Економски факултет

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
па мајка ми иде на работа а не е друга националност и ми кажа дека е државен па затоа пишав ама важно не работи факултетот тоа и беше темата:)
Епа добро , се зависи од работата , а за државните институции 100 % знам дека др. националности работат .:)

--- надополнето ---

А математика со 2 точно решени задачи и 3 прашања какви се шансите да поминам?? никакви нели?? :$
Па би требало да поминеш , негде на граница според мене , ако имаш решавано по нешто и од другите задачи ке ти даде и за нив некој поен , така да имаш ШАНСИ :)

Член од
19 април 2010
Мислења
194
Поени од реакции
3
а трговско кога се полага утре од колку саат?на факс пишува од 11 а на нет од 15.15?

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Абе да не знае некој аграрна политика кога ке дава оценки? И финансиско ке има утре резултати, или компјутерот е покварен:pos:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.324
Поени од реакции
15.576
Moze da mi objasnis za koj vid na zadaca zboruvas?
Не можеш да ја промашиш, нерешлива е :pos:

Индекси, дадени ти се помалку податоци па преку трансформација на формулите и замени треба да добиеш една податоци, па да ја решиш задачата. Вака глупо ти ја кажав знам, не знам како на поинаков начин да ти ја објаснам кога неам учебник пред мене.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Vk111 за групни индекси е, слична на 13.4 задача од книгата и сите после неа до 13.9.
40мин да ја решавам една задача, дадени ти се 4/6 реда додека ја пресметаш 16 реда ќе направиш

Јас сега ги решавав овие, не се тешки, ама многу дооолги се. :pos2:

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Абе да не знае некој аграрна политика кога ке дава оценки? И финансиско ке има утре резултати, или компјутерот е покварен:pos:
Аграрна рекол на 26 ќе дава оценки, ама од колку саат не знам, веројатно после испитот пошто знам дека е тогаш.
А инаку некој, некакви информации за финансиско сметководство за испит:)
Видов горе прашал некој, ама јас пак да препрашам, да си пробам среќата:pipi:

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Pa ti t.e. bebeamata? Nema vrska , batali toa , samo kazi ako si pravel statistika ispit porano , dali znaes sto najcesto paga , t.e. koj vidovi na zadaci , teorija?​
Друже посебни личности сме, не е еден :), што навиваме за исти тим тоа е друго.

Иначе да, бев само во Август на испит Статистика, имаше се, не беше многу лесно.

Од задачите имаше една од Индекси, значи оној вид групни индекси, имаше од 10та тема, праволиниска регресија и корелација, x2 тест, имаше да оцениш со пропорција, оние задачи пр од 500членови 350 се за воведување на некоја линија, ризик на грешка 0.01, и да ја оцениш пропорцијата p-za/2 Op<Po<p+z a/2 Op.

За теорија знам имаше од 2ра тема прашање за Површински дијаграм.

Ќе видиме утре како ќе биде, не верувам дека ќе биде полесно, но можеби сега имаме повеќе научено :toe:

Vk111

B4 I FU RU 18
Член од
2 јули 2010
Мислења
118
Поени од реакции
6
Друже посебни личности сме, не е еден :), што навиваме за исти тим тоа е друго.

Иначе да, бев само во Август на испит Статистика, имаше се, не беше многу лесно.

Од задачите имаше една од Индекси, значи оној вид групни индекси, имаше од 10та тема, праволиниска регресија и корелација, x2 тест, имаше да оцениш со пропорција, оние задачи пр од 500членови 350 се за воведување на некоја линија, ризик на грешка 0.01, и да ја оцениш пропорцијата p-za/2 Op<Po<p+z a/2 Op.

За теорија знам имаше од 2ра тема прашање за Површински дијаграм.

Ќе видиме утре како ќе биде, не верувам дека ќе биде полесно, но можеби сега имаме повеќе научено :toe:
Daj boze samo da ne mi se padne povekekratna pravoliniska regresija i korelacija , sve drugo znam , ama na toa ni formulata ne ja znam.

Член од
19 јануари 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Kolegi bi ve zamolila ako gi znaete tocnite odgovori na ovie prasanja po STATISTIKA da mi gi kazete: 1.Eksperimentot se sostoi od edno frlanje na paricka.Pritoa ishodot petka se oznacuva so 0 a glava so 1.Koi od slednive iskazi se tocni?
a)slucajnata promenliva koja sto go karakterizira ovoj eksperiment e prekinata(diskretna)
b)P(1)=1
c)F(0)=0
d)F(1)=1
f)nisto ne e tocno
2.Kolku portfolija so po 5 akcii mozat da se napravat od 10-te akcii koi go socinuvaat makedonskiot berzanski indeks?
a)2
b)5
c)50
d)252
f)nisto od navedenoto
Odnapred blagodaram

Член од
8 јануари 2009
Мислења
53
Поени од реакции
0
слушнав кружеле некои прашања по трговско од либро...некој од вас да не ги има??? и ај стварно кажете некој ако знае за времето за полагање коа е ?!?!?!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom