Epten mi e smaceno deka go lazat narodot za toa kakva i kolku e funkcionalna i bogata EU
- Vo EU malcinstvata nemaat prava (Francija Grcija Bugarija )
- Vo EU neo-nacisticki grupacii palat celi domovi , vo koi spijat zivi lugje od romska nacionalnost( Ceska)
- Vo EU sosedi si gi masakrirat sosedite, samo poradi toa sto bile Cigani (Slovacka)
- Vo EU bombi eksplodiraat po postenski sandacinja, a sepak tie se stabilni a nie ne sme ( Grcija)
- Vo EU celi drzavi ziveat na kredit so budzetski deficiti do neboto,a sepak nie sme tie siromasnite, NEREFORMIRANITE, NEFUNKCIONALNITE ( Spanija, Portugalija, Irska, i Grcija)
- Vo EU premieri si imaat privatni drzavi, i si pravat sto sakaat, pa duri i javno spijat so maloletnicki,i nikoj nisto ne im moze ( Berluskoni ja poseduva Italija-7mi najbogat covek na svetoto spored Forbs, i se ponasa kako da e negova svoina dodeka levicata e bezglasna bukva)
- Vo EU dominantniot narod vo edna drzava, donesuva zakon malcinstvata DA NE SMEAT da go koristat svojot jazik na oficijalno nivo ( Slovacka IM zabrani na ungarcite koi se znacitelno malcinstvo vo nekoi delovi od zemjata da go oficijaliziraat svojot jazik na drzavno i opstinsko nivo)
- Vo EU ima dva tipa na ziteli iako site se evropjani : eden tip za kogo vazi slobodata na dvizenje vo EU prostoror, i eden tip , kako Romite, Rumunite, i Bugarite vo Francija i Italija, za koe ne vazi, cunki, tie ne se dovolno Evropjani, ili poarno kazano, se Evropjani samo koga im se zema DDV od dzepot so sekoj kupen proizvod, so koj se finansiraat pijavicite od Brisel
- Vo EU ima sloboda na izrazuvanjeto vo mediumite, no sepak, koga stanuva zbor za karikaturi na Muhamed, slobodata na izrazuvanje e kriterium samo za Balkanskite zemji,
-Vo EU site zemji ziveat vo blagodet, zatoa razlikata na standardot po glava na zitel vo Luxemburg i Bugarija e duri 7 pati pogolema/pomala, ta neli sme site Evropjani, nekoj poveke nekoj pomalku
-Vo EU edna ucitelka vo Germanija za odraboteni 167 rabotni casovi zema 7 pati povisoka plata otkolku edna ucitelka vo Romanija Bugarija, Grcija pa i Italija, neli EU bese sloboden pazar za protok na stoki i kapital, i rabotna sila??????
-Vo EU vrie od Pakistanci, Indijci Arapi, dodeka samo Balkancite, so vkupno naselenie kolku eden Evrospki grad, ke im ja pomesti demografijata, i ke im napravi problem na pazarot na trudot... i kako ni zboruvaa za Ksenofobijata Hello?!?!
-Vo EU sekogas e stabilno i prosperitetno, duri i koga Belgija nemoze da sostavi vlada i e na rab na rasparcuvanje na zemjata, a so toa i na glavniot grad na EU- Brisel...sepak nekomu mu e podrago da zboruva za nestabilnost na Balkanov
Vo EU e sekogas stabilno duri i koga Severot ne moze da go smisli i kontorlira Jugot na Italija, i dvata funkcioniraat kako zasebni drzavi.
-Vo EU e sekogas stabilno i bezbedno za patuvanje, duri i koga pukaat bombi na ulica od separastrickite dvizenja kako ona na ETA vo Spanija....
Abe EU e toa Ejjjjjj... nema sala!!!!!
EU ? NE, Blagodaram!!!