Српски турист загина во групна тепачка во Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Хахаха. Кришна да чува! Понекогаш се прашувам што барам на форумов, ама ајдееее ...

Каков сум јас? Ми направи психолошки профил? Што установи? Пресмета во која „куќа“ е Марс? Дали тоа влијае на мојата психа? Пресмета месечеви мени, пертурбации, радијации? Знаеш, многу зависи што се дешава во микрокосмосот баш од макрокосмосот.
Понатаму, што друго знаеш за дечките како мене? Дали нашата болест се манифестира преку ставање на свеќи на грбот на желки на вечер?
Страшна работа братко, стварно!

Во Охрид се случи убиство, што не би го имало и во Бурунди, а некои хомоеректуси го оправдуваат тоа.
До кај ојде светот?!

од што добро барател со боречки вештини,сите видовме како заврши:pop:
како турист во друга држава,седи мирен,одмарај биди расположен и ќути..кога ќе ти доде време врати се од каде што си дошол и ќе немаш никакви проблеми...нормално дека е жалосно ова што се случи,но од друга страна сите ние знаеме какви се 80% од србите...

--- надополнето ---

тие постапиле исто така како што си ти потпишан или го заборави својот потпис?

ne si go zaboraviv potpisot samo poradi tezinata na slucajov imame mrtov covek, ne e blagodarno e da se navleguva vo pogolemi detali,
Inaku vo zkonot za obezbeduvanje stoi " use minimum force" no nikade se znae koja e granicata na toj minimum, samo sto vo nasiov slucaj ovie gi preterale site granici.
Imase eden slucaj nadvor od Makedonija kade sto lice od bezbednosta bese na sud za ubistvo i eden od faktite bese deka toa lice bred da izvrsi sto izvrsi dobi nekolku udari vo glava, na sud se branese so toa deka ne se sekava sto se sluci bas poradi toa sto bese udren vo glavata i za cudo izleze sloboden.

.......Ова брутално убиство можеби нема така лесно да им се опрости на некои од охридските надлежни за безбедност во градов но и на обвинетите од повеќе причини. Имено, според нашите сознанија, другарот на убиениот кој сведочеше против обвинетите е син на висок функционер во српската армија. Испитувањето на целиот случај, од обдукцијата на убиениот до понатамошната доказна постапка сериозно се следи од дипломатски но и од други српски структури.
Дали овој случај ќе предизвика една акција на чистење на градов од криминал, слично како во деведесетите кога Охрид се нарекуваше Чикаго. Се сеќавате дека во тоа време (1994г). после неколкуте убиства тепачки грабежи насилства, полицијата изведе акција во која беа приведени и осудени некои охридски локални силеџии и беше извршена смена на полициски службеници. После таквата акција, Охрид продолжи со мирен и безбеден живот.
Дали сеуште Охрид ќе остане оаза на криминалот?

http://www.ohridon.com/m-vesti/2686...nj-obvinetite-preneseni-vo-skopje-ohridn.html

Boldiranoto e najdobro sto moze da mu se sluci na Ohrid.
Kako sto rekov vo Ohrid treba da se vrati imidzot (koj go imase do pred 20 tina godini) grad na kulturata ili kako sto go narekuvaa Balkanski Biser.

http://www.ohridon.com/m-vesti/2686...nj-obvinetite-preneseni-vo-skopje-ohridn.html

Да. Знаеме какви се и 92,3 проценти од Македонците. Но, ако им се случи нешто некаде, рониме солзи крокодилски и пцуеме по дr\avata.
А сега, што бидна?
Македонија во право светло - ете тоа!

Имајте на ум. Ако одите во Белград за скоро, подобро претставете се ко албанци, помала штета е :)
Има дечки у Београд што ... никогаш не забораваат!

