Брокер
Broker of the Year
- Член од
- 25 јули 2009
- Мислења
- 1.227
- Поени од реакции
- 257
нашата ЖЕЛБА е да сме ОБЕДИНЕТИ(нешто што сме го имале,а сега го немаме) НИВНАТА желба е Голема Албанија(нешто што НИКОГАШ ГО НЕМАЛЕ)........постоење и имагинација се два различни поими за желба.)
Мене јасно ми е тоа ама во моментот ни тие имаат тоа што сакаат, се разбира ние реално го заслужуваме тоа ама се додека не ни се врати и се додека го немаме ЌЕ НИ БИДЕ ЖЕЛБА
Факт е дека и двете се желби, ние за нешто што постоело а тие за нешто што сакаат да постои. АЈДЕ НАЗАД НА ТЕМАТА НЕМА СМИСЛА ЗА ДЕФИНИЦИИ ЗА ЖЕЛБИ ДА РАЗГОВАРАМЕ.
--- надополнето ---
Е па сега ајде да гледаме реално, дали се во право што ги учат така? Ако се ставам на место на нивната држава и на нивните ставови од 18 век тогаш ДА во право се добро е што така ги учат. Ајде сега да се вратиме кај нас во Македонија кај нас не ни му кажуваат дека договорот има важност од 100 години и не ни ги учат да се стремат да си го бараат она што било нивно и на нивните претци. И СЕГА КОЈ Е ПАТРИОТ?^^Муабетов е шо таа нивна желба ја имаат по учебници и ја учат како нешто шо треба да се стремат да го направат ..
тоа е муабетот ..
--- надополнето ---
Меѓутоа сепак станува збор за ЖЕЛБИ. ВО право сум? Желби се без разлика дали сме го имале или сме го немале. Разликата е тоа што ние имаме основа да го бараме тоа а тие немаат, а и да гледаме реално помеѓу Западна Македонија, Албанија, Косово, и дел од Црна Гора не ни постои граници за нив, Косоварите излегуваа за викенди во Албанија или во Македонија, од Македонија купуваат, границата е само формална. ЗА ЖАЛнашата ЖЕЛБА е да сме ОБЕДИНЕТИ(нешто што сме го имале,а сега го немаме) НИВНАТА желба е Голема Албанија(нешто што НИКОГАШ ГО НЕМАЛЕ)........постоење и имагинација се два различни поими за желба.)