Фан Клуб: Јувентус

Член од
22 мај 2011
Мислења
4
Поени од реакции
1
Фала SASUKE!!!
За другата година под итно назад giovinco и diego (МВП на јувентус за минатата година)!!!
Ги следам редовно муабетите на форумов и на моменти сретнувам толку безврска коментари што добивам впечаток дека сум влезен на форум на некој нисколигаш,а не гигант!!!Но најглупаво се осеќам кога ќе видам дека навивачи на јуве се палат ко мајмун на банана на подпросечни засилувања или некои анонимци кои ги гледале како играат само една утакмица и тоа со нископласиран тим или воопшто не го гледале,али слушнале за него и поради тоа што се поврзува со јуве во нивните очи станува силно засилување,или пак најлошата варијанта „согледување на квалитетот“на 2 минутно клипче од YOUTUBE во кој се склопени најдобрите моменти од повеќегодишната кариера на т.н.„засилување“ значи сите најдобри потези од пр.5-6 години вклопени во 2 минути кое ќе ве убеди и со цел памет вие тоа ќе го нарекувате засилување?!Навистина смешно така?Не ве прави тоа големи стручњаци,а знам дека со таква цел го правите тоа...навивам за јувентус точно со оваа година 16 години и неможи никој да ми кажи каков бил менталитетот на клубот... се срамам од вашите размислувања!!!
за 4-5 години ќе го гледаме силен како во 90тите се надевам,и тоа доколку дојде управа со различно размислување од вашето...рака на срце има и некои членови што знаат за каков тим навиваат поздрав до нив FORZA JUVE PER SEMPRE!!!

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Фала SASUKE!!!
За другата година под итно назад giovinco и diego (МВП на јувентус за минатата година)!!!
Ги следам редовно муабетите на форумов и на моменти сретнувам толку безврска коментари што добивам впечаток дека сум влезен на форум на некој нисколигаш,а не гигант!!!Но најглупаво се осеќам кога ќе видам дека навивачи на јуве се палат ко мајмун на банана на подпросечни засилувања или некои анонимци кои ги гледале како играат само една утакмица и тоа со нископласиран тим или воопшто не го гледале,али слушнале за него и поради тоа што се поврзува со јуве во нивните очи станува силно засилување,или пак најлошата варијанта „согледување на квалитетот“на 2 минутно клипче од YOUTUBE во кој се склопени најдобрите моменти од повеќегодишната кариера на т.н.„засилување“ значи сите најдобри потези од пр.5-6 години вклопени во 2 минути кое ќе ве убеди и со цел памет вие тоа ќе го нарекувате засилување?!Навистина смешно така?Не ве прави тоа големи стручњаци,а знам дека со таква цел го правите тоа...навивам за јувентус точно со оваа година 16 години и неможи никој да ми кажи каков бил менталитетот на клубот... се срамам од вашите размислувања!!!
за 4-5 години ќе го гледаме силен како во 90тите се надевам,и тоа доколку дојде управа со различно размислување од вашето...рака на срце има и некои членови што знаат за каков тим навиваат поздрав до нив FORZA JUVE PER SEMPRE!!!
Абе неможе стално да се победува ама и неможе стално да се губи не сме ние криви што дојдоа кај што дојдоа они играат моја работа е да навивам колку можам ама ова е претерано што го праат.Прават некој си трансвери ќе ме заболат раце да пишам колку утки имаат направено бесмислени потези.Сеа се враќам од матура пола ми се изнасмејаа за Јуве ама тоа е ќе трпам,нема никаква игра на терен Киелини дава голови!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Кој ќе ви доаѓа во вторник на ОТ? =)

--- надополнето ---

Во Среда играат легендите со Манчестер,затоа беше изгледа и Монтеро на трибина.

го прикажаа на неколку наврати,од фаца му се гледаше колку му е криво што вакви имбецили стигнаа да го носат славниот црно-бел дрес :kesa:
Вторник, во сабота играме финале ЛШ, нема кога одмор.

С

сашенко

Гостин
Фала SASUKE!!!
Надежта последна умира, али не ми е јасно што ти кажа со овој пост дечко што никој од овој фан клуб го нема кажано? По толку врме дискутурање на форумов ни смачи веќе да сонуваме па пробуваме да бидеме малце реални.Таа твоја желба за толку години да бидеме на врвот на европскиот фудбал ја делиме сите верувај ми, никој не е повеќе или помалце фан на јувентус.Сите го сакаме клубот.Ама според ова што го гледаме треба да е човек слеп а да не види дека работите не функционираат.Тој твојот МВП за минатата година ете ти го во германија, види го и кажи ми дали вреди тој за во Јувентус пошто ти си тој што не ја проценува нивната вредност по 2 минутно клипче како некои овде што прават така? Епа баш и за Диего има такви милиони клипчиња на кои е бољи и од меси ама ене го што прави во Волфсбург сега.Во овој фан клуб на кајгана нешто се дискутира последните 2-3 месеца тоа е за идиотите кои го водеа клубот до пред Ањели да дојде, за џабе потрошените пари, за дегените кои не заслужуваат да го носат дресот на јуве, сите се обидуваме да сватиме што се случува а тоа што некој рекол нешто лошо можеби е од што му скурчила ова ситуација а не дека е нешто помалку фан на јувентус.