Па тебе повеќе за дечките у Београд ти е гајле него ли за сопствениот народ кој се состои од неписмени глупаци и сељачана, така да ако некој треба да се грижи за својата безбедност тоа си ти. И пред да продолжиш со твоите кукања дека си голем баксуз чим си спаднал меѓу ваков недостоен народ и копита ко што се Македонците за тебе, еве ти еден линк кај што можеш да им се дивиш на дечките од Београд и на нивната супериорност http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/187911/Turisti-iz-Srbije-pretukli-ugostitelja

И прекини да мешаш политика и националности у целиов случај, изгубен е млад живот кој оставил фамилија позади себе , виновниците ќе бидат казнети или и тоа не е доволно па цел македонски народ и Охрид треба да биде линчуван пошто сме прости копита

Ако успеа да ме прочиташ, јас истакнав дека сме болни. И македонците и србите. И тоа дека си правиме проблеми. И македонците и србите. И ќе испадне: Ни ние таму, ни тие ваму.

Ама кој чита :)

Dejana ubili Makedonci!

Srpske turiste na Ohridu napala grupa lokalnih kriminalaca poznata po brojnim incidentima. Policija privela sedmoro osumnjičenih, dok je za jednim raspisana poternica. Mladić iz Beograda linčovan bez ikakvog povoda

Linčovan bez razloga... Dejan Novaković

Protiv osam osoba osumnjičenih za učešće u tuči u noćnom klubu „Kuba libre Havana" u Ohridu, u kojem je ubijen Dejan Novaković (34) iz Beograda, policija je podnela krivične prijave. Sedmoro privedenih su Makedonci, dok je u bekstvu jedan srpski državljanin. Oni su osumnjičeni za svirepo i podmuklo ubistvo.

Kako je saopštio MUP Makedonije, pred istražnog sudiju biće izvedeni K. M. (34) i N. Đ. (26) iz Ohrida, Š. P. (30) i Š. J. (31) iz sela Velgošti, J. I. (26), Č. B. (26) i Đ. J (25) iz sela Mešeišta, a za Draganom Đorđevićem (29) iz Leskovca raspisana je poternica.

Makedonska policija uhapsila je u noći između petka i subote i vlasnika diskoteke „Kuba libre Havana", koji je lakše povređen u incidentu, i šestoricu članova obezbeđenja, zbog sumnje da su glavni akteri brutalnog ubistva. Inače, dvadesetočlana grupa koja je učestvovala u tuči odranije je poznata makedonskoj policiji po brojnim incidentima.

Portparol policije Ivo Kotevski izjavio je juče na konferenciji za novinare da je, prema istrazi veštaka sudske medicine, smrt Novakovića (34) nastupila tako što je zadobio udarac po grudima tvrdim predmetom usled čega je njegovo srce prestalo da radi.

Pokušao da uništi dokaze

Kotevski je naveo da je jedan od okrivljenih pokušao da izbriše video-materijal na kojem se videla tuča. Sem toga, osumnjičeni N. Đ. je naredio čistačici da izbriše tragove krvi u delu objekta za koji ona nije bila odgovorna. Kotevski je potvrdio da su među privedenima i osobe iz obezbeđenja kluba „Havana", gde se dogodilo ubistvo. Među njima je i vlasnik kluba K. M., koji je lakše povređen. Kotevski je naveo da je obavljen pretres kuća svih osumnjičenih i da im je uzet uzorak za DNK analizu.

Rekonstrukcija policije na osnovu informacija svedoka i sa terena pokazala je da je tuča počela na ulazu u noćni klub, gde je nastradali Novaković bio napadnut i gurnut na pod, dok je njegov prijatelj Goran Perić, koji je lakše povređen, pokušao da ga odvuče. Novaković je uspeo da ustane i počeo je da beži, a kada je stigao do zgrade pošte u Ohridu sustigli su ga osumnjičeni, koji su ga opet gurnuli na zemlju i udarcima rukama i nogama u predelu glave i tela naneli mu teške telesne povrede od kojih je preminuo na mestu.

Pretres domova osumnjičenih

Policija je saopštila da su u vezi sa ovim incidentom u Ohridu pozvane na razgovor 43 osobe, od kojih 25 svedoka, da je oduzet celokupni sistem za snimanje u klubu „Kuba libre Havana", koji će biti dostavljen krim-tehnici MUP-a. Oduzeti su video-zapisi iz susednih objekata u okolini noćnog kluba, izvršen je pretres u kućama sedam osumnjičenih, a istražni sudija će zatražiti pretres domova još dvojice, čiji identitet nije otkriven.

Dejanov drug Goran Perić iz Beograda, koji je ovog leta na Ohridu radio kao fitnes trener, u razgovoru za Press tvrdi da su Makedonci nasrnuli na njih samo zato što je on slučajno dotakao jednog mladića dok je igrao u diskoteci. Perić je posle prepoznavanja napadača i svedočenja o tragičnom događaju dobio obezbeđenje policije i još se nalazi na Ohridu, radi eventualnog prepoznavanja odbeglog napadača.

- Nije tačno da je izbila tuča zbog konobarice! Tvrdim da u tuči nisu učestvovale dve grupe srpskih turista, kako su preneli mediji, već da smo Dejko i ja bili jedini Srbi u diskoteci! Incident je isprovocirao jedan Makedonac, koga sam slučajno dodirnuo u igri dok je sa devojkom prolazio pored mene - kaže Goran Perić i dodaje:

- U diskoteci smo bili svega 15 minuta. Svratili smo na jedno piće, oko tri sata ujutro, potpuno neplanirano, i posle toga smo nameravali da odemo u apartman na spavanje. Diskoteka je bila poluprazna. Dok je Dejko sedeo u separeu, ja sam igrao uz muziku i bukvalno dotakao jednog Makedonca. Pitao me je: „Šta je?" Uzvratio sam: „Izvini, druže, bilo je slučajno." Međutim, prišao je još jedan mladić i bez reči me udario u glavu. Potom su stigla dva mladića iz obezbeđenja i rekla nam da moramo da izađemo. Pristali smo, govoreći da ne želimo probleme i da inače u toku dana imamo u planu povratak u Beograd - kaže naš sagovornik.

Gazda diskoteke šutirao Dejana u glavu!

Kako Press saznaje, očevici tuče su potvrdili da je rulja tukla Novakovića i Perića bejzbol palicama, šipkama, rukama i nogama. Čuvar pošte u centru Ohrida, ispred koje je Dejan ubijen, izjavio je da je i gazda diskoteke „Kuba libre Havana" učestvovao u napadu. On je potvrdio da je Dejan posle brojnih udaraca pao na beton i ostao nepomično da leži. Tada mu je prišao gazda diskoteke i šutnuo ga u glavu! Meštani Ohrida i turisti šokirani su brutalnim ubistvom i očekuju da policija što pre rasvetli ceo slučaj i pohapsi sve učesnike napada.

Napalo ih obezbeđenje

Perić dodaje da su obezbeđenje diskoteke i njihovi poznanici nasrnuli na njih po izlasku iz lokala.

- Dvojica mladića iz obezbeđenja su pratila Dejka do izlaza. Dok sam ja trećem objašnjavao šta se desilo, izgubio sam Dejka iz vida. Potrčao sam napolje i zatekao rulju, njih 20-ak, kako ga besomučno udaraju. Uleteo sam u gomilu da mu pomognem, ali sam zadobio nekoliko jakih udaraca u glavu i izgubio svest. Dejko je pokušavao da se odbrani, ali nije mogao sam protiv gomile! Ja sam se osvestio u kolima Hitne pomoći i kasnije saznao da je Dejko mrtav - ogorčeno kaže Perić.

On ističe da je grupa Makedonaca koja ih je napala na Ohridu poznata po izgredima i nasilničkom ponašanju.

- U policiji su mi rekli da je ista grupa pre 15 dana pretukla jednog turistu iz Australije, ali se on, za razliku od Dejka, izvukao živ! Nekoliko dana pre ove tragedije napali su čak i policajce, kada su intervenisali u diskoteci. Prema informacijama koje sam dobio u policiji, reč je o lokalnim kriminalcima i narko-dilerima. Policija je korektno postupala sa mnom i najavila je da će pohapsiti sve učesnike tuče. Za razliku od policije, niko iz našeg konzulata nije došao da me pita da li mi treba pomoć. Kontaktirali su sa mnom samo telefonom i tada su me pitali da im ispričam šta se dogodilo - razočarano kaže Perić.

Telo Novakovića biće preneto u Beograd najverovatnije u utorak, po završetku obdukcije.

Дали сопственикот на дискотеката е еден од уапсените?

Дали сопственикот на дискотеката е еден од уапсените?

Лишените од слобода се претежно лица од обезбедувањето на ноќниот клуб Хавана-Куба Либре кој е пломбиран, а меѓу уапсените е и еден од газдите на клубот.

Да. Знаеме какви се и 92,3 проценти од Македонците. Но, ако им се случи нешто некаде, рониме солзи крокодилски и пцуеме по дr\avata.
А сега, што бидна?
Македонија во право светло - ете тоа!

Имајте на ум. Ако одите во Белград за скоро, подобро претставете се ко албанци, помала штета е :)
Има дечки у Београд што ... никогаш не забораваат!
За кавга и тепачка се потребни најмалку двајца, тоа што србинот е убиен не го оправдува потполно, знаеме какви ни се институиите во државаа знаеме какви се и во србија, ништо подобри, повеќе лоши...
А за белграгани прај си муабет со некој твои маалски дечки кој мислат дека кристијан голубович е бог, и исфрустрирани генерации кој не ја сватиле пораката од филмот „ране“ а се мислам ддека и ти си еден од нив.....

Има интересни коментари во врска со артиклов

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/hronika/story/131182/Dejana+ubili+Makedonci!.html

Има „интересни“ да :)
Доказ дека и србите не се ништо подобри од нас , и се препукуваат меѓу себе, вреѓаат итн ...
и неколку опаши од Македонија (2-3ца се преставија како Скопјани/ки) кои плукаат по Полицијата, по Охриѓани и по државава ... загреови ...

Srpski policajac ubio Makedonca

Petak - 05.03.2010

Policijski službenik iz Preševa Zoran Memarović (43) uhapšen je zbog sumnje da je ubio makedonskog državljanina Mahira Jakupija (40), čije je telo juče pronađeno u vozilu na magistralnom putu Preševo-Vranje, saopštio je MUP.

Pripadnici saobraćajne patrole Policijske uprave u Vranju, tokom redovne saobraćajne kontrole, uočili su putničko vozilo „ford eskort“, parkirano na kolovozu magistralnog puta Preševo-Vranje, u blizini sela Žujince. U vozilu se nalazilo Jakupijevo telo, s prostrelnom ranom na vratu.
Policija je ranije navela da je delo „izvršilo lice koje je na sebi imalo policijsku uniformu i koje je viđeno kako beži s mesta izvršenja krivičnog dela prema Vranju“, posle čega je uhapšen Memarović.
Ова не беше така одамна но некако брзо се заборави, а не беше првпат да е убиен или нападнат македонски државјанин во србија и тоа од државни органи

Има интересни коментари во врска со артиклов

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/hronika/story/131182/Dejana+ubili+Makedonci!.html

Go procitav tekstot sto go prati @Martin od istiot medium, a procitav i del od komentarite.I edinstveno sto mozam da kazam deka se raboti za cista ZOLTA STAMPA neprovereni informacii i izmisleni prikaski se pustat vo eterot bez da se razmisli za posledicite i toa deka nekoi temi se mnogu osetlivi i ne e dobro da se zboruva na pamet.Sledstveno na toa ima i mnogu negativni komentari vo stil na BJRM , Juzna Srbija i slicno..No sto da se ocekuva od medium koj uste vo naslovot kazuva "Dejana ubili Makedonci" ova mene me asocira kako cela Makedonija da go ubivala.Iskreno mislev deka za vakov "vozbudliv"natpis samo A1 se se sposobni , sum se lazel ocigledno.
No kakov medium takvi citateli imame dovolno primeri i kaj nas.
Sepak ona sto najmnogu me revoltira se komentarite na nasi luge koi velat ne idete poveke vo Ohrid, Ohrid ne zasluzuva da postoi i tn.Ili pak onie koi sirea dezinformacii po srpskite forumi deka incidentot bil predizvikan od ALFI-te.

Vcera gi vidov privedenite, neke da se slucajni gosti vo diskotekata.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom