Divider
Seraphim
Сами сме виновни...Клара Цеткин, Роза Луксембург....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Точно така Бети, ама тука се најдоа многу душебрижници кои исто така подалеку од своите мрсулави носиња и лица не знаат да погледнат и слепо или низ розеФки окалца го гледаат светот (ослободен од визи со биометризам)!Уште помалку нашата осуда за нечија животна одлука пошто внатрешно, а богами и надворешно изгледаме поинаку пред самите себе си, а поинаку пред другите.
И никако не се согласувам дека бременост се случува само кога има раскалашеност
Чекај, нели ти беше трудна на 15 години? Од оној директорот или беше даскал по физика? У средно?
Хахахахаха!
Се шегувам.
Од кај ти знаеш јас на кое скалило сум била? И пак ке ти повторам НИКОГАШ бар за тоа со сигурност го велам дека нема да направам такво нешто.Наташ(а)ке, глеј си деците, си раѓала, раѓај и натаму, жена си во годиње, хахаха!
Но, не вели никогаш - никогаш!
Биди душебрижник колку сакаш!
Не си видела се што имам видено, затоа не суди од страна, со попска иконографија пардон црковна аргументација која е претенциозна и неапликативна доколку реално се погледне светот без розеФките очила!
Ти не мораш, но не суди ги оние кои мораат, сакаат така, така одлучиле.
Интересно, но не си била на најдолното скалило! А судиш!
Не суди, дан' ти биде и теб' судено!
На ќилим правиш голема нужда? Аман бе мачору....П.С. Не морам у WC, појќе сакам на ќилим, ти текиња!
Од кај ти знаеш јас на кое скалило сум била? И пак ке ти повторам НИКОГАШ бар за тоа со сигурност го велам дека нема да направам такво нешто.
Остатокот не ти го коментирам дека не можам а и несакам да паднам на твојата ниска култура.
п.с. Името подхитно да си ми го корегирал, дека го сметам како лично навредување. ОК?
На ќилим правиш голема нужда? Аман бе мачору....
Заев го познавам како генерација, ама од неговата власт немам никаква корист.Ок Бетке, нема, е па знам дека некој беше даскал или така нешто.
Нејсе, чудно како сите оние кои се под дејство на халуциногената опојка наречена црква/партија/медиокритетна средина забегуваат со булазнење и обвиненија против луѓето кои поинакви ставови имаат во живото, без да ги согледаат сите реални нешта, вистини и нуспојави.
1. Претпоставувам, освен Заев ако не ви поддал нешто, онака, придај боже шо се вели.
2. Никогаш не вели никогаш - ти реков, не знаеш какво ти е кончето, каква ти е судбината, како и што се може да се случи во еден животен век.
3. Која ниска култура, тоа ти е оправдание секогаш кога немаш контра-аргумент буидејќи попот не е достапен за да ги подзабрише розефките окалца? да помогне со индоктринацијата?
Ниска култура т.е немање основен поим и чувство е да се обвинува ампасан без да се знаат сите детали и нешта. Убаво кажа Бетка, само кој да чуе при глуфтари и кој да види при слепци?!
4. Кај сакам нуждам, знаеш ние мачорите, имаме мачки да ни идат зад гз и да суредуваат. Прашај го Никола.
5. Што ти сметаш Наташ(а)/ке тоа е твое, лично, како и абортусот. нема никаква навреда.:jaj::helou:
Барем јас не те терам у WC, ете, понужди се и у двор ако сакаш. :smir::back:
Заев го познавам како генерација, ама од неговата власт немам никаква корист.
2.Никогаш.
3.Кој аргумент пак ти го имаш? Абе мачору те молам спамираш веќе толку страни со една реченица! Јак аргумент, ме занеме, браво.
Понатамошните точки пак не ти ги коментирам, не дека неможам...и смири ја дрскоста, дека медалјата има две страни.
Толку беше од оф топикот.
Го очекуваш следното од мене да напишам: Дали е убиство ако се изврши абортус во случај на силување?
Да, убиство е.
Дали е убиство ако плодот е оштетен?
Да, и тоа е убиство.
Зошто оваа иронија не знам, човекот убаво си кажа и тоа е точно кога веке се ебаваш мисли и на последиците, е сега ако излезе не сакајки затоа и постои абортусот ако не сакаш да го родиш детето.Плус од кај знаеш он каков е па да го потенцираш, може ти си таков а ја префрлаш вината на другите![]()
А тоа дека 90% од случаите со силување останале бремени нема веза.
Мн помалце се. Мн тинејџерки сакаат и сами се впуштаат во тие води уше на тие години, летаат со паметот и прават нешто што за нивни години е рано да с еправи, па после од дома ги терале да абортираат па ке ги тераат кога не се способни сами да се гледаат а не па за друг да се грижат...
И да сум за абортусот мое право на избор, си ги знам последиците од тоа и кој компликации можат да настанат после него(ако не ги знае некој слободно може да ги прочита или пак таму каде што ке го врши во болницата секогаш ги кажуваат)
Какви 20 дена?Кој абортус се извршува пред 20 дена?Да, ако поминат повеќе од 20 дена.
Ме интересира категоријата на типот убиство за кое се работи овде. Како се заклучува кривецот? Врз основа на што
ne sum pravnik, ama kolku sto se razbiram mnogu jasno deka ke odgovaras, prvo za nasilstvo a potoa i za telesni povredi so koi sto ke se zdobie zenataПрашање до правниците, дали кривично би одговарал доколку удрам бремена жена во абдоменалниот дел и притоа таа го изгуби детето?