Економски факултет

Статус
Затворена за нови мислења.

Vk111

B4 I FU RU 18
Член од
2 јули 2010
Мислења
118
Поени од реакции
6
Kolegi bi ve zamolila ako gi znaete tocnite odgovori na ovie prasanja po STATISTIKA da mi gi kazete: 1.Eksperimentot se sostoi od edno frlanje na paricka.Pritoa ishodot petka se oznacuva so 0 a glava so 1.Koi od slednive iskazi se tocni?
a)slucajnata promenliva koja sto go karakterizira ovoj eksperiment e prekinata(diskretna)
b)P(1)=1
c)F(0)=0
d)F(1)=1
f)nisto ne e tocno
2.Kolku portfolija so po 5 akcii mozat da se napravat od 10-te akcii koi go socinuvaat makedonskiot berzanski indeks?
a)2
b)5
c)50
d)252
f)nisto od navedenoto
Odnapred blagodaram
Prvoto e tocno pod a. (ne znam za drugite dali e tocno)
A vtorata e tocna po d.252 (siguren sum , se presmetuva so kombinatorika ( N! podeleno so n!(N-n)! , odnosno 10!/5!(10-5)! sto e ednakvo na 252 )

--- надополнето ---

99.99999% sum siguren deka i prvoto prasanje e samo pod a.

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Трговско да не има истакнато нешто втор рок за земање оценки? Првиот го испуштив...:toe:

Член од
1 ноември 2010
Мислења
10
Поени од реакции
0
Kolegi ima li nekoj sto padnal na dopolnitelen kolokvium finansiski menadzment sto treba sega da polaga ispit utre i me interesira dali uste ednas prijavuval ispit na studentski ili vazi istata prijava na koja pisavme preku kolokvium...pisete itno e..fala odnapred

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Kolegi ima li nekoj sto padnal na dopolnitelen kolokvium finansiski menadzment sto treba sega da polaga ispit utre i me interesira dali uste ednas prijavuval ispit na studentski ili vazi istata prijava na koja pisavme preku kolokvium...pisete itno e..fala odnapred
Јас колку што знам не треба да се пријавува испитот пак.

Член од
6 септември 2010
Мислења
48
Поени од реакции
0
Трговско да не има истакнато нешто втор рок за земање оценки? Првиот го испуштив...:toe:
Можеби ке треба да почекаш...па да одиш по оценка со нас..односно после испитов... I think so... :)

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Можеби ке треба да почекаш...па да одиш по оценка со нас..односно после испитов... I think so... :)
Otidi u kabinet kaj profesorot i ako go najdes tamu ke ti dae,kabinetot mu e na praven:):):):)
Фала, ако случајно има нешто истакнато ке ве молам да постирате на форум.:smir:

Член од
10 јануари 2011
Мислења
6
Поени од реакции
0
Економија има ли истакнато рок земање оцени?:icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom