Фан Клуб: Јувентус

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Незнам сошто некој го искритикува Маркизио кога дечкото једини беше кој што трчаше како луд играше и за Аквилани и за Мело,не дека направи којзнае што но барем го имаше насекаде трчаве повеке од цел тим на Јуве.
Абе сто пати сум рекол, спортот во кој што треба трчање се вика атлетика. Да трчаше ама како мува без глава, секое додавање и во одбраната и во нападот му беше погрешно.

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
За натпреварот имам само критики.Не само до Дел Нери туку најповеќе до играчите,затоа што кога играме против помали екипи утакмицата ја започнуваме како унапред да водиме 2-0, т.е. без никаков жар и мотив за победа,неорганизирано.Играчите си мислат дека без пот ќе ги победат и тоа лежерно.Незнам веќе колку пати тоа ни се случува,е вака нема никаде да стигнат дури ни во Лига Европа а камоли во ЛШ.Натпреварот треба да се почне максимално организирано и концентрирано од страна на играчите,а не како муви без глава.Поради тоа скапо ја плаќаме цената.Мора да се подобрат уште наредната утакмица,т.е. да си чукнат во главата и ако сакаат да играат во ЛШ да не си играт со оганот.Има уште утакмици од крајот и мора максимално да работат и на натпреварите да одат на победа,а не само да се понашат како хуманитарна организација и да ги подаруваат бодовите на малите екипи.Јувентус во срце,Јувентус до смрт.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Веќе незнам по кој пат Дел Нери се бламира али ако никој не му може ништо, ќе си седи до крај на сезона а ние ќе си играме ЛЕ. Кога неможеме да добиеме екипи како Лече,Парма и Бари не заслужуваме ни ЛЕ а не ЛШ. Победата над интер беше исклучиво поради големата мотивираност на играчите сами од себе во никој случај поради Дел Нери (сами знаат другарчињата што беа со мене во Irish колки сум го пцуел кога го остави Матри со повреда да игра). Докажа дека е многу послаб тренер и од Раниери, ги испушти конците од рака уште во дуелот со Парма, тогаш требаше да има негова смена, сега што и да направиме е залудно, само чудо треба да се случи па да влеземе во ЛШ. Јас ваков однос на играчи коишто играат за ЈУВЕ не сум видел од кога пратам фудбал, таква ноншалантност, незаинтересираност, немање на мотив за одење а не за играње на фудбал. На хартија имаме добри играчи но на терен е сосема друга приказната.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Прво ктасторфелен почеток, не мие јасно зашто чекавме прво лече да не нападнит дали толку се уплаши ДелНери од Лече па ги чекаше да ги напданат па да се сулчи тоа што се случи со Буфон, Буфон подобро да го пуштеш гол да нередит него што зеде црвен, да наредеше гол можда ќе се вратеше играта пошто беше 12 минитуа али тоа више помина, на јуве му треба тренер што ќе ги мотивра играчите со мали екипи, со маливе екипи едвај ги добиваме утакимициве едноставно речено катстрофа.

С

сашенко

Гостин
Многу нерганизирано денеска делувавме.Премногу опуштено влегоа во мечот како да не беше битно дали ке се победи или не.Разочаран сум зашто можевме многу подобро против лече да изиграме.Срамота е вакви натпревари да губиме со 2-0.Следна е болоња и очекувам далеку поквалитетна игра, за некое коло ни следува милан а со ваква игра против нив НЕ...

шеф на подземје

зумбулот
Член од
25 август 2010
Мислења
1.213
Поени од реакции
76
имаме срека што тоам најверојатно ке изгубе оти ако победеше рома ке ни беше уште потешко за тоа 4 то место .

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Дел Нери точно ја погоди причината поради денешниот пораз.

Само што,тој како тренер е должен да го спречи тоа.

Јуве е во ситуација кога пласманот за ЛШ во наредната година не им зависи само од своите игри,туку и од резултатите на другите екипи.

Победата против Интер минатото коло, требаше да биде огромен мотив да се победат и Лече и Болоња, пред дерби натпреварот со Милан.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.757
Поени од реакции
3.794
За доброто на тимот се надевам дека Буфон нема да брани идната недела. Уште од кога се врати (надвор од форумов) го дрвам дека Сторари е моментално (да не бидам премногу груб) во подобра форма од Буфон.
Покрај него, човекот што најмалку требаше да згреши денес беше Киелини. Првиот гол иде на негова глава, затоа што он аматерски каснеше при офсајдот.

На ваков начин само се одалечуваат од ЛШ местата. Нема оправдувања за ваквиот резултат. Целиот тим мечот го почна катастрофално и покрај тоа што цела недела го убедуваа светот дека овој натпревар мега важен. После натпреварот било каков коментар на било кој од клубот е бламирање пред цел светски аудиториум.
Less talk, more action?

Натпреварот со Болоња наредната недела уште по важен од овој. Палермо загуби, Рома исто, Удинезе бод, а Лацио победи. Во случај да победевме денеска тогаш максимално ке ги искористевме овие резултати и ке останевме само ние со Лацио во борбата за 4 место. Вака Лацио оди на добри 7 бода пред нас.
Уште од наредната недела мораат да почнат да ја намалуваат разликата ако не сакаат да испуштаат драгоцени ЛШ поени.
Шансите за настап идната година таму теоретски им се некаде 15ина%.

Според мене - 0.00002%

Kajgana Shop

На врв Bottom