- Член од
- 22 февруари 2008
- Мислења
- 1.647
- Поени од реакции
- 45
немораме да ги извртуваме работите наопаку, јас не тврдам дека сме производ на “big bang“ ти во твојот цитат за темава напиша: „Дали ако ти си слепа, треба и ние да не ги гледаме очигледните докази на Божјото постоење ?“ ... значи нагласи дека имаш очигледни докази за божјото постоење... јас само се надоврзав на тоа... но затоа што „очигледните докази“ ако ги пишеш ке изгледаат смешно го избегнуваш одговорот со тоа дека не мораш да губиш време да ми докажуваш нешто... а јас ти прашав за само 1 доказ нема многу време да изгубиш ако го напишеш
--- надополнето ---
јас сум атеист а не ги омаловажувам верниците... напротив, мајка ми и татко ми се верници... јас не ги омаловажувам нив што они веруваат, во што сакаат нека веруваат... но нека не проповедаат, т.е. нека не шират лаги. а не ги омаловажив ни оние двајца кој дојдоа пред 1 месец кај мене дома за да ми проповедаат за некоја протестантска црква (иако кога си одеа не знаеја кој попрв вратата да ја фати ). а за науката никој не вели дека е ТОООООЛКУ напредна... има многу прашања што ги одговорила... но и многу што допрва ке ги одговори.
Еве ти на ОВОЈ ЛИНК имаш неколку... Но јас не негувам илузија дека тебе ќе ти бидат доволни тие докази.