Кажи што сакаш на ова да ти одговорам? Кога доаѓа збор за вештини сите некако се прават паметни,а кога ке дојде моментот да се докажат е тука ги нема..Не дека имам нешто против тебе али неможеш да викаш не тресете зелени кога не ги читаш целите постови.. Јас тренирам ММА моментално и знам што е JKD пошто сум тренирал.Мене највеќе ми одговара ова како вештина а не викам дека останатите не се добри.Слушам совет од човек кој знае,кој пробал и го користи.А не од човек што има учено дека Тој и Тој го правел тоа.. Мислам дека ме сваќаш
Види,незнам што уште треба да ти објаснам за ЈКД,затоа што гледам си информиран сигурно знаеш дека ЈКД е повеќе филозофија одколку што е боречка вештина,а пошто знаеш ќе преминам на тоа дека филозофијата се гледа од повеќе агли и секој ја толкува различно како му одговара каде што веќе се губи смислата на целата работа...а за да ти го објаснам принципот на целото ЈКД неможам,затоа ќе треба да го гледаш тој што го правел Тоа и Тоа па да разбереш и сватиш колку глупаво изгледа кога споредуваш боречки вештини една спрема друга,мислам дека бев јасен...поздрав.