PayPal - Помош?

Член од
11 јуни 2010
Мислења
230
Поени од реакции
74
Имам едно прашање до вас ако сака некој да ми објасни, треба да ми пратат некој пари преку PayPal ама јас немам отворено акаунт.

Прашањето ми е што треба да имам за да отворам акаунт, дали треба да имаш над 18 год. за да отвориш, дали треба да е поврзано со кредитна картичка или некоја банка за да може да се подигнат парите или пак како оди тоа?

И нормално како да отворам? :raz: фала ви позз....

korun

lame
Член од
21 октомври 2007
Мислења
389
Поени од реакции
28
Не е достапно во Македонија, банирани сме од пејпал сервисов...

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
За да отвориш PayPal не ти треба ништо. Е ако сакаш да внесуваш или да подигаш пари од него, тогаш ќе се регистрираш со македонска улица, број место на живеење и сл. а како земја ќе ја одбереш Словенија. И за да го верифицираш акунтот треба Visa Electron од Тутунска или ТТК банка. Види на бадијала, таму има посебна тема за тоа.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Stom nekoj ti uplakja pari moze paypal da ti pobara dokument za identifikacija na koj ke pisuva Makedonija a ne Slovenia i parite ke ti propadnat. Ova go kazuvam za da si go znaes rizikot

Член од
11 јуни 2010
Мислења
230
Поени од реакции
74
За да отвориш PayPal не ти треба ништо. Е ако сакаш да внесуваш или да подигаш пари од него, тогаш ќе се регистрираш со македонска улица, број место на живеење и сл. а како земја ќе ја одбереш Словенија. И за да го верифицираш акунтот треба Visa Electron од Тутунска или ТТК банка. Види на бадијала, таму има посебна тема за тоа.
Фала на одговорите, а дали може да отворам акаунт како да сум од Словенија ама без да внесувам и подигам пари туку само да ги трошам парите online, ме разбираш? И дали со таков акаунт од PayPal ке можам да купам domain name без да се верифицира акаунтот?

*Работата е ке ми пратат некој ситни пари околу 40$ па сакам да си купам домаин со тие пари.

Член од
13 октомври 2010
Мислења
7
Поени од реакции
5
Еве помош (туторијал) и од мене:

1. Paypal за Македонија е возможен и тоа преку Словенија. Најпрвин направете акаунт на пејпал преку Словенија како држава пополнувајќи ги сите информации меѓу кои кај градот ќе ставите: Градот, Macedonia, пр: Skopje, Macedonia. Вашето инфо потоа би изгледало вака:

Вашето Име и Презиме
Вашата Адреса
Skopje, Macedonia, MK
1000
Slovenia

2. Ќе одите да си извадите картичка СТРИКТНО преку НЛБ ТУТУНСКА БАНКА (никако преку друга банка зашто пејпал нема да ви ја прифати картичката). Во зависност за што ќе ја користите ќе ви треба:

a) дебитна или кредитна (виза, мастер) - доколку планирате само да црпите средства од картичка на пејпал (да трошите онлајн)
б) доколку сакате да бидете во можност и да повлекувате пари од пејпал на картичка тогаш МОРАТЕ да извадите Виза Електрон дебитна бидејќи само со неа може да се повлекуваат средства од пејпал акаунт...

3. Откако ќе ја извадите картичката ќе одите на вашиот акаунт и ќе направите Link and Confirm my credit/debit card... Ќе пополните се за вашата картичка која најпрво ќе ви биде линкувана со акаунтот. За да можете да ја потврдите ќе мора да имате 1.5 USD на неа за да може пејпал да ви ја наплати таа сума и да ви испрати 4цифрен код во вид на трансакција...

4. Ќе одите на https: / / www. nlbklik. com. mk и ќе регистрирате свој акаунт таму. Тоа е онлајн систем за проверка на сметки на самата НЛБ банка. Откатко ќе направите confirm на картичката на пејпал, ќе почекате некои 3-4 дена да се појави трансакцијата во која ќе стои paypal и после тоа 4цифри. Тоа ќе го видите на вашиот акаунт на https: / / www. nlbklik. com. mk, ќе ја одберете вашата сметка и ќе одите горе лево во Промет во период.

5. Ќе ги внесете 4те цифри на пејпал и со тоа вашата картичка ќе виде верификувана и спремна за работа. 1.5 USD ќе ви бидат вратени на вашиот пејпал акаунт.

За било какви прашања слободно контактирајте ме.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.727
мене ми кажаа дека во тутунска веќе не давале visa electron картички
дали е ова точно???

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Точно е, не даваат, наводно ради тоа што немаат пластики. Дали е така или не (ради тоа што немаат пластики) не знам.

Член од
8 февруари 2008
Мислења
175
Поени од реакции
53
Ја напраив исто вака пред месец дена и ме направија limited од таму ме заебаа не знам зашто.Иако се верификував со Виса електрон НЛБ тутунска све тоа.
Се јавував дури и телефонски до пејпал и на крај ми рекоа дека неможе ништо да сторат дека нема да ме одлимитираат.
Ако има некој друг идеа што понатаму добро.

korun

lame
Член од
21 октомври 2007
Мислења
389
Поени од реакции
28
Ја напраив исто вака пред месец дена и ме направија limited од таму ме заебаа не знам зашто.Иако се верификував со Виса електрон НЛБ тутунска све тоа.
Се јавував дури и телефонски до пејпал и на крај ми рекоа дека неможе ништо да сторат дека нема да ме одлимитираат.
Да се чудиш зашто, отвараш нелегална сметка и внесвиш лажни информации...

Член од
10 јуни 2007
Мислења
322
Поени од реакции
156
Како мислиш те лимитирале? И мене пејпалот ми е регистриран преку Виса Електрон од НЛБ тутунска и си плаќам сегде кај што има пејпал...

Член од
13 октомври 2010
Мислења
7
Поени од реакции
5
И мене исто... Имам и неколку други другари кои го користат овој начин и се е во ред... Сега за сега :D

Kajgana Shop

На врв Bottom