Aлбански учебник: половина Македонија е албанска!?

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
Погоре реков дека нејќам у вакви дискусии. Ама само да те прашам нешто, Македонија викаш ја немало у тие граници како држава независна, а кажи ми Албанија у тие граници што се на книгата ја имало некогаш како независна држава ?
Jas kolku sto znam ne i nemoj da me razberes pogresno jas ne sum nitu za Golema Albanija . T.e mislam deka ja imalo 44ta za vreme na vtora svetska vojna Albanija bila so Germancite i togas tokmu Albanija gi dobila tie Teritorii na upravuvanje od Germancite i Italija ama dojdoa partizanite i gi porazija Balistite kolku sto znam istorija, Nesum za Golema Albanija mene kur me boli i Kosovo utre neka propadne ako saka jas ja sakam Makedonja samo da ne praime Bajram so pamet sakam da kazjam Makedonija vo tie granicii kako drzjava ne ni postoela nikogas zatoa nema sto da se revidira Bukurest 1913 ako se revidira treba da im se vrati na Turcite. A neli e podobro obedineta Evropa

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Jas kolku sto znam ne i nemoj da me razberes pogresno jas ne sum nitu za Golema Albanija . T.e mislam deka ja imalo 44ta za vreme na vtora svetska vojna Albanija bila so Germancite i togas tokmu Albanija gi dobila tie Teritorii na upravuvanje od Germancite i Italija ama dojdoa partizanite i gi porazija Balistite kolku sto znam istorija, Nesum za Golema Albanija mene kur me boli i Kosovo utre neka propadne ako saka jas ja sakam Makedonja samo da ne praime Bajram so pamet sakam da kazjam Makedonija vo tie granicii kako drzjava ne ni postoela nikogas zatoa nema sto da se revidira Bukurest 1913 ako se revidira treba da im se vrati na Turcite. A neli e podobro obedineta Evropa
Се согласувам со твојот пост, доста беше делби и поделби, какви сме такви сме, колку сме толку сме, треба да заборавиме на Големи Србии, Големи АЛбании, Обединети Македонии, се додека не научиме да бидеме задоволни со она што го имаме ќе војуваме и ќе останеме мали народи со голема омраза.

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Значи со други зборови и Албанија ја немало како независна држава. Иначе незнам тебе може те боли за голема Албанија ама повеќето од Албанците во Македонија ми личат како повеќе да се замараат со тоа отколку со стандардот на живеење. Што знам ја мислам дека е побитно да можеме да си мењаме кола на 5 годиниа, да си идеме на два одмори годишно, да имаме пари за сите неопходни работи и земјава да ни е средена. Мене некако тоа ми е најважно од се.

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
Значи со други зборови и Албанија ја немало како независна држава. Иначе незнам тебе може те боли за голема Албанија ама повеќето од Албанците во Македонија ми личат како повеќе да се замараат со тоа отколку со стандардот на живеење. Што знам ја мислам дека е побитно да можеме да си мењаме кола на 5 годиниа, да си идеме на два одмори годишно, да имаме пари за сите неопходни работи и земјава да ни е средена. Мене некако тоа ми е најважно од се.
Јас како прво не ги знам ставовите на Албанците јас коментирам како форумџија независно од мојата етничка генеза. Како граѓанин на Македонија кој што со вакви услови колку и да сум патриот колку и да ја сакам мојата земја моите деца мене ќе ме мразат и нема да ја сакаат. Зар не сваќате и Албанците и Македонците мислам на политичаарите играат на Карта национализам ( пошто така народот најлесно се пали) и заборава на празниот стомак, наместо да ни ја решат економијата тие ни продаваат муда за бубрези, арно ама мудата си е муда и можат само да ни ја јадат. Маме им ебам кој прв почна........

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
A dali postoela nekogas drzjava Makedonija vo tie granici kako sto se nacrtani? Jas kolku sto znam istorija ne ama mozjebi sum ucel pogresna Istorija. Da rezimiran jas sum za obedineta Evropa a vo obedineta Evropa site drzjavi ke bidat golemi
Како може да бидат сите големи? Кога една држава се издигнува друга паѓа, секогаш има баланс!

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Како може да бидат сите големи? Кога една држава се издигнува друга паѓа, секогаш има баланс!
Под обединета Европа мислам дека дечкото мислеше дека сите земји ќе бидат под заедничка територија, така правејќи ги сите земји големи.

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Јас како прво не ги знам ставовите на Албанците јас коментирам како форумџија независно од мојата етничка генеза. Како граѓанин на Македонија кој што со вакви услови колку и да сум патриот колку и да ја сакам мојата земја моите деца мене ќе ме мразат и нема да ја сакаат. Зар не сваќате и Албанците и Македонците мислам на политичаарите играат на Карта национализам ( пошто така народот најлесно се пали) и заборава на празниот стомак, наместо да ни ја решат економијата тие ни продаваат муда за бубрези, арно ама мудата си е муда и можат само да ни ја јадат. Маме им ебам кој прв почна........
Тоа го кажав и јас погоре. Што мислите дека нема и у други земји сличи ситуации. Има и полошо ама таму тешко е вака да се разгори затоа што луѓето си се замараат со побитни работи. Што ново ќе си купи, која нова кола, каде на одмор. каде ќе го школува детето и слични работи.