Ги следам редовно муабетите на форумов и на моменти сретнувам толку безврска коментари што добивам впечаток дека сум влезен на форум на некој нисколигаш,а не гигант!
Ние можеби сме гигант во светскиот фудбал, ама овде не ги коментираме само успесите на клубот туку и лошите работи нели?За клубот сме во добро и лошо.Ова се прилично лоши времиња (последниве неколку години), немаме никакви успеси, менталитетот на стариот Јуве го нема кај новиве играчи, чекаме да дојдат некои зверки кои знаат како да победат и да го поведат јуве напред.Ама неможеме ние да коментираме само убави бате.Ако ти можеш сега да кажеш нешто позитивно за оваа сезона те молам кажи ми што е тоа и ке дискутираме сите на таа тема.Ова што му се случува на јуве доведува до таквите муабети.

Навивам за јувентус точно со оваа година 16 години и неможи никој да ми кажи каков бил менталитетот на клубот... се срамам од вашите размислувања!!!
Сите ние знаеме каков БИЛ менталитето на јуве, ама остај ја историјата во книгите и витрините.Сега сме една голема нула.А треба да сме свесни за тоа каде сме сега и колку вредиме во моментов за да можеме да си помогнеме и да продолжиме напред.Нема чоевек кој незне кој бил јувентус.Ама нема човек ни кој не се смее за ова што го прават сега лигушите со нашите дресови на теренот.Јувентус имаше менталитет бате, ама тоа беа други играчи.Дојдоа нови луѓе, а менталитетот не се пренесува баш така преку воздухот како што викаме.Се случија работи од надвор кој ни го разораа клубот и овие играчи што дојдоа последните неколку години и покрај тоа што многу од нив никогаш и не би добиле шанса да го облечат нашиот дрес освен сами ако си купат, тие немаа ни шанса да го запознаат вистинскиот менталитет на Јуве.ДОјдоа по еден голем скандал, по еден срам што ни го направија и тие што останаа од нашитеи грачиште не успеаа да им го пренесат тоа на новите.А никој не е крив за тоа, едноставно новите играчи не беа луѓе за големи успеси.Со просечни играчи секој тим пропаѓа.Незнам зошто се срамиш од нашите размислувања, ние го сакаме јуве ама не сме слепи и ја гледаме ситуацијава реално каква е.Нема такво нешто јувентус менталитет во моментов.Ти го познаваш одлично како и сите од тие генерации кои ги гледале успесите на клубот, ама со тоа ти би требало дури и пореален да бидеш а не вака да сонуваш.Знаеш кој бил јуве, си ги гледал нивните успеси и спореди ги со ова сега и кажи ми немаме ли право да бидеме разочарани?

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.451
Поени од реакции
87.185
Кој ќе ви доаѓа во вторник на ОТ? =)

--- надополнето ---

Вторник, во сабота играме финале ЛШ, нема кога одмор.

Инзаги,Дел Пиеро,Зидан,Недвед,Давидс,Монтеро,Перуци.... Кај вас кој ќе игра освен Бекам,Кантона и Невил?

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Според La Gazzetta dello Sport,Пирло утре би требало да пристигне во Торино да ги помине медицинските тестови и да потпише 3 годишен договор со Јувентус линк

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567

Инзаги,Дел Пиеро,Зидан,Недвед,Давидс,Монтеро,Перуци.... Кај вас кој ќе игра освен Бекам,Кантона и Невил?

Ќе игра ли и Игор Тудор?
Иначе... е овој тим ќе ви биде ... победнички. Со таков тим може да се победува, да играат и покрај нивната возраст, не ќе биде проблем... за разлика од многу др. кои се во вашиот сегашен состав.
И една замерка, во никој случај не би требало некој како Инзаги да игра!!! Никако.

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
Анчелоти слободен, Хидинк слободен, а ние го бараме нашиот Гвардиола. :toe:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Според Gazzeta Dello Sport, Пирло во текот на утрешниот ден ќе пристигне во Торино на медицински прегледи,и ќе потпише 3 годишен договор со Јувентус.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.757
Поени од реакции
3.794
Точно. Веројатно не стигнала веста до нашите дека Анчелоти е отуштен од вчера вечерта. Со Анчелоти на чело Јувентус без многу напор би стигнал до 3то место.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Точно. Веројатно не стигнала веста до нашите дека Анчелоти е отуштен од вчера вечерта. Со Анчелоти на чело Јувентус без многу напор би стигнал до 3то место.
Анчелоти изјави дека освен Рома нема да тренира никој друг Италијански клуб. А сигурно нема да дојде во Јувентус после тоа што беше наклоци избркан од Моџи 2001 година.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.866
Поени од реакции
2.744
Генералниот директор на Јувентус, Џузепе Марота, потврдил дека екипата од следната сезона ќе ја води Антонио Конте, некогашниот играч на торинската "стара дама" кој оваа сезона ја водеше екипата на Сиена и ја воведе во Серија А.

Конте (42) пред Сиена работеше во Арецо, Бари и Аталантс, а екипата на Јувентус би требало да ја води следните две години. Претставувањето на новиот тренер треба да се случи во вторник.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498

Нема да игра Кантона, претежно генерацијата од 92, Ники Бат, Фил Невил, Пол Сколс, Вес Браун како и Рајан Гигс и веројатно уште неколкумина што играле со Гери низ годините.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.451
Поени од реакции
87.185
Нема да игра Кантона, претежно генерацијата од 92, Ники Бат, Фил Невил, Пол Сколс, Вес Браун како и Рајан Гигс и веројатно уште неколкумина што играле со Гери низ годините.

А Шмајхел ќе брани ? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom