Надежта последна умира, али не ми е јасно што ти кажа со овој пост дечко што никој од овој фан клуб го нема кажано? По толку врме дискутурање на форумов ни смачи веќе да сонуваме па пробуваме да бидеме малце реални.Таа твоја желба за толку години да бидеме на врвот на европскиот фудбал ја делиме сите верувај ми, никој не е повеќе или помалце фан на јувентус.Сите го сакаме клубот.Ама според ова што го гледаме треба да е човек слеп а да не види дека работите не функционираат.Тој твојот МВП за минатата година ете ти го во германија, види го и кажи ми дали вреди тој за во Јувентус пошто ти си тој што не ја проценува нивната вредност по 2 минутно клипче како некои овде што прават така? Епа баш и за Диего има такви милиони клипчиња на кои е бољи и од меси ама ене го што прави во Волфсбург сега.Во овој фан клуб на кајгана нешто се дискутира последните 2-3 месеца тоа е за идиотите кои го водеа клубот до пред Ањели да дојде, за џабе потрошените пари, за дегените кои не заслужуваат да го носат дресот на јуве, сите се обидуваме да сватиме што се случува а тоа што некој рекол нешто лошо можеби е од што му скурчила ова ситуација а не дека е нешто помалку фан на јувентус.
Ние можеби сме гигант во светскиот фудбал, ама овде не ги коментираме само успесите на клубот туку и лошите работи нели?За клубот сме во добро и лошо.Ова се прилично лоши времиња (последниве неколку години), немаме никакви успеси, менталитетот на стариот Јуве го нема кај новиве играчи, чекаме да дојдат некои зверки кои знаат како да победат и да го поведат јуве напред.Ама неможеме ние да коментираме само убави бате.Ако ти можеш сега да кажеш нешто позитивно за оваа сезона те молам кажи ми што е тоа и ке дискутираме сите на таа тема.Ова што му се случува на јуве доведува до таквите муабети.
Сите ние знаеме каков БИЛ менталитето на јуве, ама остај ја историјата во книгите и витрините.Сега сме една голема нула.А треба да сме свесни за тоа каде сме сега и колку вредиме во моментов за да можеме да си помогнеме и да продолжиме напред.Нема чоевек кој незне кој бил јувентус.Ама нема човек ни кој не се смее за ова што го прават сега лигушите со нашите дресови на теренот.Јувентус имаше менталитет бате, ама тоа беа други играчи.Дојдоа нови луѓе, а менталитетот не се пренесува баш така преку воздухот како што викаме.Се случија работи од надвор кој ни го разораа клубот и овие играчи што дојдоа последните неколку години и покрај тоа што многу од нив никогаш и не би добиле шанса да го облечат нашиот дрес освен сами ако си купат, тие немаа ни шанса да го запознаат вистинскиот менталитет на Јуве.ДОјдоа по еден голем скандал, по еден срам што ни го направија и тие што останаа од нашитеи грачиште не успеаа да им го пренесат тоа на новите.А никој не е крив за тоа, едноставно новите играчи не беа луѓе за големи успеси.Со просечни играчи секој тим пропаѓа.Незнам зошто се срамиш од нашите размислувања, ние го сакаме јуве ама не сме слепи и ја гледаме ситуацијава реално каква е.Нема такво нешто јувентус менталитет во моментов.Ти го познаваш одлично како и сите од тие генерации кои ги гледале успесите на клубот, ама со тоа ти би требало дури и пореален да бидеш а не вака да сонуваш.Знаеш кој бил јуве, си ги гледал нивните успеси и спореди ги со ова сега и кажи ми немаме ли право да бидеме разочарани?
Батец мојот МВП за минатата година беше три пати посилен од најсилното засилување за оваа година-КРАСИЧ или пак скапо платеното ѓубре од играч МАРТИНЕЗ на кој се палеа навивачите од сите форуми на јуве пред неговото пристигнување,оти сме му го зеле буквално од к.р на лацио и поради интересот од нив,бил силно засилување :pos2:искрено повеќе и од двата комбинирано заедно вреди тој мој МВП...е сега види го овој парадокс и објасни си сам,пошто јас неможам да си објаснам на себе,како можи за Красич да се најде изговор дека играл цела година без одмор и затоа играл топло-ладно,значи управата најде добар изговор за слабата форма на србинот,пошто испадна истото како и со диего,а за диего немаше изговор,иако повеќе од половина голови што беа постигнати од јувентус лаани беа по негова вина,му ги црташе топките буквално на глава и на киелини(најјакиот стрелец од лани) и на двете дрва што ги имавме во напад,е сега не се изнадава голови,али и ниту двете дрва не даваа па останаа... никој не го зеде во предвид тоа што диего играше прва сезона во сериа а и се прилагодуваше на италијанскиот стил на игра и тоа што беше не удвојуван,туку утројуван во играта,а тежината на цела игра беше само на негов грб и на никој друг,оти немавме среден ред како пред отпаѓањето од сериа,а ниту пак некој јак креативец исто како и сега што немаме и според најавите за какви трансфери следуваат,нема ни да имаме...красич освен што знае да трча друго ништо не знае,тој е брз играч претрчува и нафрла друго незнае,ама ова не е атлетика тука се бара и техника па за таквите центаршутеви и молинаро му симнува капа или се предолги или се во голаут,е два три точни даде на почеток на сезона и неколку добри утакмици на среќа што му се погодија,па и 100 точни да дадеше премалку ќе беа со оглед на тоа колку е форсиран во играта...а формата на диего во волфсбург е резултат на харикири-то што го изврше со тоа што потпиша за јувентус,од светска класа играч го направивме гомно,буквално му ја зацрнивме цела кариера во најубавите фудбалски години...ајде потсетете се само кои клубови го посакуваа диего и зошто се реши да дојди баш кај нас???
А за идиотите што го носат дресот на Јувентус спомна?па на такви идиоти се палеше пола форум кога пристигнуваа во јуве,затоа и се лутам тој револт го искажувам тоа го критикувам,кога некој ми ги фали бедните засилувања кој не се ниту стандардни првотимци во тимовите од кои доаѓаат, јас освен сторари и матри оваа сезона за никој не можам да кажам дека го засилил јуве,а дека го ослабнал можи да се речи.За ланските трансфери и дел нери беше најидеалниот тренер,за такви срање засилувања максимум изваде од нив повеќе и не можеше човекот,ги исцеде како лимони нивните способности,е сеа 7 сме биле па нормално толкав е капацитетот и на аквилани и на тони,мота,3тата постава од арсенал ееееееееејјјјј траоре 3тата постава од арсенал беше најсилното засилување за левата бековска позиција на јуве, комедии,теренот заборавил како изгледа беше наше засилување па и ринаудо пази засилување од наполи што се повреде при самото пристигнување и тоа од воздухот во торино.Точно се вративме од Сериа Б заедно со Наполи,се вративме со костурот на екипата,нешто што го немаше наполи,а види ја сега табелата...ги имавме недвед,трезеге,дел пиеро,каморанези,киело,буфон завршивме како втори,за наредната година да изиграме добра сезона во лига на шампиони да излезиме од групи и да му се спротивставиме на тогаш според играчки кадар гледано за нас пресилниот Челзи!!!не чинеше раниери како тренер,оти не бевме шампиони и не бил трофеен тренер,е сега ќе си ги менуваме како чорапи и ќе си носиме недокажани или за последниов извинете има осовоено трофеј во сериа Б оваа сезона или сепак нема само ја внесол сиена во сериа А и оти е пресилен,Сиена очајно ни го нуди ќе има комедии и оваа година,како легенда на јуве го сакам,али за тренер никако,ќе го гледаме филмот ферара и идната сезона:pop: затоа и прогнозирам враќање за 4-5 години на стари патеки,дури да ги изгледаме сите епизоди од тој филм(Молам бога за ова да грешам)... BTW историјата ја оставив уште во 2005/06.Јас го гледам јуве како гигант оти и е гигант,најтрофеен италијански клуб,незнам на друг начин како да го гледам:nesum: Јас разбирам дека се коментираат и успеси и неуспеси,јас не го критикувам вашето критичко коментирање за играта на јувентус тоа и јас критикувам,не сме силни,тоа е факт!Природно е да се критикува во таква состојба,мене ме иритираат пофалбите на сметка на квази засилувањата што ги добиваме во последно време,кое во фантазиите на некои млади форумџии се јаки играчи дали поради лесноречивоста на нивното име или поради таквите ситуации кои ги опишав во претходниот пост...се надевам дека се разбравме!!!
малку сум аут со темата,оти гледам дека веќе се спремате за утакмицата со манчестер,ајде со среќа да ни е и се надевам дека нема да не преполнат,оти сепак станува збор за ревијален натпревар па ќе не победат со исаф:salut: FORZA JUVE