemburg i Bugarija e duri 7 pati pogolema/pomala, ta neli sme site Evropjani, nekoj poveke nekoj pomalku
-Vo EU edna ucitelka vo Germanija za odraboteni 167 rabotni casovi zema 7 pati povisoka plata otkolku edna ucitelka vo Romanija Bugarija, Grcija pa i Italija, neli EU bese sloboden pazar za protok na stoki i kapital, i rabotna sila??????
-Vo EU vrie od Pakistanci, Indijci Arapi, dodeka samo Balkancite, so vkupno naselenie kolku eden Evrospki grad, ke im ja pomesti demografijata, i ke im napravi problem na pazarot na trudot... i kako ni zboruvaa za Ksenofobijata Hello?!?!
-Vo EU sekogas e stabilno i prosperitetno, duri i koga Belgija nemoze da sostavi vlada i e na rab na rasparcuvanje na zemjata, a so toa i na glavniot grad na EU- Brisel...sepak nekomu mu e podrago da zboruva za nestabilnost na Balkanov
Vo EU e sekogas stabilno duri i koga Severot ne moze da go smisli i kontorlira Jugot na Italija, i dvata funkcioniraat kako zasebni drzavi.
-Vo EU e sekogas stabilno i bezbedno za patuvanje, duri i koga pukaat bombi na ulica od separastrickite dvizenja kako ona na ETA vo Spanija....

Abe EU e toa Ejjjjjj... nema sala!!!!!

EU ? NE, Blagodaram!!!

BOJ@N

Штрумф Текнувало
Член од
30 ноември 2008
Мислења
884
Поени од реакции
489
ДА, преку глава ми е да слушам за ЕУ. Исто и за политика. Му го извадија умот на народот.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Привидот на благосостојба во ЕУ кај некои државјани на Македонија беше лажната слика за сопствените очекувања потхранувана со најразлични лаги.
Но на секоја лага и доаѓа крајот па така и на ЕУропскава.

Не само во Македонија и Хрватска, туку во самите ЕУ членки веќе постои отпор против оваа вештачка творба. За Британците знам сигуно дека барем 2/3 ќе гласаат Брианија да излезе од ЕУ доколку им се овозможи тоа на референдум (што беше ветено но неспроведено од нивните политичари).

А Лисабонскиот договор и начинот на кој што истиот беше со сила наметнат разјазни многу работи за ЕУ вклучувајќи го и она што сметам дека е главно: една неизбрана од никого “елита’’ (сака да) владее со сите без транспарентност и без да се повинува на начелата кои што им и наметнува на други. Со два збора: ординарен тоталитаризам.

Што е најтрагично, ако ја анализираме ситуацијата во Франција, Британија, Италија -- дури и не мора да ги анализираме трулежите од типот на Грција или Бугарија -- се гледа дека не може да стане збор ни за економски раст во една таква огромна тнр. “супер’’-држава каква што е ЕУ. А баш на економија не ложеа сиве овие години.

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Kolku sto znam jas na mnogu luge im e dojdno preku stojka i za EU i NАТО, samo se mislam od kade gi vadat ovie anketive sto davaat ogromna podrska za priklucuvanje kon kurvata i pederite?

Posle site uceni i ponizuvanja, krajno vreme e da se pocne nova propaganda protiv priklucuvanje kon ovie gubre organizacii.

Ako politicarite nemaat madina zatoa nie mozeme, nas po forumive mozat samo da ni se fatat ili ako sakaat mozam da im go dadam da si poigraat.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Сакам ЕУ сакам да сме држава како Германија на пример :)

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.310
Поени од реакции
8.296
Да и тоа многу и не само курветината туку и отан не можам да слушам поќе :smir:

Модератотрите да ставеја и една анкета не ќе беше лошо а?!

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.310
Поени од реакции
8.296
Epten mi e smaceno deka go lazat narodot za toa kakva i kolku e funkcionalna i bogata EU
- Vo EU malcinstvata nemaat prava (Francija Grcija Bugarija )
- Vo EU neo-nacisticki grupacii palat celi domovi , vo koi spijat zivi lugje od romska nacionalnost( Ceska)
- Vo EU sosedi si gi masakrirat sosedite, samo poradi toa sto bile Cigani (Slovacka)
- Vo EU bombi eksplodiraat po postenski sandacinja, a sepak tie se stabilni a nie ne sme ( Grcija)
- Vo EU celi drzavi ziveat na kredit so budzetski deficiti do neboto,a sepak nie sme tie siromasnite, NEREFORMIRANITE, NEFUNKCIONALNITE ( Spanija, Portugalija, Irska, i Grcija)
- Vo EU premieri si imaat privatni drzavi, i si pravat sto sakaat, pa duri i javno spijat so maloletnicki,i nikoj nisto ne im moze ( Berluskoni ja poseduva Italija-7mi najbogat covek na svetoto spored Forbs, i se ponasa kako da e negova svoina dodeka levicata e bezglasna bukva)
- Vo EU dominantniot narod vo edna drzava, donesuva zakon malcinstvata DA NE SMEAT da go koristat svojot jazik na oficijalno nivo ( Slovacka IM zabrani na ungarcite koi se znacitelno malcinstvo vo nekoi delovi od zemjata da go oficijaliziraat svojot jazik na drzavno i opstinsko nivo)
- Vo EU ima dva tipa na ziteli iako site se evropjani : eden tip za kogo vazi slobodata na dvizenje vo EU prostoror, i eden tip , kako Romite, Rumunite, i Bugarite vo Francija i Italija, za koe ne vazi, cunki, tie ne se dovolno Evropjani, ili poarno kazano, se Evropjani samo koga im se zema DDV od dzepot so sekoj kupen proizvod, so koj se finansiraat pijavicite od Brisel
- Vo EU ima sloboda na izrazuvanjeto vo mediumite, no sepak, koga stanuva zbor za karikaturi na Muhamed, slobodata na izrazuvanje e kriterium samo za Balkanskite zemji,
-Vo EU site zemji ziveat vo blagodet, zatoa razlikata na standardot po glava na zitel vo Luxemburg i Bugarija e duri 7 pati pogolema/pomala, ta neli sme site Evropjani, nekoj poveke nekoj pomalku
-Vo EU edna ucitelka vo Germanija za odraboteni 167 rabotni casovi zema 7 pati povisoka plata otkolku edna ucitelka vo Romanija Bugarija, Grcija pa i Italija, neli EU bese sloboden pazar za protok na stoki i kapital, i rabotna sila??????
-Vo EU vrie od Pakistanci, Indijci Arapi, dodeka samo Balkancite, so vkupno naselenie kolku eden Evrospki grad, ke im ja pomesti demografijata, i ke im napravi problem na pazarot na trudot... i kako ni zboruvaa za Ksenofobijata Hello?!?!
-Vo EU sekogas e stabilno i prosperitetno, duri i koga Belgija nemoze da sostavi vlada i e na rab na rasparcuvanje na zemjata, a so toa i na glavniot grad na EU- Brisel...sepak nekomu mu e podrago da zboruva za nestabilnost na Balkanov
Vo EU e sekogas stabilno duri i koga Severot ne moze da go smisli i kontorlira Jugot na Italija, i dvata funkcioniraat kako zasebni drzavi.
-Vo EU e sekogas stabilno i bezbedno za patuvanje, duri i koga pukaat bombi na ulica od separastrickite dvizenja kako ona na ETA vo Spanija....

Abe EU e toa Ejjjjjj... nema sala!!!!!

EU ? NE, Blagodaram!!!

Уште би додал

-партија на педофили во холандија
-легализација на курвите и леснита дроги и геј паради
-во австрија пред некоја година фашистичка партија на власт(до душа само во манадати)мислам дека не успејаја да направат влада

Имаше уште нешто ама не ми текнува сега :salut:

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Ете денес пак...Љубе излезе вака така онака...тој ќе не внел во ЕУ...my ass...

Kajgana Shop

На врв Bottom