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
Под обединета Европа мислам дека дечкото мислеше дека сите земји ќе бидат под заедничка територија, така правејќи ги сите земји големи.
добро мислиш , државите ги прават границите големи или мали а во обединета Европа границите преставуваат само замислена линија која скоро и да не постои, можеш да работиш кај сакаш, да трошиш кај сакаш, да живееш кај сакаш, да плаќаш даноци кај сакаш, да тргуваш кај сакаш, да се капеш кај сакаш и згора на тоа немораш за пасош да чекаш година дена за да ти биде Биометарски него со лична карта у џеб и одиш кај што сакаш. Тогаш можеш да одиш и во Пирин и во Егеј и во Преспа , и јас да си одам во Гора и на Голо Брдо и да се чуствувам слободен и обединет без бариерата наречена ГРАНИЦА

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Иначе незнам тебе може те боли за голема Албанија ама повеќето од Албанците во Македонија ми личат како повеќе да се замараат со тоа отколку со стандардот на живеење. Што знам ја мислам дека е побитно да можеме да си мењаме кола на 5 годиниа, да си идеме на два одмори годишно, да имаме пари за сите неопходни работи и земјава да ни е средена. Мене некако тоа ми е најважно од се.
Нив не ги заболе дотолку за голема АЛбанија колку што партиите во опозиција им ги клукаат мозоците со тие радикални идеи само за да соберат политички поени. А кога истите тие партии ќе влезат во коалиција со партија на власт не прават ништо од што ветиле.
И ДПА и ДУИ беа дого време на власт и не сработиле 1% од тоа што им го ветувале во кампањите.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.526
Поени од реакции
22.178
Значи и тие што ги пишуваат учебницити се со подпросечно образование, па не можеме да очекуваме дека ќе излезе подобар кадар од средно. Тоа е реалноста. :toe:

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
A koj bile togas drzavi vo ramkite na turskata imperija , vikas Makedonija nikogas ne bila kako drzava vo etnickite nejzini granici , epa brat ajde kazi mi togas na cija teritorija se rodile Aleksandar , Filip , Perdika , Aminta , Aristotel , Ptolomej , Kiril , Metodij , Car Samuil ,Goce Delcev i mnoooogu drugi ???? Stvarno daj objasni mi na cija teritorija se rodeni tie ???? Kako sto gledam brakja nasi se ragaat od Skopje do Solun , od Tetovo do Katerini , od Debar do Kavala i Sandanski , od Struga pa se do gorna dzumaja i site se brakja po krv potocno se makedonci i od niv izlegle deca junaci koj se borele ne za drug tuku za MAKEDONIJA , solunskite atentatori za sto se imaat boreno , za slobodna Grcija , Bugarija , Albanija ili Srbija sigurno NE tuku se borele i zaginale za idealite na MAKEDONIJA epa ajde sea kazi mi kako da razberam deka Makedonija nikogas ne postoela . Zosto ste tolku slepi ne mi e jasno ili pa mozda sranjeto nareceno EU vi gi ima ispereno mozocite , eeeeeeejjjj EU nema da trae uste dolgo i NATO isto , sto ke se izdesi ako svitkame kicma i se odreceme od naseto iskonsko pravo da bideme obedineti makedoncite i ednas za sekogas da si napravime vistinska drzava .

A sto vikas toa za bez granici ( DA ) ama drzava pak mora da postoi ti sakal ili ne sakal toa e pravo na sekoj narod da si ima sopstvena drzava , a vprocem toa i nasiot Aleksandar go imal vo plan ama gledas ne mu uspealo .
E sea videte kolku e pateticna situacijava , Aleksandar ne uspea da gi obedini narodite i da gi unisti granicite sega edna pederska evropa ke pravi svet bez granici c c c c c EU e najgolemoto zlo koe covekot go izmislil .

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Погледнете го примеров, за што реагираат Албанците:

ТЕТОВО - „Во неколку медиуми и на веб-страници се прикажува спот на Манчевски кој треба да ги претставува културните и туристичките ресурси на населението во Македонија, а фактички само ја презентира културната утопија на Македонците. Според својата содржина спотот е православен, презентиран со црковна иконографија и сета негова метафора е православна“.

Ова вчера го истакна портпаролката на ДПА, Фатмире Исаку. Таа нагласи дека „спотот треба да ја презентира реалноста на Македонија, да има елементи на етнокултурниот идентитет и религијата не само за Македонците туку како неотуѓиво право и на Албанците и на другите етникуми“. (Г.Е.)

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=0131A1F06075AF43AEABBC81F2F0806C

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Истата ДПА за која нејзиниот лидер Мендух Тачи изјави во Тирана дека не само што ќе го бојкотира Собранието, туку ќе се бори во Македонија со методите на Албанците на Косово?

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
Според кажувања на еден член на форумов однсоно Attila најверојатно албанец вели дека кај и да е ќе имало обединета албанија а тоа дека не не сакал никој можеби и точно е...но по се изгледа дека ќе треба самите да си снабдиме со оружје зашто гледам дека власта не мисли да си ја чува државата но тука е народот...малце избегав од темата ама иритарчко ми беше тоа што Attila ми го пишал во репутацијата...многу ви се даде а не заслужувате ни атом од тоа...

Kajgana Shop

На врв Bottom