Jas kolku sto znam ne i nemoj da me razberes pogresno jas ne sum nitu za Golema Albanija . T.e mislam deka ja imalo 44ta za vreme na vtora svetska vojna Albanija bila so Germancite i togas tokmu Albanija gi dobila tie Teritorii na upravuvanje od Germancite i Italija ama dojdoa partizanite i gi porazija Balistite kolku sto znam istorija, Nesum za Golema Albanija mene kur me boli i Kosovo utre neka propadne ako saka jas ja sakam Makedonja samo da ne praime Bajram so pamet sakam da kazjam Makedonija vo tie granicii kako drzjava ne ni postoela nikogas zatoa nema sto da se revidira Bukurest 1913 ako se revidira treba da im se vrati na Turcite. A neli e podobro obedineta Evropa
A koj bile togas drzavi vo ramkite na turskata imperija , vikas Makedonija nikogas ne bila kako drzava vo etnickite nejzini granici , epa brat ajde kazi mi togas na cija teritorija se rodile Aleksandar , Filip , Perdika , Aminta , Aristotel , Ptolomej , Kiril , Metodij , Car Samuil ,Goce Delcev i mnoooogu drugi ???? Stvarno daj objasni mi na cija teritorija se rodeni tie ???? Kako sto gledam brakja nasi se ragaat od Skopje do Solun , od Tetovo do Katerini , od Debar do Kavala i Sandanski , od Struga pa se do gorna dzumaja i site se brakja po krv potocno se makedonci i od niv izlegle deca junaci koj se borele ne za drug tuku za MAKEDONIJA , solunskite atentatori za sto se imaat boreno , za slobodna Grcija , Bugarija , Albanija ili Srbija sigurno NE tuku se borele i zaginale za idealite na MAKEDONIJA epa ajde sea kazi mi kako da razberam deka Makedonija nikogas ne postoela . Zosto ste tolku slepi ne mi e jasno ili pa mozda sranjeto nareceno EU vi gi ima ispereno mozocite , eeeeeeejjjj EU nema da trae uste dolgo i NATO isto , sto ke se izdesi ako svitkame kicma i se odreceme od naseto iskonsko pravo da bideme obedineti makedoncite i ednas za sekogas da si napravime vistinska drzava .
A sto vikas toa za bez granici ( DA ) ama drzava pak mora da postoi ti sakal ili ne sakal toa e pravo na sekoj narod da si ima sopstvena drzava , a vprocem toa i nasiot Aleksandar go imal vo plan ama gledas ne mu uspealo .
E sea videte kolku e pateticna situacijava , Aleksandar ne uspea da gi obedini narodite i da gi unisti granicite sega edna pederska evropa ke pravi svet bez granici c c c c c EU e najgolemoto zlo koe covekot go izmislil .