Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Moжеше Брацо да го игра, гарантирам дека подобро ќе изиграше од Примавера дечкото. Но што е тука е, бидна веќе.
Во средината мораше некој кој ќе игра како DMF,а Брацо не може да го игра тоа,а Џандонато беше единствено решение.

само неможам да сватам кај се сите навивачи кога води јуве ги нема ниакде а изиграме нерешено или изгубиме на пример одма да се плукало по екипата епа тоа е нај нормална ствар некои очигледно имет недостаток од такво разбирање

Е сега нас ни се случи Лацио,овој Пелисиер во последно време на крајот ни ја е*а мамицата.Да умре тоа куче жабарско.Не казнија за пропуштените шанси.Красич промаши празен гол ама сепак беше од мртов агол и од тешка позиција во трк успеа да шутира,ама тоа магарето Јакинта како може сам пред гол да шутира во голманот.:nerv::nerv:
ne ti e pelisier kriv krivi se tvojte kade bea vo poslednite 40 sekundi namesto da zastanat na gol linijata tie trgnaa vo soblekuvalnata .

само неможам да сватам кај се сите навивачи кога води јуве ги нема ниакде а изиграме нерешено или изгубиме на пример одма да се плукало по екипата епа тоа е нај нормална ствар некои очигледно имет недостаток од такво разбирање
konkretno jas ne plukam po igracite tuku gi branam t.e deka bod izvadime od ovaa kolo (poloso ke bese milan da pobedese i juventus) taka pak ke bea 6 boda .
jas navivav za juvenuts i koga izgubi od barn 4.1 doma i od udineze 3-0 nagosti .

Никој не плука по екипата, впрочем сите се навивачи на ЈУВЕ и сите сакаат тимот да победува, али после ова што го направи денес Дел Нери незнам кој ќе остане рамнодушен. Како прво го вади Кваља а го остава Јакинта во игра (и покрај тоа што Јакинта се влечеше по теренот), потоа го вади Красич кој во секој момент влечеше по 2-3 противнички играчи и капак на се го извади и Пепе. Ако Дел Нери е тренер ондак јас сум Џемс Бонд, и како капак на се прва постава ни игра момче кое му е прва утакмица во сериа а. No comment

--- надополнето ---

Del Neri: Zaslužili smo više _ Покажавме карактер !? :ija::kesa:

Копија на Раниери, ништо повеќе :toe:

konkretno jas ne plukam po igracite tuku gi branam t.e deka bod izvadime od ovaa kolo (poloso ke bese milan da pobedese i juventus) taka pak ke bea 6 boda .
jas navivav za juvenuts i koga izgubi od barn 4.1 doma i od udineze 3-0 nagosti .
оффф боже не реков на тебе дечко ;)општо реков а а ко ти си го свати здраво за готово незнам

оффф боже не реков на тебе дечко ;)општо реков а а ко ти си го свати здраво за готово незнам
abe i jas kazav zborovi za porazot bidejki bev malku racaran sto znaci i za mene vazi .
p.s moeto srce e celo za JUVENTUS a tvoeto se somnevam .

Мислам дека најголема грешка денеска што ја направи Дел Нери е кога го извади Красич а го стави Легро.
Со самото редење на Легро се расипа цела концепција на одбраната, да си останеше како на почетокот 100% сум сигурен дека немаше да примиме гол.
А и Красич да беше тука ќе имаше кој да прифати топка напред и да навлече неколку играчи.
Пепе најверојатно се пожали на повреда и затоа го изваде.

капак на се прва постава ни игра момче кое му е прва утакмица во сериа а.
На Џандонато не му е прв натпревар во Сериа А,а Џандонато исто така е Репрезентативец во Италијанската репрезентација од У-16 до У-21. Ако младинците не добиваат шанса во натпревар кога скоро сите првотимци што играат на таа позиција се повредени, тогаш кога треба да добиваат шанса? Од една страна се критикува тренерот и Раководството на Јуве дека не му даваат шанса на младите (случајот со Џовинко), а од друга страна се критикува Дел Нери дека го започнал натпреварот со играч од Примавера составот,во услови кога скоро сите стандардни првотимци се повредени (Маркизио,Сисоко,Мело суспендиран, а и настапот на Аквилани не беше сигурен до вчера).

abe i jas kazav zborovi za porazot bidejki bev malku racaran sto znaci i za mene vazi .
p.s moeto srce e celo za JUVENTUS a tvoeto se somnevam .
дечко сватите дека во фудбалот има и порази и нерешени резулатати јас сум разочаран да но не плукам како вас по дел нери како некој погоре ..... ако мене ме прашуваш уште утре би ги продал амаури сисоко и јакинта а би донесол некој подобри играчи а да ве потсетам за сите овде шо го величевте на по почеток мота и моџи шо го праеше новиот турам а красо го правеше слаб играч очигледно на моџи му е нешо лошо во мозочено

Џандонато не му е прв натпревар во Сериа А. Џандонато исто така е Репрезентативец во Италијанската репрезентација од У-16 до У-21.

Без разлика на тоа кој меч му е сепак нема искуство за ваков меч. Меч кој ни беше клучен според мене за доближување до Милан. Дел Нери го фрли детето во оган и видовме што се случи, е само поради вакви тренери од типот на Дел Нери, веќе 4 сезона по ред сме далеку од скудетото. Раниери, Дел Нери, Закерони се се тоа ист профил на тренери без позначајни успеси. Моменталниов е мајстор за нерешени ,секоја му чес., Патем 18 натпревари без пораз од кој 80 % нерешени :toe:

дечко сватите дека во фудбалот има и порази и нерешени резулатати јас сум разочаран да но не плукам како вас по дел нери како некој погоре ..... ако мене ме прашуваш уште утре би ги продал амаури сисоко и јакинта а би донесол некој подобри играчи а да ве потсетам за сите овде шо го величевте на по почеток мота и моџи шо го праеше новиот турам а красо го правеше слаб играч очигледно на моџи му е нешо лошо во мозочено
mene me citiras jas ke ti odgovoram .Jas ne sum rekol nisto za mota ,naprotiv rekov deka trebase da se zadrzi kaseres.Mota uste po privte nekolku utakmici mi stana jasno deka ke bide glupak.Jas go velicev pepe i rekov da ne se pluka po nego i kako sto moze da zabelezam podobar e od vasiot t.e nasiot markisio .

На Џандонато не му е прв натпревар во Сериа А,а Џандонато исто така е Репрезентативец во Италијанската репрезентација од У-16 до У-21. Ако младинците не добиваат шанса во натпревар кога скоро сите првотимци што играат на таа позиција се повредени, тогаш кога треба да добиваат шанса? Од една страна се критикува тренерот и Раководството на Јуве дека не му даваат шанса на младите (случајот со Џовинко), а од друга страна се критикува Дел Нери дека го започнал натпреварот со играч од Примавера составот,во услови кога скоро сите стандардни првотимци се повредени (Маркизио,Сисоко,Мело суспендиран, а и настапот на Аквилани не беше сигурен до вчера).
е ајде де само да се дробело на празно во право си кико добро си ја рабтоа до сеа работата дел нери и ако некој се срами од нерешен или пораз од својата екипа тогаш не треба да навивет за тој тим:smir: и до вчера ги немаше сеа никвет како печурки добро можи снегов ги поремети малце

Две мои екипи овој викенд ги губат трите бода во последната минута....
Ти ебам среќата...
Меч со многу пресвртници. Мислам дека Јуве заслужи да победи али тоа е тоа. Да влезеа некои топки како на пример стативата на Соренсен или пак шутот на Красиќ после извонредниот пробив ќе беше друго, али па и Киево да го реализираше пеналот може немаше Јуве да земе ни бод. Кога утна Красиќ знаев дека казната ќе стигне...
За голот виновници има многу. Најголем виновник беше Соренсен кој не затвори на време, а и целата одбрана во последните десетина минути играше многу индолентно. И Киелини кој треба да е столб неколку пати лошо маркираше...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom