- Член од
- 19 април 2010
- Мислења
- 194
- Поени од реакции
- 3
има некој од тука што бил на дополнителен статистика за да ми каже што отприлика прашуваат материјалот е доста голем па незнам на што точно да се задржам

Prasanjata bea najobi4ni kako i na prviot kolokvium i kako tie na domasnite,a za zada4ite ne mi teknuva,no znam deka digitron bese zabranet za koristenje i mislam deka trebase neso da objasnis i grafi4ki da go prikazeseli=];4043209 напиша:Kolegi ke moze nekoj sto znae da kaze kakvi prasanja i zadaci imase na vtoriot kolokvium Mikroekonomija?
Pisuva na oglasnata tabla.Mesto takseni marki,ke uplakame 50 den. so uplatnica.Gluposta e sto ke gubime vreme da uplakame vo banka !wtf? aj objasnio kako toa i od koga ova ? A za kartickite kolku ke se plakja?
изборниот се отфрла а на негово место статистикаZdravo kolegi. Ke moze nekoj da mi objasni kako odi prezapisuvanje na predmet. Eve na pr. Treba sega da prezapisam statistika od prva ,i sega koj predmet treba da go otfrlam od vtora vo leten sem. koj sakam ili izborniot sto treba da go zemam vo leten?
Ако имаш просек 8.5 или повеќе можеш до 40 кредити да запишеш.Пресметај си колку кредити ти носат сите предмети.Zdravo kolegi. Ke moze nekoj da mi objasni kako odi prezapisuvanje na predmet. Eve na pr. Treba sega da prezapisam statistika od prva ,i sega koj predmet treba da go otfrlam od vtora vo leten sem. koj sakam ili izborniot sto treba da go zemam vo leten?
3 лекции и 3 задачи има на испитот управувачко сметководство.Kolegi moze li nesto poveke da kazite za ispitot po upravuvacko smetkovotstvo? Kolku lekcii se raskazuvaat,kolku zadaci i sl...:smir:
Пиши ми емаил на ПП и ќе ти ги пратам прашањата-лекциите што ги повторувал на испитиPostari kolegi ve molam kazete nesto za upravuvacko smetk. Koi lekcii pagaat najcesto na ispit, i sto zadaci? I kako e lesno ili tesko?
i da ne ja zaboravime provizijata od 15 den znaci ke ne kradat sea poisePisuva na oglasnata tabla.Mesto takseni marki,ke uplakame 50 den. so uplatnica.Gluposta e sto ke gubime vreme da uplakame vo banka !![]()
i da ne ja zaboravime provizijata od 15 den znaci ke ne kradat sea poise
Колега ти имаш полагано на испит?3 лекции и 3 задачи има на испитот управувачко сметководство.
--- надополнето ---
Пиши ми емаил на ПП и ќе ти ги пратам прашањата-лекциите што ги повторувал на испити
Ако ти одат јазиците земи си англиски 1, јас така ќе правам.. Иначе сметководство лани во Јунска беше боза испитот. Пола ти е со Т/Н Пола ти е со повеќекратни одговори со само 1 евентуално некое прашање со 2, ептен е лесноКолеги вака пошто сум 1ва год. би ве замолил да предложите некој лесен изборен предмет за Втор семестар пошо нејкам и со тоа да се замарам во јуни !!!!xDxDxD
P.S Ако може да ми кажете дали е тешко Сметководство на испит ????![]()
Да, на испит го положив. Не се сеќавам баш на сите задачи зашто го положив пред 2 години. Отприлика вакви беа задачите во Јунска и Септемвриска сесија. Првата задача во една сесија беше со даден биланс на успех и требаше да се пресметаат праг на рентабилност и останатите работи што беа поврзани со праг на рентабилност, а во другата сесија требаше да се пресметаат отстапувањата (ценовно, часовно и др. отстапувања со формулите што беа дадени). Втората задача во едната сесија беше да се прокнижат настаните во дневник и на Т-сметки, а во другата сесија втората задача беше да се состават неколку планови (план на продажба, планиран биланс на успех и другите планови од таа лекција), мислам дека требаше 3 плана да се состават. И третата задача во едната сесија беше за алокација на трошоците според сметководството на активностите - традиционален систем (основа директни h), а во другата сесија за распределба на трошоците во услужните и производствените претпријатија според сукцесивниот-постепен метод.Колега ти имаш полагано на испит?
Задачите какви се одприлика?
За втор колокфиум, е полесен материјалот, има една скрипта околу 140 стр кај Зоки, 70 за втор колокфиум само, многу се падна од таа, скоро сите поделби се во скриптата, и така материјалот на првиот учи го добро од вториот ако планираш да тераш од книга само од сликите повеќе праша, главните поделби само. Се надевам ова ќе ти помага.колеги дај кажете од што учите менаџмент,дали имате некои прашања,скрипти.... не можам веќе од учебник. бар дајте материјали за втор колоквиум,за прв веќе научив од учебник:angry2: