Мене сеуште не ми е доволно јасно дали основниот проблем ти е начинот на приоѓањето или пак неможноста да најдеш начин за да запознаеш нови личности.
Веројатно по нешто и од двете.
Најважно е на почетокот да увидиш каде ти се најголеми шансите за нови познанства. Доколку локацијата ти е само факултет-дома, тогаш мора да го прошириш кругот на движење... спортувај, оди во теретана, биди активен во било какви организации.
Доколку приодот ти е она што те мачи, едноставно не размислувај многу околу тоа. Само биди свој и не дозволувај да бидеш на помало ниво од 100% самодоверба што и да се случи.
Флертувај било каде. Запамти, можноста за флерт е насекаде и никој нема што да изгуби со тоа. Или ќе ти се насмевне среќата или ќе бидеш задоволен затоа што си украл/подарил насмевка и си кажал некому убав збор или во најмала рака ќе бидеш побогат за уште едно ново искуство. Доколку ти е тешко првиот контакт да го воспоставиш со збор, воспостави го со поглед, запали некаква искра.
Понуди се да помогнеш на некоја колешка; искочи со другарка и замоли ја да викне некои нејзини другарки; искочи во кафич или дискотека и внимавај која те погледнува; најди си random симпатични пријателки на фб и пробај на културен начин да воспоставиш контакт (најмалку една од 10 ќе прифати да се запознаете :music3

; прашај која е слободна на форумов...

Има уште милион начини и во живо и на нет, само што ми се чини дека ти чекаш, ништо не се обидуваш од страв дека ќе погрешиш.
Има колку сакаш девојки кои не си ги запознал, а кои се со сличен менталитет како твојот и едвај чекаат да бидат маѓепсани со нечие внимание. Затоа доста безделничење, фаќај се за работа... :smir: